Molokai

Molokai

door Frans Verhagen

Molokai heeft nog steeds slechts een paar hotels. Jarenlang was hier alleen maar ananasteelt, onder de strikte leiding van onder andere de Firma Dole. Het bekendst is dit eiland destijds geworden door de melaatsenkolonie.

Kalaupapa

De kolonie bij Kalaupapa was onder leiding van Pater Damien (een Belg die opkwam voor de melaatsen). Verbanning naar Molokai zag men als enige oplossing bij melaatsheid. Drama's hebben zich hier in Kalaupapa afgespeeld. Nog steeds woont een aantal mensen hier op een minder makkelijk toegangbaar deel van dit eiland. Er zijn mooie strandjes op Molokai waar soms nog wat resten van scheepswrakken liggen.

ZELF NAAR Hawaii?

Bekijk alle 18 reizen naar Hawaii

Bij Kapuaiwa Grove ligt nog een deel van de kokosnoot plantage, die door Koning Lot in ca. 1860 werd aangelegd. Het grootste deel van dit eiland is voornamelijk per 4WD te bezoeken.

Kaunakakai

Vanaf de hoofdstad(je) Kaunakakai loopt een prima weg zowel noord- als zuidwaarts met regelmatig viskweekvijvers. In het noorden zijn wat luxe hotels verrezen. Op de zuidpunt van Kaunakakai is een prachtig uitzicht op het aan de overkant gelegen eiland Maui.

Reizen Hawaii

Meer Molokai

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors