Niebaum Coppola wijngaard

Niebaum Coppola wijngaard

door Frans Verhagen

Het is vroeg in de ochtend, de lucht is nog koel en de dauw ligt nog op de wijnranken in Napa Valley. Het geluid van Route 29 is haast niet meer hoorbaar. De Coppola-wijngaard is nog rustig.

Er zijn geen bezoekers, alleen mensen die er thuishoren. De wijngaard ligt glorieus tegen de heuvels, met in de verte het Chateau Inglenook en op de voorgrond de gebouwen van de wijngaard. Dit is het domein van Francis Ford Coppola, de regisseur van de Godfather-films en andere klassiekers.

ZELF NAAR Napa Valley?

Bekijk alle 14 reizen naar Napa Valley

Cabernet Sauvignon

Coppola is wijnboer sinds 1975, toen hij een deel van het Inglenook-landgoed kocht, inclusief de wijngaard, opgezet in 1879 door Gustave Niebaum, een Fin. Zonder moeite ging dat niet. In de financiële rampspoed die volgde op Apocalypse Now, raakte Coppola bijna zijn speeltje kwijt, maar anderzijds stelde het succes van Godfather III en Dracula hem in staat ook de stukken te kopen die in de loop der jaren in andere handen waren geraakt. Sinds enige jaren is het chateau de hoofdresidentie van Coppola, die ook elders in de wereld een aantal huizen heeft.

De Niebaum-Coppola-wijngaard produceert een hoog gewaardeerde Cabernet Sauvignon, onder de naam Rubicon, en een verzameling mindere wijnen onder de verzamelnaam Coppola Family Wines, plus twee tafelwijnen: een Rosso en een Bianco. Coppola heeft de Grand Hall helemaal opnieuw ingericht en weer opengemaakt in plaats van alle schotjes die er in de loop der jaren waren geplaatst. Het hele landgoed werd opnieuw beplant, de wijnstokken werden vernieuwd en de werkgebouwen gerestaureerd. Er is een wijn- en espressobar, een gift shop en een museum.

Tour door wijngaard

De wijngaard geeft privé-tours, waarin de wijnen kunnen worden geproefd, onder andere de Rubicon in de historische John Daniel's Cellar. Alleen op afspraak, dagelijks om 11 uur en 14 uur, kosten $20 per persoon. Het maximum aantal mensen per tour is twintig.

Reizen Napa Valley

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors