Walt Disney

Walt Disney

door Lana Leach

Walter Elias Disney was een groot verhalen verteller. De geestelijke vader van Mickey Mouse, Donald Duck en Sneeuwwitje veroverde kinderharten over de hele wereld. Zijn naam is een van de bekendste merknamen ooit.

Net als zijn karakter Peter Pan geloofde Walt Disney dat er in iedere volwassene een kind schuilt dat naar buiten wil komen. Het werk van de animator, regisseur, producer en entrepreneur was magisch, onvoorspelbaar en vooruitstrevend. Hij maakte sprookjes werkelijkheid.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

Biografie

Walter Elias Disney, ofwel Walt Disney, werd op 5 december 1901 geboren in Chicago in een eenvoudig boeren gezin. Disney ontwikkelt een liefde voor tekenen en probeert werk te vinden als cartoonist.

In een oude garage start hij als twintiger een klein grafisch bedrijfje. Samen met zijn broer Roy beproeft hij zijn geluk in Hollywood. Universal Studios huurt hem in als producent van de succesvolle animatiereeks Oswald the Lucky Rabbit.

Disney Studio en Mickey Mouse

Na een zakelijk dispuut besluiten de broers zelf aan de slag te gaan. In 1928 behaalt Disney Studio met Steamboat Willie zijn eerste grote succes. In de eerste animatiefilm met geluid is Walt Disney te horen als Mortimer Mouse, die op aanraden van zijn vrouw Lillian wordt omgedoopt tot Mickey Mouse.

Tegen 1930 was de Disney Studio al een enorm succes. Disney´s perfectionisme leidt tot een exponentiële groei van zijn bedrijf. Met de eerste animatie speelfilm Sneeuwwitje en de zeven dwergen 1937 wint hij een Oscar en zeven kleine Oscars. De films volgen elkaar in snel tempo op, met groot succes.

Disneyland

De oudste droom van de ondernemer was om zijn films tot leven te brengen. De fantasie wordt werkelijkheid in 1957 met de opening van Disneyland in Anaheim, Californië, het eerste amusementspark ter wereld.

Disney overlijdt in 1966 aan longkanker. Tijdens zijn leven maakt hij meer dan tachtig films en wint hij 32 Academy Awards. Ook na zijn dood leeft zijn visie nog altijd voort.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors