Waarom staat Utah bekend als de ‘Beehive State’?

Waarom staat Utah bekend als de ‘Beehive State’?

door Getaway Travel

Overal in Utah kom je afbeeldingen van bijenkorven tegen. Op de vlag van Utah, in logo’s van bedrijven, op straatnaamborden en in de vorm van beelden bij het Capitol. Je zou denken dat deze staat grote hoeveelheden honing produceert of iets dergelijks, maar zoveel bijen zijn er niet in Utah. Waar komt de bijnaam Beehive State, of ‘bijenkorfstaat’, dan vandaan?

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

Mormonen

Van bijen is er niet veel sprake in Utah, maar van mormonen wél. De kolonisten die zich hier rond 1840 vestigden hoorden bij de Mormon Church. In hun optiek was de bijenkorf het perfecte symbool voor de maatschappij waaraan ze wilden bouwen. Bijen zijn namelijk harde werkers die gezamenlijk voor het welzijn van de bijenkorf zorgen, en zo zagen de mormonen zichzelf ook. Daarbij staat de bijenkorf volgens de mormonen metafoor voor het beloofde land. Utah heette in de volksmond daardoor al snel de ‘bijenkorfstaat’.

De bijenkorf kreeg in 1896 een plekje op het wapen van Utah. Niet alleen zie je het symbool tegenwoordig in de hele staat terug, ook de mormonen horen nog altijd bij het straatbeeld.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors