Word een echte Hawaiiaan!

Word een echte Hawaiiaan!

door Paulien Tak

Aan welk land denk jij bij Sinterklaas, stroopwafels, klompen en molens? Precies, typisch Nederlands toch? Zo heeft ieder land wel zijn kenmerken. En het mooie aan reizen is, dat je deze leert kennen.

Hawaii staat bekend om haar 'moeilijke' woorden en spannende mythes. In deze blog vertellen we je hoe je tijdens je reis door Hawaii een echte Hawaiiaan wordt. Zo verklappen we je gewoontes, speciale tradities en bijzondere uitspraken.        

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

1. De lei

Een lei is een traditionele bloemenkrans gemaakt van de Plumeria-bloem. Als toerist krijg je er vaak een om je nek bij aankomst in je hotel. De Hawaiianen zelf geven de lei als geschenk bij speciale gelegenheden, zoals verjaardagen en afstuderen. Let wel even op voordat je, de krans af doet, want in het bijzijn van anderen is, dit erg onbeleefd.            

2. Nooit meer een blauwtje lopen

Wil jij een meisje versieren, maar weet je niet of ze vrij is? Op Hawaii hebben ze daar een simpele oplossing voor. Draagt het meisje een bloem in haar linkeroor? Helaas, dan is ze bezet. Maar draagt ze hem rechts, dan is ze vrij!

3. Hawaiiaanse sushi

Ham uit blik, klinkt niet heel lekker toch? In Hawaii zijn ze er gek op. Ze noemen dit Spam en je eet het met rijst, gewikkeld in norivellen. Als een soort sushi dus. Ga jij dit proberen tijdens je rondreis door Hawaii?               

4. Slippahs

De Hawaiianen noemen slippers geen flipflops, maar slippahs. Eigenlijk hetzelfde als wij dus. Lekker makkelijk.

5. Noord, oost, zuid, west

In plaats van noord, oost, zuid en west, gebruiken de Hawaiianen, Mauka en Makai. Dit betekent richting de bergen en richting de zee.               

6. Hé buurman!

Iedereen op Hawaii is Ohana, oftewel familie. Daarom noemen Hawaiianen mensen die ouder zijn dan zij, vaak tante of oom. Dus ook de buurman of de winkelverkoopster.                               

7. De Humuhumu watte?

De tijgervis is dé vis van Hawaii en wordt de Humuhumunukunukuapua'a genoemd. Tja, nog even oefenen dus.          

8. Let's have some fun!

Een speciaal woord voor leuke dingen doen? De Hawaiianen hebben het: Holohholo!           

9. Bosdwergen

Hawaiiaanse legendes vertellen dat Menehune, een soort dwergen, in de bossen van het eiland leven. Er wordt geloofd dat ze meesterbouwers zijn.                       

10. Zoetekauwen opgelet!    

Het dessert is de belangrijkste maaltijd op Hawaii. Hawaiianen zijn dol op geschaafd ijs, malasadas (gefrituurd deeg), Mochi (Japanse rijstcake) en haupia pie (kokos-chocolade taart). Is dat even boffen!     

Heb jij al zin in een vakantie naar Hawaii? Bekijk hier alle rondreizen

 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors