Hier koop je de lekkerste Cubaanse broodjes voor onderweg!

Hier koop je de lekkerste Cubaanse broodjes voor onderweg!

door Maurice Kosterink

“Na één hap van dit broodje wilde ik terugrijden voor een tweede.”

Na een hélé dag scheuren over de Amerikaanse snelweg in een grote witte Hummer, komen we eindelijk in de buurt van Orlando. We hebben honger. En gaan nog even de snelweg af, op zoek naar eten. Langs de weg zien we alleen maar fastfoodketens. Aan alle kanten hangen grote uithangborden voor sappige hamburgers of extra grote taco’s. We zien een bord met ‘Cuban Sandwiches to go.’ Daar besluiten we naartoe te gaan. 

De auto parkeren we op het kleine parkeerterrein en we sluiten aan in de rij om te bestellen. Voor een raam staat een kleine man met een grote dikke snor die de bestellingen opneemt. We bestellen twee Cubaanse broodjes en betalen in cash, want creditcards neemt de man met de grote snor niet aan. Het is druk, de plastic tafeltjes bij het huisje zijn al bezet. We besluiten dan maar in de auto te eten. 

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Terug in de auto naar ons hotel in Orlando neem ik een hap van het broodje. Ik heb tot dit moment nog nooit iets Cubaans gegeten, dus ik ben erg benieuwd! Er zit een dikke laag geroosterd vlees op het broodje met gesmolten kaas, augurken én ham. Bovenop nog een dikke laag mosterd. Na die hap kijk ik iedereen in de auto aan en eis dat we terugrijden. Dit broodje is zó lekker dat ik er nog één moet kopen bij deze plek!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors