Klimaat Hawaii

Klimaat Hawaii

Zielsalleen, in het midden van de Stille Oceaan, ligt Hawaii: een staat bestaande uit 173 vulkanische eilanden. De meeste hiervan zijn klein en onbewoond. Het klimaat op Hawaii is tropisch.

Dat het hele jaar door vrij contant en aangenaam is: overdag ligt de temperatuur vrijwel altijd tussen de 24 en 31 graden. Het is niet voor niks één van de populairste vakantiebestemmingen in de wereld. De noordzijde en noordoostzijde van de eilanden, waar de wind op staat, zijn een stuk regenachtiger: hier kan het lokaal soms zwaar en lang regenen. Kauai is het eiland met de meeste regenval.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

Een warm klimaat in Hawaii

Passaatwinden vanuit het oosten bepalen de vochtigheid en de temperatuur op de eilanden. Deze temperen de temperatuur, waardoor deze eigenlijk zelden de 32 graden passeert. Echt koud wordt het in ieder geval niet snel, dankzij het milde klimaat op Hawaii. De enige uitzondering op de warme temperaturen vormen sommige van de hogere bergtoppen: hier kan het koeler zijn en in de wintermaanden zelfs sneeuwen. Dit is onder andere zo op de vulkanen Mauna Kea en Mauna Loa.

Wat is de beste reistijd voor Hawaii

Omdat er een tropisch klimaat heerst, is er geen beste reistijd voor Hawaii; je kunt de eilanden het hele jaar door bezoeken. In de winter heb je wel wat meer kans op regen en zijn er hogere golven, terwijl in de zomer de gemiddelde temperaturen iets hoger zijn. Het officiële hoogseizoen loopt van half december tot eind maar én van begin juli tot eind augustus. Hotels zitten in deze periode voller en de prijzen liggen over het algemeen iets hoger. Je kunt dus het beste voor jezelf afwegen wat de beste reistijd voor Hawaii is.

Seizoenen Hawaii

Er wordt slechts onderscheid gemaakt tussen twee seizoenen op Hawaii: de zomer en de winter. Dit komt door het tropische klimaat dat heerst op Hawaii. De zomer, ook wel het Kau genoemd, loopt van mei tot oktober en de winter, of Ho'oilo, begint in november en eindigt in april. De gemiddelde dagtemperatuur in de zomer is 29,4 graden. In de winter is dat 26,6 graden. Het is handig om vlak voor vertrek het actuele weer te bekijken. Beide seizoenen op Hawaii hebben hun eigen charmes.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors