Top 5 mooiste natuurstops langs de Ocean-to-Ocean Highway

Top 5 mooiste natuurstops langs de Ocean-to-Ocean Highway

door Suzanne Rijnja

Je rondreis door Amerika is eindelijk begonnen. Al urenlang tuur je door je voorruit. De airco staat voluit en blaast koude lucht in je gezicht. De uitgestrekte woestijn lijkt oneindig. Het landschap wordt gevormd door dorre vlaktes en af en toe een struikje dat meestal niet hoger reikt dan je knie. Plotseling zie je in de verte auto’s geparkeerd staan. Daar moet je zijn. 

Eenmaal aangekomen stap je uit je auto. Wow. De hitte overvalt je en binnen no-time plakt er allemaal zand aan je blote benen. Tijd voor een korte wandeling naar een van de mooiste natuurstops langs de Ocean-to-Ocean Highway

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 272 reizen naar Amerika

De Ocean-to-Ocean Highway brengt je van San Diego tot Savannah. Wil je op vakantie naar Amerika en weet je niet of de zuidelijke staten iets voor jou zijn? Na het zien van de top 6 mooiste natuurstops langs deze route wil je vast en zeker een roadtrip maken! 

5. Saguaro National Park – Arizona

Pfoe, wat een hitte. De warmte van Tucson verschilt nogal met de temperatuur in San Diego. Je veegt de zweetdruppels van je gezicht. Je bent hier speciaal voor het Saguaro National Park. Het thuisland van de enorme Saguarocactus. Loop onder de armen van deze reuzencactus door en spot haar bloemen vanaf eind april tot begin juni. Enne, let je wel op de schorpioenen en ratelslangen?

4. White Sands National Monument – New Mexico

Je reist verder richting El Paso en neemt de afslag naar White Sands National Park. De dorre woestijn maakt plaats voor een witte duinvlakte. Picknick midden in deze hagelwitte zandbak. Of roetsj over de gipskristallen naar beneden op een slee. Vergeet ook je camera niet, want je schiet prachtige plaatjes op deze plek. 

3. Carlsbad Caverns National Park – New Mexico

Niet ver van White Sands National Park zak je in een lift vanaf de bovengrondse woestijn langzamerhand zo’n 200 meter de diepte in. Meter bij meter verdwijn je dieper onder de grond. Je belandt in de wereld van vleermuizen, stalagmieten en stalactieten.

De druipsteenformaties van de Carlsbad Caverns behoren tot de allergrootste grottenstelsels van Noord-Amerika. Wandel, klim en kruip door de ondergrondse wereld. Tenminste, als je geen claustrofobie hebt. Dan kan je beter boven de grond blijven en je dag spenderen in de Guadalupe Mountains.   

2. Big Bend National Park – Texas

Net wanneer je dacht dat je het mooiste gezien had, laat je New Mexico achter je en rijd je de ‘Lone Star State’ Texas binnen. Hier vind je midden in de Chihuahuawoestijn het Big Bend National Park, vlak naast de Mexicaanse grens. Loop over de rode rotsen op de Lost Mine Trail en geniet in alle rust van het uitzicht op de ruige bergen of wandel langs de Rio Grande. Het park is vernoemd naar de scherpe bocht in de rivier Rio Grande. Raft op de rivier of kajak door enorme rotsachtige muren van de Santa Elena Canyon. 

1. Great Smoky Mountains – North Carolina en Tennessee

Trakteer jezelf op het ultieme toetje door een omweg te maken aan het einde van je reis. Rijd vanaf Atlanta in noordelijke richting. Laat je betoveren door het bekende Great Smoky Mountains National Park. Klim omhoog en laat je omringen door al het groen op de Laurel Falls trail naar de mystieke waterval. Of wandel door het dennenbos de Clingmans Dome op en geniet boven van het uitzicht over de mistige Smokies. 

Wil je deze plaatsen met je eigen ogen zien? Bekijk dan alle fly & drives in Amerika

Fotocredits: Nelo Hotsuma | Marshal Hedin | BevoStevo | Colin J. McMachan | Mary Anne Baker

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors