Kauai
9,4
10,0 Algemene ervaring
9,0 Locals
9,0 Interessant
10,0 Natuur
10,0 Stranden
8,0 Wildlife
10,0 Wandelingen en/of andere activiteiten

Kauai

door Frans Verhagen

Kauai is een van de kleinere eilanden, echter met de grootste regenval en daardoor heel groen. De hoofdstad Lihue is een piepklein stadje. Het toerisme gaat meer naar Poipu en Kapaa.

Vanwege het strand en er zijn een aantal aantrekkelijke hotels. De noordkust is deels onbegaanbaar en zal via de west en/of de oostkust in 2 tochten bekeken moeten worden. De oostroute gaat via Kapaa over een mooie weg vaak met uitzicht op zee naar Princeville, waar al vaak films opgenomen zijn.

Bezienswaardigheden Kauai

Voorbij Hanale bij Haena ligt een kleine grot, maar hier eindigt de weg, dus je gaat via dezelfde route terug. Onderweg zie je weer tarovelden, de wortels van deze plant werden (sporadisch nu nog) gebruikt voor het maken van Poi, een soort pap.

Waimea

De westelijke noordkant van Kauai gaat via Waimea naar Kokee v.v. Weer een indrukwekkende weg klimmend naar boven met gigantische vergezichten. Het laatste deel wordt wel de Grand Canyon van Hawaii genoemd en heeft er inderdaad veel van weg. Mooie uitzichten op ruige rotspartijen en met veel geluk zijn bij helder weer in de eindeloze diepte de stranden te zien. Er worden helicoptertochten georganiseerd over moeilijk toegankelijke delen in de bergen. Men ziet dan de talrijke watervallen.

Met een boottocht over de Wailua Rivier kan een bezoek gebracht worden aan een grot, die dicht begroeid is met varens. Tijdens het varen wordt meestal een korte dans en zangshow opgevoerd.

Kauai zal vooral geschikt zijn voor een relatief rustige vakantie.

Like deze pagina

Reizen Kauai

Reviews Kauai

Schitterend groen eiland (bezocht in november 2012)

Review geschreven door R.c. van der Post op 28 januari 2017

Het oudste eiland van de eilandengroep Hawaii is een schitterende groene oase. Het is grotendeels (d.w.z. op het echte binnenland en op de Na Pali Coast na) zeer goed bereikbaar met de auto, en aangezien het een redelijk klein eiland is, ben je overal heel snel.
Er heerst een heerlijk relaxte vibe op het eiland - meer nog dan op de andere eilanden, en de natuur is verbazingwekkend mooi, met als toppunt de Waimea Canyon. Deze "grand canyon" is kleiner dan de echte Grand Canyon, maar naar verluid wordt dat meer dan goedgemaakt door de schoonheid ervan. Een helicoptervlucht over het eiland en de Waimea Canyon is dan ook een enorme aanrader. Niet voor niets zijn hier zo ontzettend veel films opgenomen, zoals onder andere Jurassic Park, Pirates of the Caribbean, Avatar, Hook, Raiders of the Last Ark en King Kong. In de helikopter vlieg je over de schitterende Manawaiopuna Falls net als in de beginscene van Jurassic Park.
Ook Hanalei Bay is een schitterende ervaring; het is niet voor niets een van de allermooiste stranden van de VS. Natuurlijk zijn de watersportmogelijkheden hier volop aanwezig; surfen en zwemmen op zee natuurlijk, maar ook kajakken over schitterende rivieren.
En voor ons Europeanen is Art Cafe Hemingway in Kapaa een verademing: een heerlijke plek om te ontbijten met heerlijke Europese ingrediënten (croissant met Old Amsterdam) en vooral ook de beste koffie van heel Hawaii.

9,4
10 Algemene ervaring
9 Locals
9 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Kauai

  • Schitterende natuur
  • heerlijk weer
  • aardige mensen
  • veel watersportmogelijkheden
  • goede wegen rond het eiland

Minpunten Kauai

  • Lange reis om er te komen
Ultieme tip: Een helicoptervlucht over Kauai (zoals bijv. bij Blue Hawaiian) is de enige manier om ál het natuurschoon van Kauai te kunnen zien! Kost wat, maar de ervaring is onvergetelijk!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors