Top 5 eilanden van Hawaii

Top 5 eilanden van Hawaii

door Paulien Tak

Je wandelt over 's werelds hoogste kliffen, zwemt in diepblauwe zeeën, surft over de grootste golven en dompelt je onder in het bruisende stadsleven van Honolulu. Tijdens je vakantie in Hawaii word je verrast door de diversiteit van de eilanden. Maar welk eiland moet je nou écht bezoeken?

Ga bijvoorbeeld naar het eiland Molokai vol natuurschoon en trek door het oeroude regenwoud. Of ga naar het grootste eiland van Hawaii en ontdek de vulkanische gebieden. Om je te helpen bij het uitkiezen van jouw favoriete eiland tijdens je rondreis door Hawaii, hebben wij de vijf leukste voor je op een rijtje gezet. 

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

5. Kauai

Smaragdgroene valleien, spitse bergtoppen, grillige kliffen en tropische regenwouden kenmerken Kauai in het noordwesten van de archipel. Het oudste eiland van Hawaii wordt ook wel Garden Island genoemd door zijn weelderige natuur.

Strandliefhebbers gaan naar Wailua in het oosten van Kauai. Dit plaatsje wordt ook wel Royal Coconut Coast genoemd door de vele kokospalmen die hier groeien. Zoek de twee diepblauwe oceaanzwembaden op, die worden omsloten door zwarte lavarotsen in Lydgate Beach Park. Perfect om te snorkelen!

Voor nog meer waterpret bezoek je de Wailua Falls ten noorden van Lihue. De 25 meter hoge watervallen kletteren in een poel, omringd door een overvloed aan groen. Ga hier 's ochtends naartoe, als het zonlicht en de mist elkaar ontmoeten in een kleurrijke regenboog. In het westen ga je naar Kokee State park. Hier wandel je naar de Kalalau uitkijkpost en aanschouw je de groene kliffen die zich uitstrekken tot aan zee.

4. Oahu

Een bruisend stadsleven, historische musea en immense golven vormen het decor van Oahu. Dit eiland wordt ook wel 'the heart of Hawaii' genoemd en is het op twee na grootste eiland van de archipel. Ook is hier de hoofdstad Honolulu gevestigd.

Moderne hoogbouw, een bruisende stadsleven, maar ook wuivende palmbomen en parelwitte stranden vormen Honolulu. In de hoofdstad van Hawaii bezoek je musea, zoals het Honolulu Museum of Art, relax je op het beroemde strand Waikiki en shop je typisch Hawaiiaanse souvenirs in een van de winkelstraten. Ten westen van Honolulu herdenk je de geschiedenis van Pearl Harbour. Je bezoekt hier verschillende musea en gedenktekens over de aanval van Japan op Hawaii.

Ga naar de noordkust van Oahu voor gigantische golven. Als de perfecte golf al bestaat, dan vind je die hier. De stranden aan deze kant van het eiland zijn een surfmekka voor wereld's beste surfers. Tussen de maanden november en februari vind je de beste golven voor big wave surfing. In de zomermaanden zakken de hoge golven juist weg en hebben ook beginners een kans.

3. Molokai

Felgroene metershoge kliffen grenzen direct aan het helderblauwe water van de noordelijke Stille Oceaan. Aan de kust vind je lange zandstranden met goudgeel zand. En in het water verstoppen gigantische riffen zich, waar je tussen zeeschildpadden, kleurrijke vissen en deinend koraal zwemt. Relax bijvoorbeeld op het langste strand van Hawaii. Papohaku ligt in het westen van het eiland en is bijna vijf kilometer lang en honderd meter breed.

Meer landinwaarts vind je het Kamakou-reservaat, een oeroud Hawaiiaans regenwoud. Hier wandel je door bossen vol ohi a lehuam bomen, dé boom van Hawaii. Luister je naar inheemse zangvogels, zoals de Kawawahie en de Olomao. En spot je kleurrijke boomslakken. Het reservaat ligt in het oosten van Molokai, vlakbij de East Molokai Vulcano.

Naast al haar natuurwonderen, heeft Molokai ook veel historische bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan Kalaupapa National Historical Park. Naar dit schiereiland langs de noordkust van Molokai werden vroeger lepra-patiënten verbannen. Alleen de tocht ernaartoe is al de moeite waard. Het pad loopt langs de hoogste kliffen ter wereld en heeft een spectaculair uitzicht op de zee.

2. Maui

Tropische bossen, gezellige winkeltjes, kletterende watervallen en een van de beste duikspots. Het tweede grootste eiland van Hawaii, heeft een wonderlijke natuur, rijke historie en een kleurrijk zeeleven. Ontdek de veelzijdigheid van Maui.

Wailuku is het commerciële centrum van Maui. Je slentert hier door de winkelstraatjes met charmante houten winkelpuien en haalt wat lekkers bij de lokale bakker. Het stadje heeft vele historische en culturele bezienswaardigheden, zoals de Kaahumanu-kerk en het Bailey house.

Ten westen van Wailuku maak je een wandeling door mistige bossen, weelderige valleien en langs kabbelende beekjes. In het rustige Iao Valley State Park vind je 4000 hectare aan smaragdgroene tropische bossen. De iconische twaalfhonderd meter hoge Iao Needle, is een boegbeeld voor het park en ligt aan de rand van de Iao-stroom.

In het oosten van Maui ontdek je kristalheldere poeltjes gevoed door watervallen. Breng een bezoek aan de Oheo Pools in het Haleakala National Park. Hier denderen vierhonderd meter hoge watervallen naar beneden langs met mos begroeide bergwanden.

Tot slot breng je een bezoek aan het zuiden van het eiland. Ga naar Molokini, een klein maanvormig eiland dat een perfecte basis vormt voor duiktripjes. Je neemt een duik in het helderblauwe water en ontdekt kleurrijk koraal en meer dan 250 soorten tropische vissen. In de winter spot je hier ook nog eens walvissen!

1. Hawaii

Zwarte stranden, heilige tempels, spectaculaire uitzichten en lava-kenmerken. Je vindt het allemaal op Hawaii, het grootste eiland van de archipel. Het eiland wordt ook wel Big Island genoemd, omdat het twee keer zo groot is als alle eilanden bij elkaar.

Langs de westkust van Kona ligt het Kaloko Honokohau National Historical Park. Je wandelt hier langs de zee, heilige tempels en oude rotstekeningen. Onderweg spot je groene zeeschildpadden, inheemse vogels en misschien zelfs een Hawaiiaanse monniksrob. Een bezoekje aan dit park, kan een spirituele ervaring worden, omdat de geest van de Kanaka Maoli-mensen hier stroomt.

Voor de ultieme foto rijd je naar het Pololu Valley Lookout in het noorden van het eiland. Op dit uitkijkpunt heb je een van de meest spectaculaire panoramische uitzichten van Hawaii. Je kijkt hier uit over groene kliffen, een dramatische kustlijn en de zwarte stranden van de Pololu-vallei. In het zuiden ga je juist naar het Puna-district. Het dynamische gebied heeft zwarte zandstranden, thermale baden en vele lava-kenmerken, zoals het Lava Tree State Park en Kalapana.

Heb jij je favoriete eiland al uitgekozen? Check dan de rondreizen door Hawaii.

 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors