Rondreis Westkust Amerika
Like ons op Facebook

Reviews Rondreis Westkust Amerika

9,4
9,3 Algemene ervaring
10,0 Natuur
9,0 Plaatsen
9,5 Wandelingen
9,3 Bereisbaar
  • Aantal reviews: 6
  • Aantal waarderingen: 4

Making memories ... a once on a lifetime trip (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Gina van der Linden op 10 november 2018

Onze reis was werkelijk fantastisch!
Met het gezin op rondreis in een heerlijk grote comfortabele auto van Las Vegas naar LA naar San Francisco en weer terug naar Las Vegas.
Van Las Vegas begon de reis naar de plaatsen Page en Flagstaff van waaruit we Bryce Canyon, Monument Valley, Horseshoe Band en de Grand Canyon South Rim bezochten. Wat een waanzinnig mooie routes en uitzichten, we kwamen ogen tekort! Het heeft echt al onze verwachtingen overtroffen! Bryce Canyon en Monument Valley waten voor ons wel echt de toppers!
Daarna via de legendarische Route 66 door Kingman en een overnachting in Palm Springs naar LA en Hollywood om daar even in de studio’s rond te neuzen en in Santa Monica het einde van Route 66 te zien én fotograferen natuurlijk. Na 2 dagen stad heerlijk langs de kust via Highway 1 langs lieve plaatsen als San Simeon, Gilroy en Carmel by the Sea naar San Francisco gereden. Natuurlijk hadden we 3 maanden ervoor tickets bemachtigd voor Alcatraz, wat we achteraf voor geen goud hadden willen missen! Zo indrukwekkend, de audiotour is een must! Een frisse fietstocht over de Golden Gate bridge en een bezoek aan Fischermans Warf konden we na dag 2 in San Francisco ook afvinken van onze bucketlist.
Vervolgens op weg naar Yosemite park en ‘el Capitan’ en na een overnachting in het verrassend leuke stadje Bisschop het uitgestrekte Death Valley. Twee uitersten en weer zo anders dan de canyons maar beslist niet minder mooi! Het vele groen, dichte bos, de rotsen en het water staan in groot contrast met de witte droge sidderende vlakte van Death Valley!
Als afsluiting nog een dagje rondslenteren in Las Vegas en s’avonds van de fonteinen en de lichtjes genieten.
4400 kilometer in 16 dagen.
Zoveel gezien, meegemaakt en beleefd! A once in a lifetime Family trip! Het was geweldig en we genieten nog steeds na!

Minpunten Rondreis Westkust Amerika

  • zoveel indrukken dat je pas achteraf beseft hoe intens en geweldig het was!
Ultieme tip: Koop een Nationale parkenpas – America the Beautiful en maak in de steden gebruik van Uber! Het scheelt je een hoop geld en gedoe!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

rondreis West Amerika (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Iris Stassen op 19 november 2017

Na een naar begin in Las Vegas kon het avontuur beginnen. Na weken planning om de route uit te stippelen nam de spanning voor de reis toe.
Een dag na aankomst haalden wij de RV bij Cruise Amerika op. Onze reis begon in Sams town, Las Vegas. Het eerste Nationaal Park was Death Valley. Alleen al de omgeving is schitterend, en Badwater is zeker een bezoek waard. Verder ging de reis door Sequoia NP, hier moet je even stoppen om de grandioze bomen te zien en de frisse lucht van het bos te ruiken. Noordelijk gelegen, Yosemite NP. Tip, in de ochtenduren bezoeken, is het licht op zijn mooist. On the way to San Francisco. Deze stad heeft mijn hart gestolen. Als je niet veel tijd hebt, neem een dubbeldekker om de stad te zien en te beleven. To do, Lombard street, laat je verrassen. En niet te vergeten zijn de mooie bruggen die naar de stad toe leiden. We rijden weer zuidelijker, via Morro Bay naar Los Angeles. Hollywood, the walk of Fame, Universal studios, alles een bezoek waard. Nu weer de natuur in. Joshua Tree NP, woestijn met al zijn schoonheden. Rijd de Route 66 en bezoek de authentieke stadjes. Erna de indrukwekkende Grand Canyon, met al zijn kleuren en grootte en schattige eekhoorntjes. In de verlengde van de Grand Canyon, Glen Canyon, kun je de Horse Shoe en Lake Powell bezoeken. Deze bezienswaardigheden liggen in de buurt van Page. Verrassend met zijn schoonheid, Bryce Canyon NP. Niet zo bekend, wel zeker waard om een wandeling te maken. In de buurt, Zion NP, gewoon mooi in de herfst. Voor de drukte van de stad nog even de natuur in Valley of Fire genieten, om dan in de glans van Las Vegas te duiken.

9,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Westkust Amerika

  • vriendelijke mensen
Ultieme tip: met de camper rondreizen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Natuur van West USA (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Laura Sinkeldam op 14 november 2017

Alle natuurparken in het westen van Amerika vind ik prachtig. Van Joshua Tree tot Yosemite, Grand Canyon tot Seqouia. Allemaal even mooi en bijzonder. De wegen zijn perfect en heel prettig rondreizen.
Ook de steden zijn een bezoekje waard. Persoonlijk vond ik Los Angeles ietsje minder, maar daarentegen waren Las Vegas en San Francisco fantastisch!
In Las Vegas had ik wel een week kunnen verblijven, wat een heerlijke stad.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Plaatsen
10 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Westkust Amerika

  • natuur
  • klimaat
  • steden

Minpunten Rondreis Westkust Amerika

  • eten
  • afstanden
Ultieme tip: Boek een excursie naar Alcatraz ver van te voren en kies voor de laatste tour, dan wordt het wat donkerder en heb je een prachtig uitzicht op de ondergaande zon en de stad.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Bezoek aan Amerika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Lindsey van Ooijen op 13 november 2017

West - Amerika is geweldig! We vonden de natuur zo mooi daar! Vooral de antilope canyon. Zeker weten dat we nog een keer terug gaan naar Amerika! En dan vooral weer terug naar de natuurparken. Seqouia, Bryce, Grand canyon vergeten we nooit meer!

8,6
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Plaatsen
9 Wandelingen
7 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Westkust Amerika

  • natuur
  • eten
  • dieren

Minpunten Rondreis Westkust Amerika

  • steden
Ultieme tip: Ga vooral naar de natuur. De steden vonden wij minder leuk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Vermijd de steden ga van Nationaal Park naar park, het maakt je rijk mens! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Tanja Vermonden op 26 juni 2017

Zoveel mooie natuur, cultuur en mensen gezien. Heerlijk verbleven in kleine plaatsen of de parken! Doe waar je je goed bij voelt, dat is altijd het beste, niemand reist en ervaart hetzelfde! En wat betreft Amerika, bijzonder land vol tegestellingen van prachtige natuur tot over the top Americana

Ultieme tip: Doe je eigen ding en pas standaard reizen aan naar eigen wens!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The Best of the West. Een ware belevenis in vier weken 6200 km gereden (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Michael-Maddy van der Klei op 12 mei 2017

Alles is prachtig. De National Parks: Grand Canyon, Zion , Bryce, Arches, Yosemite en Death Valley. De steden waar we geweest zijn: Los Angeles, Las Vegas, Salt Lake City, en Sanne Fransico zijn super! Dit rit langs de kust was erg mooi, wel erg druk. Alleen de waterval Twinns Falls viel tegen dit worden de Niagara Falls van het westen genoemd maar omdat het hier zo warm is komt er weinig water vanaf. Je kan er wel heerlijk zwemmen.

Pluspunten Rondreis Westkust Amerika

  • aardig en behulpzaam
  • altijd goed en warm eten

Minpunten Rondreis Westkust Amerika

  • het verkeer bij de grote steden
Ultieme tip: Neem de tijd! Dit rondje was wel iets te groot en we hadden op sommige plekken wel langer willen blijven. Helaas kan je niet alles zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen California

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors