Honolulu
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Honolulu

door Getaway Travel

Honolulu is de toegangspoort tot Hawaii. De hoofdstad van de meest tropische staat van Amerika biedt een bizarre mix van wolkenkrabbers, Chinese tempels, vismarkten, victoriaanse paleizen en zandstranden.

Honolulu ligt op het eiland Oahu. De naam betekent beschutte haven. Al rond 1800 was dit een belangrijk handelscentrum. Toen aan het einde van de negentiende eeuw de Amerikanen aan de macht kwamen, volgde het toerisme.

Waikiki

Honolulu heeft inmiddels bijna 400.000 inwoners. De multiculturele bevolking houdt van haar stranden. De meeste toeristen trekken naar Waikiki Beach, iets ten oosten van het centrum.

De vakantiegangers komen naar deze wijk om simpelweg te luieren, eten en shoppen. Het 2,5 kilometer lange witte zandstrand staat vol met hoge hotels, restaurants en winkelcentra. Dit is de plek om te leren surfen.

Een van de belangrijkste natuurlijke bezienswaardigheden is de Diamond Head Crater. Deze eeuwenoude iconische vulkaan staat op iedere ansichtkaart. Een mooie wandeling brengt je naar de rand van de krater vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de lange kustlijn.

Bezienswaardigheden Honolulu

Ook buiten Waikiki zijn er verschillende bezienswaardigheden. Zo kun je een tour maken door het Iolani Palace, het paleis van de laatste koningen van Hawaii. En in het statige Bishop Museum leer je alles over de geschiedenis.

De stad Honolulu is omringd door schitterende natuur. Je maakt lange wandelingen naar uitkijkpunten, vulkanische kraters en blow holes. In de botanische tuinen als Lyon Arboretum en Foster Botanical Garden zie je de vele bloemen en planten die op de eilanden groeien.

De marinebasis Pearl Harbor

De Amerikanen vestigden ook meerdere militaire basissen op het eiland. Vlakbij de hoofdstad kun je een bezoek brengen aan Pearl Harbor. De Amerikaanse marinebasis was op 7 december 1941 het doelwit van een Japanse verrassingsaanval, waardoor de Verenigde Staten bij de Tweede Wereldoorlog betrokken raakte.

Like deze pagina

Reizen Honolulu

Reviews Honolulu

Aloha (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Hetty Moonen op 03 oktober 2016

Onze eerste kennismaking met Hawaii was Honolulu, wat een geweldige plaats. Binnen een half uur ben zit je aan de mooiste stranden en dagtochten rond het Oahu zijn super, vergeet Pearl Harbor niet. Onderweg kun je heerlijk genieten van stalletjes langs de weg met de lekkerste fruitsoorten en natuurlijk kokosnoten

Ultieme tip: Huur een auto en verken het eiland, er is zoveel te zien en te doen. Snorkelen was voor ons een van de hoogtepunten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors