Amerika.nl Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Bezienswaardigheden Hawaii

Van Oahu en Big Island tot het piepkleine Kauai. De bezienswaardigheden van Hawaii liggen verspreid over de 137 eilanden die de archipel in de Stille Oceaan rijk is. Al eilandhoppend bezoek je de ene attractie na de andere. Van Pearl Harbor tot Waikiki Beach. Lees verder

Van Oahu en Big Island tot het piepkleine Kauai. De bezienswaardigheden van Hawaii liggen verspreid over de 137 eilanden die de archipel in de Stille Oceaan rijk is. Al eilandhoppend bezoek je de ene attractie na de andere. Van Pearl Harbor tot Waikiki Beach.

Bij Hawaii denk je aan parelwitte stranden, wuifende palmbomen en vrolijke hula dansers. Maar deze eilandengroep, die vierduizend kilometer van de westkust van de Verenigde Staten ligt, heeft zoveel meer te bieden. Hoofdstad Honolulu barst van de bezienswaardigheiden. Pearl Harbor is een onmisbare stop. Op Big Island bezoek je het Hawaii Volcanoes National Park en op Maui beklim je de Haleakala.

Hawaii: de mooiste bezienswaardigheden

Begin je rondreis over Hawaii op het eiland Oahu. In ongeveer vier uur rijd je met een huurauto rondom het eiland langs de belangrijkste bezienswaardigheden. In hoofdstad Honolulu bezoek je onder meer de Aloha Tower, ooit het hoogste gebouw van Oahu, en het Bishop Museum.

Ten zuiden van Honolulu ligt één van de bekendste highlights van Hawaii: Waikiki. Dit vier kilometer lange zandstrand moet je gezien hebben tijdens je vakantie in Hawaii. Slenter over Kalakaua Avenue langs de tientallen hotels die aan de boulevard de lucht in schieten. Aan de andere kant bedwingen surfers de golven bij Waikiki Beach.

Pearl Harbor

Vanuit Honolulu stap je op een boot richting Hawaii’s volgende bezienswaardigheid: Pearl Harbor. Op 7 december 1941 voerde Japan een verrassingsaanval uit op deze marinebasis in Hawaii. Hierdoor raakte de Verenigde Staten direct betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.

Je bezoek aan Pearl Harbor begint bij het USS Arizona Memorial. Onder water ligt het gezonken marineschip USS Arizona. Hierin vonden 1177 militairen de dood tijdens de aanval op Pearl Harbor. In totaal verloren 2400 mensen hun leven. Nog eens 1178 militairen raakten gewond.

Eilanden Hawaii

Na een indrukkwekkend bezoek aan Pearl Harbor is het tijd om de andere eilanden van Hawaii te verkennen. Hawaii is het grootste eiland van de groep en wordt ook wel Big Island genoemd. Het Hawaii Volcanoes National Park telt twee actieve vulkanen en is de belangrijkste attractie op het eiland.

Op Maui beklim je de 3055 meter hoge vulkaan Haleakala. Vanaf de top kijk je uit over de eilanden van Hawaii. Daartoe behoren onder meer Molokai, Lanai en Kauai. Dit zijn wat kleinere eilanden waar je geniet van de ontspannen eilandsfeer die Hawaii kenmerkt. 

Reizen Hawaii

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors