Dit zijn dé droombestemmingen in Arizona volgens jullie: ‘Op dit plekje komt bijna niemand’

Dit zijn dé droombestemmingen in Arizona volgens jullie: ‘Op dit plekje komt bijna niemand’

door Charlotte de Vries

Wij vinden Arizona een van de mooiste staten van Amerika. Met bezienswaardigheden als Monument Valley en de Grand Canyon kan dat ook bijna niet anders. Maar wat vinden jullie nou eigenlijk van deze rode woestijnstaat? 

Na lang snuffelen tussen ááálle reviews over Arizona die bij ons zijn binnengekomen, besloten we een aantal van de leukste tips voor je te verzamelen. Zet ze maar vast op je bucketlist!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

Romy Rijkers: ‘Op dit plekje in de Antelope Canyon komt bijna niemand’

“De Antelope Canyon ligt op het grondgebied van de Navajo-stam en dat betekent dat je er alleen met een gids heen mag. Maar mijn vriend en ik wilden al die drukte vermijden en gingen daarom op zoek naar een andere manier om de kloof te bezoeken. En die vonden we.”

“Antelope Canyon grenst aan Lake Powell. We huurden een SUP bij Lake Powell Paddleboards en peddelden zo de kloof in! We hadden heel veel geluk met het weer. De zon scheen prachtig de kloof in, waardoor de zandsteen goud oplichtte. En het beste van alles: op dit plekje in de Antelope Canyon komt bijna niemand. Echt een magische ervaring.”

Alie Koffeman: ‘Wie bedenkt er nou dat je zó onder de indruk kan zijn van een bocht?’

“De Horseshoe Bend bezorgde ons een onverwacht ‘wauw’-moment. Want wie bedenkt er nou dat je zó onder de indruk kan zijn van een ‘simpele’ bocht in een rivier?”

“Voordat je de Horseshoe Bend kan bewonderen heb je een steile en lange wandeling voor de boeg. Lekkere wandelschoenen en genoeg water zijn dus een must. Zo kan je ook nog lachen op de foto.”

Bianca van der Wiel: ‘Ons ultieme uitje was terreinrijden’

“Mijn favoriete plek in heel Amerika is Sedona. Ik ben er al drie keer geweest. De laatste keer verbleef ik er vier volle dagen om alles goed te ontdekken. Als ultieme uitje gingen we in Sedona terreinrijden. Zelf met een jeep door het natuurgebied rondom Sedona crossen. Ook al behoort het allemaal tot een State Park, je mag hier gewoon - op de paden - rondrijden en Sedona ‘echt’ zien.”

Marcel Goethals: ‘Dit is een absolute must-see in Arizona’

“De Antelope Canyon is een absolute must-see in Arizona. Deze ondergrondse kloof heeft door eeuwenlange erosies spectaculaire vormen aangenomen. De aaneengeschakelde rondingen hebben ook nog eens ontelbare oranje kleuren. Dit is wellicht de mooiste bestemming in Arizona.”

Hebben deze verhalen van andere reizigers je overtuigd om zelf te gaan? Bekijk dan hier het beste aanbod voor een rondreis door Amerika!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors