Hawaii Volcanoes National Park
Gemiddelde waardering
9,3
10,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
10,0 Stranden
6,0 Wildlife
10,0 Overige activiteiten
10,0 Bereikbaarheid

Hawaii Volcanoes National Park

door Getaway Travel

Op het eiland Hawaii liggen twee van de meest bijzondere vulkanen van de wereld. In Hawaii Volcanoes National Park bezoek je de hyperactieve 1247 meter hoge Kilauea en de Mauna Loa, met 4170 meter, de grootste vulkaan op aarde.

Hawaii Volcanoes National Park neemt een enorm deel van Hawaii in beslag. Met een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante kilometer is dit veruit het grootste eiland van de archipel. De lokale bevolking noemt Hawaii daarom ook liefkozend Big Island.

Kilauea

De vulkaan Kilauea ligt in het hart van Hawaii Volcanoes National Park. In een jeep rijd je naar de kraterrand. Met een beetje mazzel is de vulkaan actief. Door de veranderlijke omstandigheden weet je nooit wat je kunt verwachten. Rookpluimpjes, kolkende lavamassa's of vuurfonteinen van honderden meters hoog. Maar er is vrijwel altijd activiteit zichtbaar.

Mauna Loa

De andere grote attractie van Hawaii Volcanoes National Park is Mauna Loa, wat lange berg betekent. En hoewel de nabijgelegen Mauna Kea vulkaan bijna veertig meter hoger is, is Mauna Loa de meest massieve vulkaan op aarde. De reus is voor het laatst uitgebarsten in 1984, maar is nog steeds actief. Je maakt een wandeltrek naar het observatiecentrum bij de top.

Je kunt makkelijk een aantal dagen in het nationale park doorbrengen. Naast de vulkanen liggen tropische stranden, regenwouden, woestijnen, sub-alpine bergtoppen en buitenaardse landschappen. Het bijzondere ecosysteem is het gevolg van miljoenen jaren evolutie.

Op pad

Negentig procent van de flora en fauna die je op het eiland vindt, leeft nergens anders op aarde! Je maakt prachtige wandel- en fietstochten door de wildernis. En om echt in te zien hoe uniek dit park is, ga je op pad met een ranger die je alles vertelt over de omgeving.

Like deze pagina

Reizen Big Island (Hawaii)

Meer Hawaii Volcanoes National Park

Reviews Hawaii Volcanoes National Park

Indrukwekkende omgeving (bezocht in november 2012)

Review geschreven door R.c. van der Post op 28 januari 2017

Het Hawaii Volcanoes National Park op The Big Island (Hawaii) is een enorme aanrader. Net als alle Amerikaanse National Parks is het spotgoedkoop om binnen te komen, en sta je verstelt van wat het te bieden heeft. Enorme vlaktes met gestold lava in allerlei vormen, lava tubes (tunnels die zijn ontstaan door terugtrekkend lava en waar je in kunt lopen), schitterende kustlijn én een actieve vulkaan. Het park is ook 's avonds open, waardoor je bij nacht schitterende en indrukwekkende beelden van de actieve vulkaan kunt zien. Mooie korte én lange wandelingen op verschillende plekken, waaronder een over een enorme vulkanische vlakte. Zeer goed aangelegde wegen, waardoor je je makkelijk met de auto van het ene eind van het park naar het andere begeeft. Leuke gidsen die enthousiast vertellen over het park en de vulkanen. Een echte aanrader! Helemaal als je het geluk hebt dat er een actieve lavastroom door het park loopt.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
6 Wildlife
10 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Hawaii Volcanoes National Park

  • Zeer betaalbaar.
  • Goede bereikbaar
  • Goede wegen
  • Fantastische natuur
  • Actieve vulkaan

Minpunten Hawaii Volcanoes National Park

  • Toeristisch
Ultieme tip: Ga overdag het hele park verkennen, en keer 's avonds na het diner nog een keer terug om naar de actieve vulkaankrater te kijken! Zeer indrukwekkend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors