Amerika.nl

Bezienswaardigheden Orlando

Zeg je Orlando, dan zeg je Disney World en Universal Studios. De derde stad van Florida is een razendpopulaire bestemming voor een vakantie in de Verenigde Staten vanwege haar vele pretparken. Maar Orlando is zoveel meer dan de perfecte gezinsvakantie. Lees verder

Zeg je Orlando, dan zeg je Disney World en Universal Studios. De derde stad van Florida is een razendpopulaire bestemming voor een vakantie in de Verenigde Staten vanwege haar vele pretparken. Maar Orlando is zoveel meer dan de perfecte gezinsvakantie.

Ook als je geen fan bent van achtbanen, Disneykarakters en Harry Potter is een stedentrip in Orlando een aanrader. Disney World en Universal Studios Orlando zijn de bekendste bezienswaardigheden van Orlando, maar de stad kent veel meer attracties. Ontdek al Orlando’s highlights tijdens een citytrip in deze bruisende stad in de Sunshine State.

Disney World en Universal Studios Orlando

Je kunt er niet omheen in Orlando. Nergens in de Verenigde Staten vind je zoveel pretparken zo dicht bij elkaar. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen uit Amerika en ver daarbuiten Disney World en Universal Studios Orlando tijdens een rondreis door de Verenigde Staten. Het zijn Orlando’s bekendste bezienswaardigheden.

Disney World is het grootste Disneypark ter wereld en omvat vier pretparken en twee waterparken. In Magic Kingdom, Hollywood Studios, Animal Kingdom en Epcot komen dromen tot leven. Precies zoals Walt Disney zich had voorgesteld.

In Universal Studios Orlando loop je over filmsets, door de wereld van Harry Potter en gil je de longen uit je lijf in spannende achtbanen. Naast Disney World en Universal Studios Orlando vind je in Orlando ook Seaworld en Wet ’n Wild.

Mooiste bezienswaardigheden Orlando

Als je wilt, kun je gemakkelijk een hele vakantie in Orlando vullen met achtbanen, sprookjeskastelen en waterglijbanen. Maar de stad van Walt Disney telt nog meer bezienswaardigheden. Lake Eola vormt het hart van Orlando. Elke zaterdagochtend strijkt de Orlando Farmers Market neer rondom het meer in het centrum van de stad.

Orlando telt verschillende meren die als een lappendeken verspreid liggen over de stad. Grenzend aan Lake Rowena vind je de Harry P. Leu Gardens. In het Loch Haven Park liggen verschillende interessante musea. Het pronkstuk is het Orlando Museum vol werk van Amerikaanse kunstenaars.

Ook het Orlando Science Park is een highlight van Orlando. Verspreid over 19.000 vierkante meter aan expositieruimtes geeft dit musuem een inkijkje in de wereld van dinosaurussen, wetenschap en technologie.

Reizen Orlando

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors