Top 5 kampeerplekken in Utah

Top 5 kampeerplekken in Utah

door Charlotte de Vries

Utah is een droom voor kampeerders. Met maar liefst vijf nationale parken en een zonnig klimaat, is het hier heerlijk vertoeven in de natuur. Vanuit je tent of camper kijk je uit op rode rotswanden, eindeloze woestijnvlaktes en diepe kloven.

Maar waar vind je precies deze droomachtige kampeerplekken in Utah? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben onze vijf favoriete spots op een rijtje gezet. Bekijk deze toplijst en word elke dag van je vakantie wakker in een droom!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 272 reizen naar Amerika

5. Fruita Campground, Capitol Reef National Park

Langs de kletterende Fremont-rivier ligt het Fruita Campground. De mosgroene boomgaarden die het kamp overdekken steken prachtig af tegen de omringende rode rotsen. Een oase, middenin de woestijn van het Capitol Reef National Park.

Naast een picknicktafel zet je je tent op of parkeer je je camper. Veel voorzieningen zijn er niet: hier ga je op in de natuur. Wandel langs de rivier en bewonder de enorme plateaus van het park, of pak de auto en geniet van de uitzichten langs de Scenic Drive.

4. American Fork Canyon

Op het ruige terrein van American Fork Canyon, langs sneeuwgetopte bergen, watervallen en bossen, vind je een aantal heerlijke kampeerplaatsen. Vanaf de meeste spots brengen hike-trails en fietspaden je door het bos naar de toppen van de bergen of grotten.

Tijdens je verblijf moet je natuurlijk een rit maken over de Alpine Loop, een weg die je begeleidt naar het hart van het berggebied. Maar pak ook eens de zijweg Cascade Springs Scenic Highway. Hier stromen grote hoeveelheden water langs de bergen naar beneden. Waterterrassen en poeltjes vormen langs de weg.

3. Lake Powell, Glen Canyon

Langs de duizenden meters lange kustlijn van Lake Powell vind je zoveel plekjes waar je in alle rust en ruimte mag kamperen. Je bewondert een zonsondergang voor het enorme meer en word wakker met je voeten in het zand.

Behalve op een privéstrandje kan je neerdalen op een van de kampeerplaatsen die voorzien zijn van allerlei sportfaciliteiten. Maak een boottrip door de Glen Canyon, scheur met een jetski over het water of peddel met je kajak over het meer. Doe je liever iets rustiger aan? Tussen april en oktober kan je hier fantastisch vissen!

2. Watchman Campground, Zion National Park

De pieken van de Watchman torenen boven je tent uit. Het beroemde beekje dat de voet van de berg versiert hoor je stromen. Over deze kampeerplaats in het Zion National Park hebben we veel verhalen gehoord. En ze kloppen: het Watchman Campground is een van de meest droomachtige kampeerplaatsen van Utah.

Niet alleen met het uitzicht, maar ook met de faciliteiten scoort deze kampeerplaats punten. Je hebt veel ruimte voor je camper of tent, de toiletten zijn heerlijk schoon en vlakbij stopt de shuttlebus die je verder het park in brengt.

1. Devils Garden Campground, Arches National Park

Krullende rotspilaren, bergen en natuurlijke bogen vormen het oranje maanlandschap waar jij je tentje in opzet. Cactusvijgen, woestijnbloemen en pijnbomen bestippelen de grond rondom je. Je bevindt je niet alleen op de mooiste kampeerplaats van Utah, maar van de hele Verenigde Staten.

Vanaf en nabij het Devils Garden Campground nemen verschillende hike-trails, zoals de Devil's Garden Trailhead, je mee naar een paar hoogtepunten van het Arches National Park. Bewonder de bijna negentig meter lange Landscape Arch of de dubbele ogen van Double O Arch… allemaal vanaf je waanzinnige kampeerplek.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors