Skien in Utah

Skien in Utah

door Frans Verhagen

De staat Utah leent zich zowel voor zomer- als voor wintervermaak. Op dit laatste terrein timmert de staat de laatste tijd nogal aan de weg - en terecht. Ze doen het onder de vlag The Greatest Snow on Earth.

Sneeuw valt van oktober tot juli. Utah heeft prachtige pistes maar wat een dimensie toevoegt is dat ze zo dicht bij de steden liggen. Het verloop van de skihellingen in Utah is bijna duizend meter, en de helft van de pistes geldt zijn voor de 'advanced expert'. Snowbird is een nadrukkelijk op glamour toerisme ingesteld ski-resort met steile pistes, soms door nauwe valleien maar volgens de kenners altijd een uitdaging. Ook de minder gevorderde skiër komt aan zijn trekken, twintig procent van het terrein is voor beginners.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Snowbird biedt ook de mogelijkheid om 's zomers te skiën, of beter gezegd, tot ongeveer het midden van juni. Dan geven ski-leraren die nog niet genoeg kunnen krijgen van hun sport, lessen in Summer Ski Race Camps die een week duren. Snowbird heeft ook faciliteiten speciaal voor wat in politiek correct Amerikaans heet 'the physically challenged', dat wil zeggen mensen met een handicap. Voor ladies only is een lesprogramma in Deer Valley, dat wordt geadverteerd als 'bedoeld om vertrouwen op te bouwen en vaardigheden te ontwikkelen in een supportive atmosphere'.

Interconnect Adventure Tour

Voor de echte liefhebber is er van midden december tot begin april de Ski Utah Interconnect Adventure Tour, die in een dag over vijf bergtoppen voert. De tour begint in de Park City Ski Area, en voert dan naar Solitude, Brighton, Alta en Snowbird. Vanuit Snowbird zijn er ook tours die vier toppen nemen. De enige vereisten zijn een goede conditie en een behoorlijke ski-ervaring. The Winter Sports Park is een relatief nieuwe accommodatie waar alle nordic-ski-sporten kunnen worden bedreven, en ook freestyle ski jumping.

Solitude en Brighton

Minder dure en meer op het gezinsskiën georiënteerde resorts zijn Solitude en Brighton. De namen van de diverse resorts: Alta, Brian Head Resort, Brighton Ski Resort, Deer Valley Resort, Elk Meadows Ski & Summer Resort, Park City Ski Area, Parkwest Ski Area, Powder Mountain, Snowbasin Ski Area, , Snowbird Ski & Summer Resort, Solitude en Sundance.

Crosscountry gebieden: Brian Head X-Country, Homestead C-Country Area, Ruby's Inn X-country Area, Sherwood Hills X-Country, Solitude Nordic Center, Sundance Nordic Center, White Pine X-Country Area (de X staat voor cross als in cross country, Amerikaans voor langlaufen). Het loont de moeite om navraag te doen naar speciale deals aan het eind van het seizoen.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors