Antelope Canyon
Like ons op Facebook

Reviews Antelope Canyon

8,8
9,3 Algemene ervaring
9,8 Mooi
7,8 Bereikbaarheid
7,8 Wildlife
  • Aantal reviews: 23
  • Aantal waarderingen: 13

Antelope Canyon (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Lene Mesman op 11 december 2018

Antelope Canyon is de mooiste plek die ik tot nu toe heb gezien. Ik vond het heel erg fascinerend om naar al die golvende gesteenten te kijken. Ik heb de lower canyon bezocht en ik vond het bezoek redelijk kort, desondanks heb ik geen spijt van mijn bezoek aan de canyon.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
8 Wildlife

Pluspunten Antelope Canyon

  • aardige locals
  • reisleiders laten je verschillende vormen zien in de canyon

Minpunten Antelope Canyon

  • duur
  • lange wachttijd
  • geen statief meenemen
Ultieme tip: Neem een flesje water mee want het is redelijk warm beneden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Antelope Canyon (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Lene Mesman op 10 december 2018

Ik heb op 2 Augustus de Antelope Canyon bezocht. Dit heb ik gedaan met de Ken's Tours. Ik had geluk dat ik een tour kreeg van een vrouw die heel erg de tijd nam en veel mooie plekken van de Canyon liet zien. Ik raad aan om de lower canyons te bezoeken in het begin van de middag, omdat je dan een hele mooie lichtval hebt.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
8 Wildlife

Pluspunten Antelope Canyon

  • aardige mensen
  • , the beauty of the canyon
  • , goede en duidelijke tijdsindeling
  • , niet al te druk

Minpunten Antelope Canyon

  • niet veel tijd
  • op sommige dagen is het heel erg druk
  • je mag geen statief meenemen
Ultieme tip: Kies voor een tour waarbij je veel tijd hebt, want ondanks dat de afstand kort is, is er heel veel te zien en heb je weinig tijd om foto's te maken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Antelope Canyon X (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Karin De Groot Balen op 15 november 2018

Gekozen voor Antelope Canyon X in plaats van de bekende Upper en Lower Canyon. Dit in verband met de drukte in de bekende canyons. Helaas was het een regenachtige dag en waren zowel de upper als lower canyon gesloten waardoor het toch nog drukker was bij Antelope Canyon x. Maar alsnog redelijk rustig en genoeg ruimte en tijd om foto's te maken.

8,7
8 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Minpunten Antelope Canyon

  • geen
Ultieme tip: Laat je camera instellen door de gids. Zij kunnen dat heel goed en je maakt daarna de mooiste foto's!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Lower Antelope canyon (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door willeke rieter op 12 november 2018

Dit moet je echt doen als je in Page, Arizona bent. Het is zo’ n mooie canyon, je kijkt je ogen uit. Je staat verstelt hoe water dit zo kan uitslijten en omdat het zonlicht er van boven in kan vallen, door de spleten in de aarde, krijg je een kleuren spel van licht. Dit komt omdat het licht steeds anders gebroken wordt. Het is fantastisch. De lowercanyon is langer en avontuurlijker dan de uppercanyon. Deze is omdat het looppad breder is wel makkelijker voor mensen die wat moeilijker lopen. Beide canyons zijn een aanrader.
Houd er wel rekening mee dat je geen tassen en/of rugzakken mee naar binnen mag nemen. Wel een flesje water in je hand.
Wil je dit gaan doen, dan doe je er goed aan om dit van te voren te reserveren via websites. Wij hebben een toer geboekt bij Ken’s tours en dat is prima bevallen.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Antelope Canyon

  • De canyons zijn ook goed te doen voor mensen die wat minder goed ter been zijn

Minpunten Antelope Canyon

  • dat het niet was aangegeven in een folder of bij reserveren dat je geen tas of rugzak mee naar binnen mocht nem3n
Ultieme tip: Reserveer van te voren via de websites dan weet je zeker dat je met een tour mee kan. Een tour duurt ongeveer 2,5 uur en je boekt een tijd wanneer jij mee wil.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Antelope canyon (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Trea de Wit op 11 november 2018

Wat een fantastisch natuur fenomeen wat je hier te zien krijgt. Zowel the uppercut als the Lower canyon zijn een absolute must om te bezoeken wanneer je in Page (USA) bent. De canyons worden gerund door de oorspronkelijke bewoners: de indianen.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing antelope! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Babette Nieuwesteeg op 11 november 2018

Unieke ervaring op een unieke plaats! Ik had dit niet willen missen ondanks het massa toerisme, want ja dat is het wel helaas. Maar toch denk ik hier met veel plezier aan terug. Daag jezelf uit tot het maken van een mooi plaatje!

Pluspunten Antelope Canyon

  • aardige gids
  • goed geregeld
  • niet chaotisch

Minpunten Antelope Canyon

  • druk
Ultieme tip: Van te voren je ticket boeken, stel je er op in dat je niet de enige bent en daag jezelf uit om jouw perfecte plaatje te schieten daar, want dat is best een uitdaging!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooi (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Nelleke Maas-Verbunt op 30 december 2017

Wij hebben met een gids, een Navajo indiaan door de Lower Antelope gelopen. De loop was ongeveer 1 uur en 20 minuten. We waren om 16 uur s'middags gaan kijken waar we de volgende morgen precies moesten zijn, op dat moment was er nog plaats bij de laatste loop. Dus besloten we toch maar direct mee te gaan samen met nog een ander gezin, 8 totaal dus, geen drukte of groepen mensen achter ons! Misschien qua tijdstip niet het beste voor de mooiste foto's wat betreft het licht maar oh oh oh wat was dit mooi!!! Ik denk dat dit wel één van de meest adembenemendst wat ik ooit in mijn leven gezien heb!!!

Pluspunten Antelope Canyon

  • mooi
  • adembenemend

Minpunten Antelope Canyon

  • prijskaartje
Ultieme tip: Zorg dat je goede schoenen aan hebt, zagen daar mensen op teenslippertjes lopen en dat is niet echt handig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Toeristisch maar top! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Gerdien Verhagen op 30 november 2017

Antelope canyon is zeer toeristisch, je moet met een rondleiding mee, waardoor je niet echt rustig kan rond kijken. Toch is het wel een prachtig verschijnsel, waar je wat mij betreft geweest moet zijn.

Ultieme tip: Houd rekening met de tijdzones, Antelope canyon zit precies op een grens.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Doen: Antelope Canyon bezoeken vanuit het water! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Romy Rijkers op 28 november 2017

Op internet kwamen we prachtige foto’s tegen van Antelope Canyon. Dit is een zogenaamde slot canyon welke wordt gevormd door flash floods. Dit zorgt ervoor dat water dat na een regenbui met grote kracht door de canyon stroomt en de canyonmuren uitschuurt in organische vormen. Overal waar ik op het internet iets tegen kwam van de Antelope Canyon, en de tours die daar doorheen geven worden, werd ik ook gewaarschuwd voor de drukte die dit prachtige fenomeen met zich meebracht. Want, omdat de Anetlope Canyon op grond van de Navajo Indianen staat, mag je er alleen met indianen in. Omdat we bang waren voor de drukte zijn we opzoek gegaan naar een andere manier om de Antelope Canyon te bezoeken, en die vonden we! Antelope Canyon grenst aan Lake Powell. Ongeveer 5 mijl van waar alle toeristen komen, ontmoet de canyon het hoofdkanaal van Lake Powell, hier kun je peddelen in het overstroomde einde van Antelope Canyon. Je kunt via de monding van de kloof Antelope Canyon bereiken. We huurden zogenaamde SUP (stand up paddleboard) boarden bij Lake Powell paddleboards. Zoals de naam al doet vermoeden peddel je staand op deze borden. Het was echt niet zo lastig als het er uit zag! Bij Lake Powell paddleboards werden we super goed geholpen. Voordat we het wisten zaten de gehuurde boards op het dak van onze gehuurde SUV gespannen. We kregen nog uitleg in de zaak en toen kon het avontuur beginnen. Na door ongeveer 1,5 km peddelen van de marina haven, bereikten we de afslag die je naar Antelope Canyon brengt. We hadden super veel geluk met het weer. De zon scheen prachtig de canyon in, waardoor de zandsteencliff goud oplichten. En het beste van alles; we waren er bijna alleen. Echt een magische ervaring!

8,8
9 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
6 Wildlife

Pluspunten Antelope Canyon

  • Uniek
Ultieme tip: Ga grillen bij Big John's Texas BBQ! Lange tafels, tussen de locals. Als je net zoveel gelukt hebt als wij staat er een super leuk country bandje te spelen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Antelope canyon (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Yentl Gielen op 19 november 2017

Wij reisden met de camper door Amerika. We wilden graag naar de Antelope Canyon en we hebben dus een tour genomen door de Antelope Canyon. De tour hebben we geboekt langs een weg daar vlak bij. We hadden een hele leuke begeleider die ons naar de Antelope Canyon heeft gereden en ook weer terug. We gingen daar ongeveer om 4 uur naartoe en we waren de laatste toen we weggingen. Onze begeleider had heel veel verstand van alles en wist alles goed uit te leggen! Kortom, het was een geslaagde dag!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Mooi
8 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Antelope Canyon

  • aardige mensen
  • lekker eten
  • mooi uitzicht

Minpunten Antelope Canyon

  • lange afstanden
Ultieme tip: Er zit daar in de buurt een heel lekker restaurant met hele grote smokers!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Antelope Canyon (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Denise Loerakker op 12 november 2017

Antelope canyon bestaat uit 2 canyons, namelijk de Lower Antelope Canyon en de Upper Antelope Canyon. Het zijn smalle kloven die door water of modder zijn uitgesleten. De meest populaire canyon is de Upper Antelope Canyon, hier zijn de wanden van de kloven het hoogste en heb je meeste licht inval. In het plaatsje Page kan je een tour vastleggen, als je in het drukkere reisseizoen er bent (juli-sept) is het handig om vooraf je tickets te reserveren! Wij hebben de Upper Antelope Canyon gedaan en vonden het erg indrukwekkend!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Mooi
8 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Antelope Canyon

  • enthousiaste gids
  • mooie lichtinvallen

Minpunten Antelope Canyon

  • druk bezocht
  • je moet met een tour
  • weinig tijd om rustig een foto te maken
Ultieme tip: Boek een tour voor de Upper Antelope Canyon, waarbij je tussen 11 uur en 1 uur op pad gaat, dan heb je kans op meeste lichtinval en dus mooie foto's!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Zeker de moeite waard. Geniet van moeder natuur. (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Marieke Ruijs op 10 november 2017

Het is zeker de moeite waard. Het is niet voor te stellen dat je door hoge zandmuren loopt. De lichtinval is op iedere muur anders en waardoor de muren kleurrijk worden. De mensen vertellen vol enthousiasme over de geschiedenis.

Ultieme tip: Ga met een begeleider door de canyon. Zij vertellen de geschiedenis van de canyon.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Betoverend mooi, Antelope Canyon (bezocht in augustus 2012)

Review geschreven door Eva de Kort op 06 november 2017

Wat een prachtige wereld, Antelope Canyon. Werkelijk een betoverende omgeving. Begeleid door een native American, daal je af in de Canyon en laat je je vertellen over de totstandkoming van de Canyon en hun leven en onderhoud van de Canyon. Daarnaast heeft de tourguide enorm veel kennis van digitale camera's, dus kan helpen met de perfecte camera instellingen voor prachtige foto's. Door de dag heen is de lichtinval steeds anders. Houd hier rekening mee en zoek van tevoren uit wat de meest gunstige tijdstippen zijn.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Antelope Canyon

  • rondleiding door native Americans
  • veel minder toeristisch dan nationale parken
  • prachtig lichtspel
  • voelt avontuurlijk

Minpunten Antelope Canyon

  • weergevoelig
  • kan benauwend zijn bij claustrofobie
Ultieme tip: Zorg dat je op tijd reserveert. Anders dan de diverse nationale parken, is dit beheerd door de native Americans. Er zijn maar beperkte plekken beschikbaar, door de nauwe gangen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sprookjesachtig (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Rob van der Wal op 04 juni 2017

Schitterend, maar erg druk. Vooraf boeken is een must. Makkelijke wandeling over een zandige bedding. Rugzakken worden niet toegelaten, vanwege de soms nauwe doorgangen, waarbij mensen zowel heen als terug komen gelopen. Je kan er niet op eigen gelegenheid in, maar moet altijd boeken via een van de organisaties, maar als je eenmaal binnen bent zijn de lijnen, de vormen en de lichtstralen spectaculair mooi. Speciaal voor fotografen: Boek de fotografie toer! Toeristen worden door de gids tegen gehouden en zand en stof wordt in de zonnestralen gegooid voor de meest schitterende foto's. Voor iedereen geldt: de mooiste zonnestralen zijn rond het middaguur.

Pluspunten Antelope Canyon

  • Schit-ter-end!

Minpunten Antelope Canyon

  • Heel druk
Ultieme tip: Fotografie tour van Antelope Canyon Tours Inc.! Sowieso hele goede ervaring met dit bedrijf. Kleine groepen en gidsen doen moeite om je mooie plaatjes te laten schieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Antelope canyon (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Marlies van Gelderen op 01 juni 2017

Alleen te bezoeken met een navajo Indiana als gids. Dat maakt het prijzig maar in tegenstelling tot andere navajo bestemmingen is deze extreem de moeite waard. Onze gids was zeer behulpzaam en vertelde over zijn cultuur en vormen in de rotsen

8,7
9 Algemene ervaring
10 Mooi
7 Bereikbaarheid
nvt Wildlife
Ultieme tip: Upper en lower beide geweldig mooi
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder maar toeristisch (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Marloes Goethals op 31 mei 2017

De Lower Canyon bezochten we in mei om 10.00 uur op een bewolkte, droge dag. Dit waren prima weercondities, ook al lees je dat zonnestralen de canyon het mooist maken. Het levert prachtige foto's op als aandenken. Minpunt is dat je bijna letterlijk door de canyon wordt geduwd door de gids. Inkomsten en aantallen tellen...

8,7
9 Algemene ervaring
10 Mooi
7 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Antelope Canyon

  • mooi
  • bijzonder
Ultieme tip: De ochtendtour beviel goed, rond de middag werd het erg druk.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Upper Antelope Canyon - Amazing (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Pien van Doorn op 15 mei 2017

De Upper Canyon is prachtig. Het is een geweldig natuurfenomeen en een absolute must-see. Met de zeer kundige navajogidsen is de rondleiding (ondanks dat het echt een commerciële aangelegenheid is) een zeer bijzondere ervaring. De kleuren zijn prachtig en de inval van het zonlicht is onbeschrijfelijk bijzonder.

8,0
8 Algemene ervaring
10 Mooi
6 Bereikbaarheid
8 Wildlife

Pluspunten Antelope Canyon

  • prachtig
  • interessant

Minpunten Antelope Canyon

  • duur
  • druk
Ultieme tip: De Upper Canyon is het mooiste op een zonnige onbewolkte dag wanneer de zon recht boven de canyon staat zodat de zonnestralen in de canyon vallen (let op jaargetijde).
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Nadia Angenent op 10 mei 2017

Mus- see in het westen van de Verenigde Staten. Het is een heel bijzonder stukje canyon van maar 140 meter lang waar elke meter die je verplaatst of elk stukje dat je je hoofd draait anders is. Iets om niet te missen en wat zeker op je bucketlist hoort!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
nvt Wildlife
Ultieme tip: Rond tien uur in de ochtend is de lichtinval het mooist.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Antelope canyon (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Annerieke van Vondel op 09 mei 2017

Om hier naar toe te kunnen moet je boeken bij een organisatie! Je betaalt daadwerkelijk voor wat je krijgt! Een ongelofelijk mooi stukje van deze wereld te zien! Met een goede uitleg kon onze dag niet stuk! De gids was heel behulpzaam ook met het maken van foto's! In 1 woord een aanrader voor iedereen!

8,5
10 Algemene ervaring
10 Mooi
7 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Antelope Canyon

  • betaalbaar
Ultieme tip: Plan het bezoek aan de antelope halverwege de dag voor de mooiste licht invallen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Tour door lower Antelope canyon (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Marit de Lau op 09 mei 2017

Het is een hele goede uitgebreide tour, met een leuke native gids. Echt heel gaaf om de natuur zo te zien! Je wordt begeleid door een native inwoner die je heel veel verteld over het ontstaan van de vormen, en die je helpt om de perfecte foto te maken

Pluspunten Antelope Canyon

  • leuke gidsen
  • niet te grote groepen
  • aardige mensen
  • ze nemen de tijd voor een tour

Minpunten Antelope Canyon

  • als je niet vooraf boekt is er een kans dat je twee uur of langer moet wachten
Ultieme tip: Ik zou vooraf aan je bezoek een tour boeken zodat je lang wachten kan vermijden. En een mooie heldere dag is het beste.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors