Hawaii

Reviews Hawaii

9,2
9,4 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
9,5 Locals
9,8 Natuur
8,0 Interessant
9,7 Stranden
  • Aantal reviews: 15
  • Aantal waarderingen: 11

Eerste keer op surfboard (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Yvonne Ouwens op 11 november 2018

We waren aan het eiland hoppen en moesten natuurlijk op Waikiki beach op een surfboard gestaan hebben... Het werd een Sup board, aangezien er weinig tot geen golven waren. Maar wat een ervaring!!! Prachtig. Meteen thuis ook supboards gekocht, heerlijk!!

Pluspunten Hawaii

  • super aardige locals
  • prachtige eilanden

Minpunten Hawaii

  • best prijzig
Ultieme tip: Huur een auto en ga er zelf op uit. In Honolulu is nog wel goed openbaar vervoer, maar erbuiten is het een stuk minder.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige bestemming! (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Linda Winkens op 10 december 2017

Hawaii was onze mooiste vakantie tot nu toe. We bezochte vier eilanden (Oahu, Big Island, Maui en Kauai) in drie weken. Zo divers, prachtige natuur, hoge bergen, mooie stranden, heerlijk weer, vriendelijke mensen en gewoonweg geweldig. De lange reis absoluut waard!

Pluspunten Hawaii

  • prachtige natuur
  • vriendelijke bevolking
  • heerlijk klimaat

Minpunten Hawaii

  • iets duurder dan vaste land
Ultieme tip: Road to Hana op Maui en helikopter rondvlucht op Kauai.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Veelzijdig Hawaii (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Linda de Man-Monster op 10 december 2017

Een reis om nooit te vergeten, hele mooie excursies, indrukwekkend zowel lopend, met de auto of te paard. Er is van alles wat te beleven. We zijn op het eiland Oahu met de hoofdstad Honolulu geweest. Maak een rondje om het eiland en je komt van alles tegen: Pineapple Land, Waimanalo beach, Pearl Harbor, Polynesian Village, paardrijd farms, trails naar watervallen, vulkaan met prachtige uitzichten en supermooie stranden.

Pluspunten Hawaii

  • paardrijden
  • polynesisch park
Ultieme tip: Pearl Harbor, zo indrukwekkend!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Welcome to paradise (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Maxime Pit op 09 december 2017

Oahu: een prachtig eiland midden in de oceaan. Oahu is een eiland dat deel uitmaakt van de staat Hawaii. Hawaii is een waar paradijs. De natuur is overweldigend en de stranden zijn om bij weg te dromen. Het is precies zoals je verwacht. Hula dansers, bloemenkransen en tiki's zijn overal te vinden, vooral in de toeristische wijk Waikiki. Ik raad persoonlijk aan niet lang in Waikiki te verblijven. Het is leuk om te zien maar het is geen representatief beeld van Hawaii. De verlaten stranden, de wilde/ongerepte natuur en de kleine surfdorpjes vind je buiten Waikiki. In de winterperiode zijn er ook surfcompetities en ik raad zeker aan er een te bezoeken als je naar Hawaii gaat. Daarbij kan je natuurlijk ook zelf een plank huren en golven pakken in Waikiki Beach (geweldig voor beginners). Ook kun je geweldig hiken in Hawaii. Er zijn talloze routes zowel voor beginners (Manoa Falls en Diamond Head) en gevorderden (Haiku Stairs en Koko Head) en het uitzicht is altijd adembenemend! Kortom, als je houdt van avontuur, natuur en Bounty stranden raad ik je zeker aan Hawaii te bezoeken!

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
7 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Hawaii

  • Prachtige natuur
  • Aardige locals
  • Bounty stranden
  • Aloha spirit

Minpunten Hawaii

  • Veel fast food
  • Erg duur
  • Weinig diversiteit in nationaliteiten van toeristen
Ultieme tip: Poke box (afhaal poke bowl) in Ala Moana center. Een van de weinige gezonde en overheerlijke hawaiiaanse gerechten in Honolulu! Daarbij ook niet belachelijk duur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Islandhopping hawaii (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Yvonne Hartzheim op 06 december 2017

Het zijn mooie eilanden met voor ieder wat wils. Zo is er mooie natuur, kun je sporten of relaxen. Ook heb je het drukke toeristische Honolulu met Pearl Harbor, Big Island met het Volcanoes National Park en het decadente Maui. Eten en drinken is helaas wel erg duur.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
10 Stranden
Ultieme tip: Kijk voor een appartement waar je zelf kunt koken. Eten en drinken, maar voornamelijk restaurants, zijn erg duur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Big Island (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Nynke Hof op 03 december 2017

Vorig jaar ben ik naar de Big Island van Hawaii geweest. Het is een onwijs lange reis, maar het is het absoluut waard. Op Hawaii vind je de mooiste stranden ter wereld! Je kan er zwemmen met dolfijnen en met mantaroggen.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden
Ultieme tip: Ga zwemmen met dolfijnen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Mooi eiland met een geweldige natuur (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Chantal Koopmans op 03 december 2017

Heel mooi eiland welke men zeker een keer moet bezoeken. Erg genoten van de stranden en de natuur. Verder zijn de (plaatselijke) bewoners niet opdringerig, maar gewoon op een normale manier behulpzaam.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
7 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Hawaii

  • aardige locals
  • schone stranden/parken
  • goede bereikbaarheid

Minpunten Hawaii

  • homeless
Ultieme tip: Buiten de mooie stranden, moet men ook een keer gaan hiken op 1 van de daarvoor bestemde bergen/vulkaan. Als dit teveel is, huur voor een dag een auto en rij het eiland rond.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Voor de 1e keer op vakantie naar Hawaii (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Sharon Lub op 19 november 2017

Hawaii is een mooi eiland vol met prachtige planten!!! Prachtig strand!!!! Aardige mensen!!!! Luxe hotels!!!! Heerlijk eten!!!! Ga er heen en geniet met volle teugen van dit eiland en ook de andere eilanden

Ultieme tip: Alles, het hele eiland is PRACHTIG!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Honeymoon Hawaii (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Maud Osinga-Auée op 05 november 2017

Augustus 2016 zijn wij op het prachtige Oahu, Hawaii geweest. Voor mij van jongsafaan al een droombestemming... Het is een fantastisch eiland waar een hoop te doen, en te zien valt. Het eiland kent prachtige stranden die stuk voor stuk uniek zijn. Naast het blauwe water, en de witte zandstranden is het eiland vooral ook erg groen. De natuur is er prachtig, ongerept en schoon en doet daarom denken aan een stukje Azië in Amerika (of Amerika in Azië).
Daarnaast zijn er ook genoeg toeristische uitstapjes te maken, denk maar aan Honolulu, Waikiki of Pearl Harbor. Kortom: het is een enorm veelzijdig eiland, waar je geweest wilt zijn!

8,7
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
5 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Hawaii

  • veelzijdig
  • mooi stranden
  • ongerepte natuur
  • aardige locals

Minpunten Hawaii

  • veel toerisme in Honolulu en Waikiki
Ultieme tip: Huur een auto en probeer het hele eiland rond te gaan! Vergeet vooral niet te snorkelen bij Hanauma Bay en een bezoek te brengen aan Pearl Harbor!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis over de 4 hoofdeilanden van Hawaii (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Louise Poortvliet op 19 oktober 2016

De seizoenen op Hawaii zijn gelijk aan die aan Nederland, ook hier is het in December/januari winter. Maar daar houdt de vergelijking op. Weliswaar kun je meer regen verwachten, maar in een tropisch regenwoud zoals op Maui regent het vaak. Kauai is een van de natste plekken op aarde. Maar deze regen zorgt voor een spectaculaire natuur en een onvergetelijke reis! Ook in de winter: enorme golven, een prachtig gezicht en veel ruiger water dan in de zomer.
Elk eiland heeft iets unieks: Kauai is erg rustig en echt voor natuurliefhebbers. Maui heeft eigenlijk van alles wat: natuur, strand, leuke dorpjes maar niet te toeristisch. Oahu heeft natuurlijk de hoofdstad Honolulu en Pearl Harbor maar vergeet ook zeker de North Shore niet. Wel komen hier veruit de meeste toeristen, dit kan dan ook nogal druk zijn.
Hawaii Island is groter dan de andere eilanden samen, veel droger ook aan de noordwestkant bij Kona. Maar de sfeer hier is fantastisch, relaxed en de locals zijn, net als op de andere eilanden trouwens, enorm vriendelijk. De zuid- en oostkant is het mooiste, met natuurlijk Hawaii Volcanoes NP als hoogtepunt. Hier kun je letterlijk de lava zien gloeien in de krater. Maar ook hier is de oostkust enorm groen en is het ene uitzicht nog mooier dan het andere.

Pluspunten Hawaii

  • Vriendelijke mensen
  • Betaalbaar
  • Prachtige natuur

Minpunten Hawaii

  • Op bekende plekken veel toeristen
Ultieme tip: Eén ultieme tip is lastig, neem vooral de tijd om de verschillende eilanden te ontdekken. Met alleen "een paar dagen verlenging van een rondreis" doe je jezelf echt tekort.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

King Kamehameha (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Leonora Leimena - Resok op 10 oktober 2016

Wij zijn 8 juni 2016 naar Hawaii gevlogen. Het was dit jaar dat er op Hawaii de honderdste verjaardag werd gevierd van de King Kamehameha. En daar wilden wij er natuurlijk bij zijn. Op 10 juni werd er een 'Lei Draping' gedaan. Alle prominenten kwamen naar het standbeeld van de King Kamehameha. Daar werden mooie slingers met orchideeën om de nek van de koning gehangen.
De volgende dag, op 11 juni, was er een mooie parade. Daarna nog drie dagen gefeest.
Tussen al de drukte door toch een moment van rust gepakt.
Heerlijk zitten op het bankje bij de zee. En heel ontspannen, dankbaar en vooral happy wezen.

Pluspunten Hawaii

  • heel vriendelijk
  • gastvrij
Ultieme tip: Vergeet niet dat je minimaal 78 uur voor vertrek online een reisvisum hoort aan te vragen.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomreis naar Hawaii (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door Patty van Leijsen op 03 oktober 2016

De reis van mijn dromen...
Samen met mijn tante op naar Hawaii. We zijn op Oahu begonnen, vervolgens naar Kauai, daarna naar Maui, om de reis weer af te sluiten op Oahu.

Wat een eilanden. Zo rustig, zo "chill", een aanrader voor iedereen. De mensen zijn sociaal en zeer behulpzaam. De natuur is prachtig, de stranden van Maui, de Canyon van Kauai... Wat heb ik genoten.
Het is dat ik nu aan het sparen ben voor een reis naar Australië, Fiji of Nieuw Zeeland, anders zou ik hier zonder na te denken terug naar toe willen. Heimwee heb ik soms zelfs!

9,7
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Hawaii

  • Heel aardige locals
  • lekker eten
  • mooie natuur

Minpunten Hawaii

  • Veel toeristen op Oahu
Ultieme tip: Als je naar Hawaii gaat, ga dan naar Kauai. Het is in mijn ogen het mooiste eiland van de Hawaiiaanse eilanden!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tropisch genieten op Hawaii (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Patrizia Tuhumena op 04 juli 2016

Alleen de naam Hawaii, klinkt al magisch. Waikiki is uiteraard erg toeristisch, maar zodra je deze drukte achter je laat, wordt je getrakteerd op de mooiste stranden, waar je kunt zwemmen tussen de schildpaden en schitterende gekleurde vissen. Maar ook de wandeling naar de top van Diamands Head is een must.

9,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Hawaii

  • natuur
Ultieme tip: Heerlijk vis eten in het historische surfstadje Haleiwa gelegen aan de North Shore. Het uitzicht als van een aanzichtkaart krijg je er gegarandeerd bij.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Huwelijksreis naar het Paradijs (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Rik Menting op 03 juli 2016

Ga naar alle 4 de eilanden, Kauai, Maui, Big Island, Oahu. Natuurliefhebbers worden zeker beloond, cultuur kan ook maar neemt veel tijd in beslag, denk aan een Polonesian-show, Pearl Harbor etc. Niet alles is aan de weg te vinden dus een paar goede Wandelschoenen zijn vereist, maar deze Hikes laten je de meeste mooie watervallen, valleien, vulkanen, kraters lavavelden, regenwouden en nog vele prachtige locaties meer zien. Je vind er bloemen en planten die nergens anders op de wereld te vinden zijn. Ga voor een Full Size auto of hoger, niet alleen omdat dit fijn rijdt maar je kleine autootje valt anders ook uit toom tussen alle grote Amerikaanse "bakken". Wij hadden op Maui een Ford Mustang, Wauw dat is gaaf met open dak en ruim 400PK de Road to Hana op, zeker doen, zowel man als vrouw zal deze ervaring niet snel vergeten. Prachtige weg door het regenwoud, mooie stops zoals stranden, watervallen en bamboe bossen onderweg. Ben je een matige eter, bestel dan met 2 personen 1 gerecht, meer dan voldoende om jullie zowel in de ochtend, middag of avond vol te eten. De interne Hawaiian Airlines vluchten zijn ideaal, stipt op tijd een heel Aloha ofwel relaxt. Kortom ga voor het paradijs verdwijnt onder de vulkanische vloedgolf aan Lava die dagelijks nog steeds op de loer ligt.

8,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Hawaii

  • gemoedelijk
  • Mooi weer
  • Natuur
  • Snorkelen

Minpunten Hawaii

  • Duur
Ultieme tip: Neem een Helicoptervlucht over Kauai, super ervaring, je ziet privé stukken waar je zelf niet kan komen. De NapaliCoast Coast, watervallen, The Waimea Canyon etc Elke cent waard !!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Hawaii, indrukwekkend (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Frank Kuiper op 19 mei 2016

We zijn via Las Vegas, waar we een paar dagen zijn geweest, naar Hawaii gegaan. Eerste bestemming was The Big Island, die bekend staat om zijn actieve vulkanen. Prachtig eiland met mooie standen, verschillende landschappen en natuurlijk de actieve vulkanen. Het landschap veranderd steeds van uitzicht en de kleuren zijn zeer intensief van de natuur. We zaten in het plaatsje Kona wat rustig is en op het eiland zie je geen hoogbouw of van die mega hotels. Zeer goede sfeer op het eiland en met de auto heb je de mogelijkheid om de mooie stranden te bezoeken en de vele uitzichten te bewonderen.
Na 5 dagen gingen we verder naar het eiland Ohau. Hier kom je in een compleet andere wereld terecht en Honolulu is een beetje "Amerika op een eiland". Hoge torenflats en veel hotels. Het stoort ons niet en ook hier is veel te doen en te zien. Waikiki is een prachtig strand (wel een beetje druk) en ons hotel ligt in het centrum aan de grote winkelstraat. We doen een tour over het eiland en zo komen we bij Must See, Pearl Harbor. Indrukwekkend om dit plekje te mogen zien en we zijn op de Memorial van de USS Arizona geweest. Daarna gingen we verder naar de Dole (ananas) plantage wat ook geinig was, het soft ijsje met ananas was heerlijk. Verder bezoeken we nog een aantal mooie stranden en uitzichten van het eiland. Deze tour was leuk om te doen en zo zie je een hoop. In de stad Honolulu is alles prima te doen met openbaar vervoer (trolley's) en we hebben 1 dag een auto gehuurd om zelf nog wat mooie plekken te ontdekken.
Na ons verblijf van 5 dagen gaan we naar het laatste eiland Kauai. Prachtig klein eiland met waanzinnige natuur. Napali Coast is een Must See net als Waimiea Canyon wat de Grand Canyon van The Pacific is. Hier moet je de boottocht doen naar de Napali Coast en we hebben een helikoptervlucht gedaan. Dit eiland is onbeschrijfelijk mooi en met de auto kan je de mooie plekjes opzoeken. We zaten in het plaatsje Kapaa, niet ver van het vliegveld.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Hawaii

  • Natuur
  • geen hoogbouw overal
  • stranden
  • uitzichten

Minpunten Hawaii

  • Honolulu is druk maar voor de afwisseling wel leuk mbt de andere eilanden
Ultieme tip: Dan moet je op Kauai echt een helikoptervlucht boeken en met HoloHolo Charters hebben we een boottocht gedaan naar de Napali Coast.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers
Waardering door Liza Yvonne Kramer op 14 jul. 2018
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

10

Interessant

10

Stranden
Waardering door Carolien Besuijen op 15 mei 2017
9,7

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

8

Interessant

10

Stranden

Reizen Hawaii

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors