New York

Reviews New York

8,1
8,7 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
7,9 Locals
7,6 Restaurants
7,9 Veiligheid
6,9 Stranden
  • Aantal reviews: 119
  • Aantal waarderingen: 75

New york new york (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Britt Kors op 08 november 2017

New york is een geweldig grote stad waar veel te doen is! Zo vonden wij madam tussauds leuk en de highline!! Wandelen of fietsen in central park is een must en ga is langs de zoo! Je moet in ny de onbekende wijken opzoeken, die zijn echt heel leuk om te bezoekenbb

Shoppen op 5th is leuk, maar heel duur, ga daarom shoppen op 34th street wat ook heel leuk is. Brooklyn is trouwens ook heel erg gezellig en leuk!! Wij zijn ook naar Coney Island geweest en dat was best indrukwekkend voor ons.

Natuurlijk moet je times square gezien hebben en de statue ook! Wij zijn met de GRATIS boot rond het eiland gevaren maar niet afgestapt! Was wel heel druk! Per helicopter is ook zeker aan te raden! Wat was dat geweldig!!! Net achter columbus circle zit een super lekker mexicaans tentje waar je heerlijk kan eten! Applebees vonden wij niet lekker en heel duur!

Er zijn zat leuke kleine tentjes waar je kan eten! Ook voor english breakfast, maar ontbijt van the dunkin donuts was ook heel lekker!! Zeker was new york leuk met halloween! Alles was versierd.

Pluspunten New York

  • aardige locals
  • metro is een must
  • geweldige ervaring

Minpunten New York

  • druk
  • duur
  • veel geluid
Ultieme tip: Zoek buurten op die niet zo bekend zijn!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Best time of my life (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Britt Kors op 08 november 2017

New York was echt geweldig! Dit was mn 3de keer en ik geniet er elke keer weer van. Je moet echt de iets minder bekende buurten opzoeken, dat maakt new york erg leuk! Brooklyn is ook heel leuk en gezellig! Wij zijn ook met de metro naar Coney Island geweest en dat was ook echt heel erg leuk! Shoppen is op 5th is leuk, maar zeker heel duur. Daarom is shoppen op 34th leuker! En er zit een hele grote Victoria’s Secret. Net achter Columbus Circle zit een heel lekker Mexicaans restaurant!! Daar moet je zeker een keertje eten. Daarbij is wandelen/ fietsen door central park heel erg leuk!!

Langs de hudson lopen bij zonsondergang is ook heel gezellig en dan kan je wat drinken op pier 1. Wij vonden applebees niet zo heel erg leuk! Maar je hebt genoeg lekker restaurantjes waar je wat kan eten. Madam tussauds vonden wij wel erg leuk en het 9/11 museum ook. We zijn ook met de gratis boot rond statue gevaren. Je hoeft namelijk alleen te betalen als je op het eiland wilde!

Helicopter vluchten zijn absoluuuuuuut aan te raden, wat een geweldige ervaring was dat! En loop is een keer over the brooklyn bridge! Super gezellig maar wel druk.

Ny is top!!

Pluspunten New York

  • aardige locals
  • mooie stad
  • ultieme ervaring

Minpunten New York

  • heel druk
  • constant geluid
Ultieme tip: Mijn ultieme tip is om niet alleen de touristische plekjes op te zoeken, maar ook de buurten die minder bezocht worden. En ps Brooklyn is erg leuk!!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

New York (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Anne van Corven op 07 november 2017

Duizelingwekkend hoog de gebouwen dat ze bijna op lijken te gaan in de lucht! Zo gaaf! En er is geen moment dat je je hoeft te vervelen! Iedere wijk heeft z'n eigen charme! Vergeet niet de Brooklyn Bridge over te steken! En besteed zeker een dagje aan een mooie wandeling door het park!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • inspirerend
  • indrukwekkend
  • veel te zien
  • je kunt er heerlijk anoniem zijn
  • metro ideaal

Minpunten New York

  • prijzig
  • op toeristische plekken kan het erg druk zijn
Ultieme tip: Meat packing district is een fijne en inspirerende upcoming wijk waar een schitterend park is aangelegd over de gehele lengte waar ooit een rail lag. Mooie wandeling verzekerd!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

In één woord: Geweldig

Review geschreven door L van Drie - Broekmeulen op 06 november 2017

Ben je op zoek naar een stad dat je verrast, waar je kunt genieten van de rust, maar ook de drukte op kunt zoeken? Dan is New York het voor jou helemaal!
Een schitterende stad waar je kunt genieten van het uitzicht via het Empire State Building, het Rockefeller Center of het nieuwe One World Trade Center. Ook zijn er interessante musea als het MoMa. Maak de oversteek naar Ellis Island en vaar langs het indrukwekkende Vrijheidsbeeld (waar je ook in kunt!). Maak een wandeling door het rustige en mooie Central Park of zoek de drukte op bij Times Square. Alles is een beleving!

8,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • goede bereikbaarheid
  • bezienswaardigheden
  • once in a lifetime experience
  • shoppen
  • verschillende culturen

Minpunten New York

  • prijzig
  • druk
Ultieme tip: Boek een ticket om tot de kroon van het Vrijheidsbeeld te mogen klimmen. Indrukwekkend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Geweldige citytrip! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Eline Stam op 05 november 2017

Een reis om nooit te vergeten. Ik ben samen op pad geweest met mijn zus, 8 dagen lang, maar lang niet genoeg. Er is enorm veel te zien. Je voelt je heel klein in zo'n grote stad!
De mensen zijn er heel aardig en behulpzaam, ook zijn de straten heel schoon en ziet alles er heel verzorgd uit. Wij hebben ons geen moment verveeld.
Een aanrader is om ook 's avonds op het Empire State Building te gaan (met een City Pass kan je overdag en 's avonds op dezelfde dag). Het kost wat, maar dan heb je wel de tofste stad ter wereld gezien!

Pluspunten New York

  • veilig gevoel
  • schoon
  • behulpzame mensen
  • lekker en gezond eten
  • veel te zien
  • mooie parken

Minpunten New York

  • dure wijn
  • dure taxi
  • altijd druk
Ultieme tip: Koop een City Pass! Hiermee krijg je korting op de bekendste bezienswaardigheden. En een metrokaart is heel handig om te hebben, want met de metro kom je overal heel makkelijk
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Ga, ga, ga! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marjolijn Van 't Erve op 05 november 2017

New York, iedereen heeft van deze stad wel iets gezien op tv. Het is zo'n onwijs gave stad om met eigen ogen gezien te hebben. Kijk je nadien een tv-programma waarin je een stukje van New York ziet, dan waan je je weer terug op vakantie. De stad is alles zoals je op tv ziet maar dan nog groter en indrukwekkender. Ik kan iedereen aanraden te gaan.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • aardige locals
  • indrukwekkend

Minpunten New York

  • duur
Ultieme tip: New York Pass.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

New York (bezocht in mei 2013)

Review geschreven door Bianca Kums op 05 november 2017

Wat een gebouwen, indrukwekkend hoog.
Genoeg te zien en te beleven. Voor even wat rust ga je lekker naar Central Park.
High lane park ook zeker een aanrader.
Loop heerlijk over The Brooklyn bridge.
Ga met de lift omhoog bij Rockefeller voor een mooi uitzicht en als voordeel heb je een mooi uitzicht op de Empire state building. Wij zijn in de avond naar boven gegaan om de mooie verlichte stad te kunnen zien van bovenaf.

Ultieme tip: Voor mooi uitzicht op het vrijheidsbeeld neem je de gratis boot naar Staten Island. Bij een deli kun je heerlijke broodjes halen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

New York (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Helene . op 05 november 2017

New York heeft zoveel mooie bezienswaardigheden. Hoe druk de stad kan zijn er zijn genoeg parken waar je van de rust kan genieten. Er is genoeg te doen en te zien voor iedereen. Ondanks de drukte heb ik hier geen last van gehad. Ik zou graag weer een keer terugkomen.

Ultieme tip: Empire state building State of liberty Top of the rock One world trade center
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

kippenvel in elke vezel van je lijf (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Ruud van der Weele op 05 november 2017

Je moet er geweest zijn om het te kunnen beamen. Fantastische stad die nooit stil staat.
Het 9/11 monument heeft voor mij het meeste impact gehad. Je kent de mensen niet die het leven hebben gelaten maar door naar het monument te kijken en de namen te lezen krijg je tranen in je ogen en kippenvel over heel je lijf. Het is zo onwerkelijk dat het ook niet te begrijpen is. Door naar de lucht te kijken zie je vliegtuigen overvliegen en kan je niet begrijpen dat zoiets mogelijk was. We zijn in die 10 dagen nog een keer gaan kijken en we beleefde dezelfde emoties als bij de eerste keer. Heel apart.
Maar er zijn zoveel mooie dingen in de stad dat toch de overhand kreeg. Het vrijheidsbeeld bekijken met een boottocht, de bibliotheek en niet te vergeten de Brooklyn bridge, zeker als je hoogtevrees heb zoals ik heb, alle moed verzameld en erover gegaan, fantastisch. Het treinstation midden in de stad, prachtig mooi. Op zondag naar Central Park, hardlopers fietsers en RUST. Prachtig mooi, verschillende keren geweest. Wedstrijd van de New York Yankees gezien, prachtig stadion. Door mijn hoogtevrees niet in het Empire State Building geweest maar het is een enorm hoog gebouw. Soho, Little Italy, China Town, Financial District is allemaal makkelijk aan te lopen.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Pak een plattegrond en deel deze in waar je allemaal naartoe wil, koop een metrokaart voor 3 of 5 dagen en beslis pas op de dag zelf waar je die dag naartoe wil
Aangeraden voor: Stellen

YOU always want to go back ..... (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Bernard Chambart op 05 november 2017

Van Upper to lower Manhattan... Er is nu eenmaal zó veel te zien. Musea, de skylines en Central Park waar je zeker moet gaan fietsen. De skyline wandeling moet je zeker doen tot aan Meat District . Als het even kan een heli flight: subliem. WIJ GAAN ZEKER TERUG.

Ultieme tip: Koop een weekpas voor de metro en je komt overal in no time.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Op rondreis door de VS (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Keet De Vries op 05 november 2017

Wat een fantastische stad! Zoveel te zien en zoveel te doen. Een stad die nooit slaapt maar zéker nooit verveeld!!
En mooie stad om je rondreis mee af te sluiten. Let er wel op dat het vliegveld JFK op meer dan een uur reizen ligt van Manhattan, een hotel bij het vliegveld is dus niet echt handig voor een dagje downtown!

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • verse broodjes
  • snelle mertoverninding

Minpunten New York

  • ver van vliegveld
Ultieme tip: Huur en fiets voor een dag en zie zoveel meer. Fietsen te huur bij central park
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tranen van geluk (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Ritchie DeGroot op 27 oktober 2017

Inmiddels alweer bijna 3 jaar geleden, maar ik herinner me het als de dag van gister, en heb de datum van aankomst in New York dan ook vereeuwigd in een tattoo! Al van kleins af ben ik Amerika fanaat! En New York stond toch wel boven aan mijn lijst om te bezoeken! In februari 2015 kwam het zo ver! 18 februari om precies te zijn! We vlogen vanaf Brussel naar Newark.. ik herinner me dat ik het vliegtuig uit liep en achterom keek door het raam! Daar zag ik voor het eerst de skyline van deze prachtige stad! Ik kreeg tranen in mijn ogen! Wat was ik gelukkig! Vervolgens zijn we met de trein naar Manhattan gegaan (van te voren de mogelijkheden bekeken)! We zijn uitgestapt bij Penn Station in Manhattan! Dan loop je uiteindelijk de trap omhoog en dan maak je voor het eerst kennis met ‘the streets of NY’ ! Ik hoorde auto’s claxonneren, en een sirene, en dan de prachtige gebouwen! Precies als in de film! Ik kon het niet meer bedwingen, en barste in tranen uit! Tranen van geluk! Mijn ultieme echte kennismaking met Amerika, met New York! Samengevat: WAUW! We zijn vervolgens 9 dagen gebleven, en hebben veel highlights gepakt zoals, de empire State, Liberty Island, 9/11 memorial en museum, Brooklyn bridge, Central park, Times Square en nog veel meer! een jaar later(alleen precies 2 weken eerder) gingen we weer naar New York, we wouden zo graag het nieuwe World Trade Center in, wat een jaar eerder nog niet open was voor publiek! Wat geweldig! Wat een uitzicht! Natuurlijk hebben we nog meer highlights gepakt die we het jaar er voor niet gedaan hebben, zoals Rockerfeller Center, het Apollo theater, Roosevelt Island (incl tram).. na 4 dagen lieten we NY achter ons en vlogen we naar Los Angeles om vervolgens 2 weken op roadtrip te gaan en te trouwen in Las Vegas! In 2017 zijn we 3 weken aan de westkust geweest en hebben we een roadtrip gedaan door 10 staten! Het kriebelt om weer naar NY te gaan, en de plannen zijn gemaakt voor 2018! Hotel geboekt! NY 2018 here we come!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten New York

  • cultuur
  • bekend
  • ultieme citytrip
Ultieme tip: Roosevelt Island tram! Prachtig uitzicht op de straten van NY en de skyline!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Een stad zoals geen ander! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Gunar Lustermans op 11 september 2017

Ga fietsen én wandelen in Central Park, bekijk het vrijheidsbeeld vanuit een helicopter, geniet van het strand op Coney Island, laat je bang maken door de T-rex in het American Museum of Natural History en loop over de Brooklyn Bridge. Zoveel te doen, zoveel te zien, g-e-w-e-l-d-i-g-.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten New York

  • Goed openbaar vervoer

Minpunten New York

  • niet goedkoop
Ultieme tip: Bezoek een musical op Broadway (Lion King is echt schitterend)
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

De eerste keer New York was geweldig (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Mara Den Teuling op 23 juli 2017

Mijn eerste keer New York is meer dan goed bevallen! Een prima hotel in het financial district, wat verder weg van alles drukte maar wel heel centraal gelegen. In 5 minuten bij de metro en rondom het hotel een leuke upcoming wijk met terrasjes en shops. Heel veel gelopen, maar ook de hop on hop off bus gebruikt en natuurlijk de metro. Hoogtepunt met het mooie weer wat we hadden is zeker Central Park. Verder uiteraard natuurlijk 9/11 memorial, Top of the Rock en nog veel meer gedaan. Wat echter op mij heel veel indruk heeft gemaakt was het Vietnam Veterans Memorial Plaza. Stil van de brieven naar huis....

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Een hotel in het financial district is een stuk voordeliger en met een beetje zoeken heb je er snel 1 gevonden die dicht bij een metro station zit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Long Island in NYC (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Astrid Roox op 28 juni 2017

Long Island is een stukje NYC wat behoorlijk in ontwikkeling is. Was. Vroeger industriegebied. Nu is het de groene long van NYC. Fantastisch uitzicht op Manhattan en je kan door allerlei parken dwalen langs het water. Urban gebouwen, planten en bomen. Aanrader om hier rond te fietsen en te bezoeken.

Pluspunten New York

  • nieuwsgierige en gastvrije bewoners

Minpunten New York

  • druk op Manhattan
Ultieme tip: De gratis ferry van Manhattan langs het Vrijheidsbeeld en retour naar Manhattan. Waanzinnig uitzicht en het is helemaal gratis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Mooiste plekje van new york! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door menno groenenboom op 27 juni 2017

Prachtige stad met niets te vergelijken: hoogbouw, laagbouw, heerlijke restaurants, vriendelijke maar soms ook exentrieke mensen, overal bekende spots uit films, heerlijke bagels. Kortom gewoonweg teveel om op te noemen maar bucketlist waardig! Deze foto is gemaakt op een plekje in brooklynn vanuit waar je gratis en voor niets naar ons idee het mooiste uitzicht op de skyline van NY hebt!

Ultieme tip: Probeer ook de niet toeristen plekken aan te doen en te leven als een new yorker: ontbijt op straat met een bagel, pak lopend een kop koffie, ga picknicken in een van de parken
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

3,5 week NYC (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Kristian Riemersma op 22 juni 2017

Beste reis tot nu toe. Zoveel gezien en willen zien in 3,5 weken. 3,5 weken met 3 verschillende airbnb slaaplocaties. eerste week Brooklyn, (daarna met de bus voor 2/3 dagen naar Washington DC) 2de week Queens, en laatste week Manhattan! Het mooiste vond ik hier van, is dat je echt beetje kennis gaat maken met de bevolking in de stad, zo divers en verschillend. Ze heb ik bijvoorbeeld een mooie wandeling gemaakt aan de kust van Shore Pkwy Brooklyn, oude klooster bezocht in Harlem en bij de rode loper gestaan van de Tony Awards. Plekken die de Host ons aanbevolen. Het allermooiste blijft toch voor mij, het lopen over de Brooklyn Bridge en de High Line. Vooral bij zonsondergang! Wat ook goud waard was is de empire state building, echt een waanzinnig uitzicht daarboven en het gebouw van binnen is ook zeer prachtig en leuk gedaan met de weg naar boven toe. Het fijne van de stad is dat je overal eten kan halen. Vooral de kleine supermarkten waar je warme maaltijden kan opscheppen, kan afwegen, betalen, en je zoekt vervolgens een mooie plek op om het op te eten. Mijn favoriete plek is The Public Library in Midtown Manhattan. Het gebouw zelf is al de moeite waard om het te bekijken. Maar vooral het buiten leven er omheen sprak mij heel erg aan. Mensen werken buiten, eten buiten, sporten buiten en zijn zelfs evenementen die plaats vinden in het park achter de bib. Wat ook echt een aanrader is zijn de musicals! de prachtige oude theaters bij Time Square en de spectaculaire shows. Ik was zelf naar Matilda geweest en ik hou er echt van. Van te vrolijke nummers naar dramatische momenten met zelfs een heel decor en podium wat mee beweegt. Dit had ik niet willen missen. Het kost allemaal een bak geld. Maar je krijgt er echt zoveel voor terug!

Pluspunten New York

  • Battery Park
  • Jain Carousel
  • Brooklyn Bridge

Minpunten New York

  • duur
  • toeristische winkels
Ultieme tip: Regel zoveel mogelijk vanuit huis. Kaartjes voor de Empire state building, Musicals, Statue of Liberty etc. Dit schild je heel veel wacht tijd en kan je meer genieten als je bent!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Het prachtige New York (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Ilse Maliepaard op 13 juni 2017

Ik was in New York met mijn moeder. We hebben het erg naar ons zin gehad. We hebben veel gedaan zoals hoge gebouwen met een prachtig uitzicht bezocht. Ook hebben we in het park gelopen en geshopt. Kortom het was super top!

Pluspunten New York

  • park
  • shop
  • mooi

Minpunten New York

  • druk
Ultieme tip: Winkels, skylines en parken
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

New York, Broadway & musicals. (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Samira Bouman op 05 juni 2017

New York, the city that never sleeps. Dat heb ik zelf mogen mee maken, elk moment van de dag (en nacht) is er leven in en om Times Square. Voor een musicalgek als ikzelf is Broadway een waar walhalla. De grote rede voor mijn bezoek aan New York was de musical Hamilton, wat een waar spectakel was. Als je er dan toch bent, pak je natuurlijk nog een paar musicals mee.

Pluspunten New York

  • levendig
  • spectaculair
  • indrukwekkend

Minpunten New York

  • altijd druk
  • redelijk pijzig
  • vrij vervuilt
Ultieme tip: Ga lekker lopen! Vrijwel alles is te voet te doen en misschien vind je zo dan net dat éne speciale tentje, restaurantje of boetiekje.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Letchworth National State Park, fantastisch! (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Marieke Noort op 05 juni 2017

Fantastisch mooi park wat zeker de moeite waard is om daarheen te rijden en te wandelen. Vooral de watervallen zijn erg mooi! Ook de wandelroutes zijn erg mooi, en de uitzichten fantastisch.
Ga ik zeker nog een keer naartoe

7,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
7 Stranden
Ultieme tip: Letchworth National State Park
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors