Ontdek New York! ...the city that never sleeps!

Reviews New York

8,2
8,7 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
7,9 Locals
7,7 Restaurants
8,0 Veiligheid
6,9 Stranden
  • Aantal reviews: 130
  • Aantal waarderingen: 80

De geweldige 'city that never sleeps' (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Britt Timmerman op 23 april 2017

New York, wie droomt er niet van een bezoek aan deze stad? Bekend van de vele films en series waar het een rol in speelt, en natuurlijk van zijn status als wereldstad. Wij bezochten New York in juli, dit is geen ideale maand. Het was onwijs warm toen wij er waren, richting de veertig graden op sommige dagen. Helaas waren wij vanwege een bruiloft in de USA gebonden aan deze tijd. Verder is het natuurlijk een geweldige stad. De vele wijken bieden allemaal hun eigen sfeer en je kunt heerlijk bijkomen in Central Park als dit nodig is. Naast de 'standaard' hoogtepunten is het vooral een toffe stad om doorheen te slenteren. Zoek een leuke wijk op en laat je verrassen! Enkele korte tips: bezoek de Rockefeller Tower (in plaats van het Empire State Building), alleen de lift maakt het al waard! Dicht bij het Vrijheidsbeeld komen maar geen zin in een suffe boottocht? Neem een speedboot! Kun je gelijk lekker uitwaaien. Bezoek het MoMa en zie Van Gogh en Dali. Maak een fietstocht door Brooklyn.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • veel hoogtepunten
  • geweldig eten
  • afwisselend
  • modern

Minpunten New York

  • heel groot
  • druk
Ultieme tip: Slaap in Brooklyn! Dit deel ademt veel meer sfeer dan Manhattan en is super hip.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Mijn tweede thuis (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Laura Winters op 30 januari 2017

Inmiddels al 7 keer in New York geweest en nog steeds niet uitgekeken :-)! Bezoek één van de vele bekende highlights van de stad, zoals het Vrijheidsbeeld en Central Park of ga shoppen in één van de vele outlets. Daar is genoeg over geschreven ;-)! Wanneer je aan de drukte van de stad wilt ontsnappen pak je de tram naar Roosevelt Island. Deze tram brengt je over het water naar het leuke eilandje. Hier kan je heerlijk rustig wandelen langs het water en krijg je een schitterend uitzicht over de skyline van Manhattan. Een bezoekje aan de Brooklyn Bridge mag niet ontbreken tijdens je verblijf. Tip: ga wandelen over de Brooklyn Bridge, niet fietsen. Dit kost je ongeveer 45 min. en je kan veel meer van het uitzicht genieten. Daarnaast moet je op de fiets oppassen dat je geen toeristen aanrijd. Deze stappen vaak zonder dat ze het in de gaten hebben op het fietspad omdat ze een foto maken. Neem de metro naar Brooklyn en wandel vanaf daar naar Manhattan. Andersom kan ook, maar ook deze manier loop je richting Manhattan en zie je de skyline steeds meer op je afkomen. Een fantastische ervaring! Wil je de stad van boven bekijken? Ga dan naar het Rockefeller Center. Hier is het minder druk dan bij het Empire State Building en heb je mooier uitzicht over de stad. Als je genoeg tijd hebt in New York is het ook leuk om een dagje met de trein naar Philadelphia (1,5 uur reistijd) of Washington (3 uur reistijd) te gaan. Totaal andere steden dan New York, maar ook fantastisch om te zien en je bent er toch! Een andere unieke ervaring is de High Line in NYC. Dit is een oude metrolijn die is omgebouwd tot stadspark. Voor de sportfan onder ons is een honkbal wedstrijd in Yankee stadium een must. En voor de musicalfans uiteraard een show op Broadway. Op Times Square is een loket waar je goedkopere musical kaartjes kan kopen, maar hier staat wel altijd een lange wachtrij. Houd je van zoetigheid? Ga langs bij Carlo's of Magnolia bakery, bekend van TV!

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • voor ieder wat wils
  • alles goed bereikbaar te voet of per metro
  • eenvoudig stratensysteem waardoor je haast niet kan verdwalen

Minpunten New York

  • veel toeristen
  • duur
Ultieme tip: Ga wat langer naar NYC en bezoek naast de bekende highlights ook de minder bekende sights zoals Roosevelt Island en de High Line of ga een dagje naar een andere stad in de buurt.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Dit kunstwerk is gemaakt met 2983 individuele kleuren blauw (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Hans Van Veen Vermeulen op 15 januari 2017

Voor ieder persoon is de belevenis van New York anders. Je moet het het zelf meegemaakt hebben om te ervaren wat jou zo trekt aan deze stad. Er is voor ieder persoon wel iets te beleven. Natuur, cultuur, architectuur alles is mooi.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Minpunten New York

  • wel op sommige plekken druk
Ultieme tip: Neem eens de metro vanaf het vliegveld. Hoogstwaarschijnlijk ben je sneller op je bestemming dan met een taxi. En zo beleef je het leven van New York vanaf het vliegveld.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

New York New York (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Marjolein Fransen op 15 januari 2017

New york is precies zoals je het verwacht, het is groot, mooi, indrukwekkend kortom fantastisch. De mensen zijn er super aardig en het eten is er heerlijk. Er is zoveel te zien en te doen in New York dat je in het begin even niet weet waar je moet beginnen. Wij waren er 5 dagen en hebben alles eruit gehaald wat erin zat. Ga je voor het eerst naar New York? Dan moet je zeker de highlights bekijken als het vrijheidsbeeld, Central park, Central Station, Times Square en Empire State Building.

Pluspunten New York

  • indrukwekkend
  • aardige locals
  • goed bereikbaar

Minpunten New York

  • erg druk
  • redelijk prijzig
Ultieme tip: Wil je graag naar de empire state building? Ga dan later in de avond. Wij konden zo doorlopen en hadden een prachtig uitzicht over New York in de avond wat een magisch effect had.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

De creme de la creme van de moderne kunst (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Sveva de Valk op 10 december 2016

Door culturele invloeden (film, televisieseries, verhalen) nostalgische gevoelens over een plek waar je gek genoeg nog nooit geweest bent... Ik vond juist de locaties die ik van tevoren nog niet kende (in Brooklyn en Queens) interessant omdat dat iets toevoegde aan mijn beleving. New York is het allermooist bij zonsopgang, -ondergang en middernacht. Ook alle bekende highlights zijn dan te zien in een 'nieuw licht'.

7,0
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
4 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
6 Stranden

Pluspunten New York

  • Openbaar vervoer
  • Herkenbaar
  • Musea
  • Galleries
  • Heerlijk eten
  • Monumenten

Minpunten New York

  • Prijzig
  • Weinig groen
Ultieme tip: Onderschat de kwaliteit van de musea, maar helaas ook de prijzen van de restaurants absoluut niet!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

What we all want in life: to travel, fall in love and be happy (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Belinda Rabelink op 27 november 2016

The city that never sleeps, New York! Wat hou ik van deze stad! Waarom? Dat moét je zelf een keer ervaren hebben. Wat New York mij zo bijzonder maakt?
- Het prachtige uitzicht op de skyline van New York, vanuit de Freedom tower, Brooklyn of de hotelkamer (!)
- Naar mensen kijken op Wallstreet
- De muzikanten in de metro's, en op zo'n elke hoek van de straat
- De Victoria Secret.. :) Ik ben tenslotte ook maar een vrouw!
- Een 'take a way' maaltijd op de Hight Line eten, in een stralende zon met in de verre verte het Vrijheidsbeeld (oef, dat is pas genieten)
- De drukte, menigte, eigenlijk gewoon de gezelligheid op straat die mij een veilig gevoel geven om op elk moment van de dag over straat te durven lopen.
En dan heb je nog alle leuke knusse wijkjes en eettentjes. Kortom: ook New York moet minimaal op je bucketlist staan!

Alsof je in een film zit (bezocht in april 2012)

Review geschreven door Merel Kors op 14 november 2016

De titel zegt het al, als je door de straten van New York loopt voelt het alsof je in een Amerikaanse film loopt. De yellow cabs, billboards, wolkenkrabbers, alles is hier echt. Je kijkt dan ook je ogen uit. Er is op elke straathoek iets te zien of te doen, of dat nou overdag of 's nachts is, New York wordt niet voor niets 'the city that never sleeps' genoemd. Voor de musicalliefhebber is een bezoekje aan Broadway een must. Maak een wandeling door Central Park, wat eigenlijk in elk seizoen wel zo zijn charme heeft, ga uiteten in China Town, ik koos daar een restaurant uit waar geen Amerikaan te vinden was en hoewel ik een beetje vreemd aangekeken werd was het eten wel erg goed. New York is absoluut aan te raden, een once-in-a-lifetime-experience en een stad waar je gewoon echt een keer geweest moet zijn.

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • wereldstad
  • aardige locals
  • veel te zien
Ultieme tip: Klinkt simpel, maar bestel een kop koffie in een van de kleine stadsparkjes, kom tot rust, ga gewoon eens een uurtje lekker zitten en het New Yorkse leven om je heen bekijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Geweldige stad met alles te bieden! (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Paul Kleur op 03 november 2016

Aankomst op het vliegveld Newark was verschrikkelijk, uiteraard hele goede controle die bij mij dan ook wat langer duurde, daarna redelijk lastig de bus naar Manhattan boeken vanuit het vliegveld. En toen buiten komen, waar het stervenskoud was met heel veel mensen die minder Engels spraken als wij Nederlanders.

Maar goed eenmaal aangekomen in Manhattan begon het geweldige avontuur genaamd New York!
Ik heb gebruik gemaakt van het Metrostelsel wat heel uitgebreid is en regelmatig gaat. Als het zonnetje scheen liep ik graag van locatie naar locatie zeker in Lower Manhattan waar alles op loopafstand is zolang je goede wandelschoenen hebt. Ook in de winter is het aan te raden goede kleding (windproof en rainproof) aan te doen want het kan er vooral flink waaien.

Verder hou ik heel veel van de natuur en als je dan in Manhattan bent, moet je dan ook natuurlijk naar Central Park. Hier heb ik 2 volledige dagen gespendeerd. Ontzettend mooi, veel mensen aan het sporten en als je midden in het park bent, heb je op de gebouwen na die je ziet niet eens door dat je in een wereld stad bent als New York!

Ook de andere wijken zoals Brooklyn zijn leuk en makkelijk om even door heen te lopen, ook weer makkelijk te bereiken met de metro! De ideale manier om een beetje cultuur te snuiven. Mijn aanrader is dan ook, om de metro naar Brooklyn te pakken en daar op een bankje te gaan zitten en genieten van de skyline van Manhattan. Dan nog de avonduurtjes ik persoonlijk heb niks extreem mee gemaakt, maar je moet een beetje logisch nadenken en sommige plekken vermijden wanneer het donker is. Denk dan aan; Harlem, Bronx en ook Central park. Overdag allemaal niet echt een probleem.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • Veelzijdig
  • multi cultureel
  • goed eten
  • geweldige locaties

Minpunten New York

  • Veel toeristen
  • duur
  • onpersoonlijk
Ultieme tip: Ben een beetje voorbereid op het vele lopen wat je na mijn mening zou moeten doen daar! Voor mij de ideale manier om New York te leren kennen. Elk straatje wat anders.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Als een kind in een snoepwinkel (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Merano Sanwikrama op 11 oktober 2016

The Big Apple, The City that never sleeps.. Je kent het wel: New York! Als een kind in een snoepwinkel liep ik over Times Square. Als je niet vies bent van lange wandelingen, neem dan vooral de benenwagen! Zo zie je onderweg van alles. Voor een uitstekend uitzicht onder het genot van een cocktail ga je naar de outdoor rooftop bar genaamd "230 Fifth", gelokaliseerd op (de naam zegt het al) 230 Fifth street.

Pluspunten New York

  • Alles is makkelijk te vinden door het gemakkelijke stratensysteem

Minpunten New York

  • onvriendelijk douanepersoneel
Ultieme tip: 230 Fifth rooftop bar!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers

5 dagen new york (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Maartje Hopmans op 08 oktober 2016

New york. Het is alles wat ze zeggen dat het is. Enorm groot, mooi, chique, maar vooral; een groot avontuur wat je ooit eens beleefd moet hebben! Overal waar je loopt, blijf je maar omhoog kijken omdat daar alles te zien is. Zo immens groot is alles. Als je er dan toch bent zou ik zeker een bezoekje brengen aan het Empire State Building. Vanaf hier kun je alles goed zien. Ook de mega grote Nike store, ook wel Nike town genoemd omdat het zo'n grote winkel is, mag je eigenlijk niet missen! En natuurlijk het wereldberoemde Times Square en Central Park zijn zeker de moeite waard.

Pluspunten New York

  • het vele en lekkere eten
  • de hartelijke mensen
  • de super leuke ontbijttentjes

Minpunten New York

  • de wat minder drukke metrostation want die kunnen je een onbehagelijk gevoel geven
Ultieme tip: Breng een bezoekje aan Nike town! Echt een super gave en vooral hele grote Nike store!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

1 van de mooiste steden! (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Anthony Lauwrenzo van der Land op 08 oktober 2016

Een geweldige ervaring plus dat ik mijn vriendin ten huwelijk heb gevraagd. Ik ben er zelf al 2x geweest en het was een droom voor mijn vriendin om ooit naar New York te kunnen. Met veel overtuiging heb ik haar zover gekregen en gingen wij die droom voor haar werkelijkheid maken. Ondertussen had ik een grote verrassing voor haar in petto om haar ten huwelijk te vragen. Veel voorbereiding en veel mailverkeer heb ik het uiteindelijk op 1 van de mooiste plekken kunnen doen, namelijk op de top van Rockefeller Center. Alles was in detail geregeld met beveiliging tot camera! Met op de achtergrond het prachtige New York. Voor de rest een topvakantie gehad samen met haar! Van Times Square tot aan Chinatown en van bus tot boot. Alles is duidelijk geregeld en te doen! En anders is er altijd nog de metro! Dus gewoon een geweldige stad en vakantie!

Pluspunten New York

  • Vriendelijk
  • Avontuurlijk
  • levendig

Minpunten New York

  • Verkeer
Ultieme tip: Veel lekker eten, metro, alles bereikbaar en alle bezichtigingen kunnen met de bus of boot!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Wat een stad!! (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Marjo Bos op 08 oktober 2016

Samen met een vriendin New York bezocht. Genoten van veel wat de stad te bieden heeft. Maar in zes dagen tijd te kort om alles te zien.
De Empire State Building, Rockefeller Center, de bibliotheek, het station, de haven, de Brooklyn Bridge, Bryant Park met z'n schitterende toiletgebouw, Times Square, Central Park. Het maakte grote indruk. En je wilt mee in het ritme van de stad: go with the flow. Alleen bij 911-Memorial val je even stil. De beelden maken indruk. We hebben zon en regen gehad. Maar deze stad houdt je in zijn ban.

Pluspunten New York

  • Vriendelijke
Ultieme tip: Bryant Park. De rust die er is. De mogelijkheden om iets te doen. En het oudste openbare toiletgebouw van New York. Dat moet je gezien hebben.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen

Half jaar gestudeerd in Amerika (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Nadia Mulder op 03 oktober 2016

In de buurt van New York heb ik zes maanden gewoond. Ik ben natuurlijk veel in New York geweest en vond dat echt een immens geweldige stad. Alles is groot, hoog en mooi. In het midden van de stad heb je Central Park, van waaruit je dan weer niks hoort van de grote stad. Het indrukwekkendst vond ik het 9/11 Memorial (cliché maar wel waar) en het park.

Pluspunten New York

  • aardige mensen
  • betaalbaar
  • andere cultuur

Minpunten New York

  • druk
Ultieme tip: Stap in Lower Manhattan rond 23rd Street uit en ga lopen richting het WTC, dan kom je door de mooiste wijken van Manhattan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

New York (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Marjolein Mues op 03 oktober 2016

New York is de gaafste stad waar ik ooit geweest ben. Hoge gebouwen, oude gebouwen, mooie parken en heel veel te doen. Een absolute aanrader om naar t Empire State Building te gaan, heel erg cool! Ik ging in maart, en dan is t nog wel vrij koud, zeker ook omdat je door de gebouwen eigenlijk altijd in de schaduw loopt!

Pluspunten New York

  • mooi
  • veel cultuur
  • veel te doen

Minpunten New York

  • druk
  • duur
Ultieme tip: Empire State Building
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Geweldige ervaring Empire state! (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Marjolein Mues op 03 oktober 2016

Prachtige straten, enorme gebouwen! New York is een fantastische stad. Los van alle populaire trekpleisters zijn ook de kleine straatjes zo gaaf. Mijn mooiste ervaring was op het Empire State Building, waar je een groot deel van de stad kan overzien

Pluspunten New York

  • veel cultuur
  • groots
  • overweldigend

Minpunten New York

  • duur
  • koud
Ultieme tip: We zaten in een hotel in New Jersey. Goedkoper dan in het centrum, en makkelijk te reizen met de metro
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep

Rust in een drukke stad (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Hans Van Veen Vermeulen op 02 oktober 2016

New York is een interessante en drukke stad. Maar als je af en toe even rust zoekt tussen al die drukte zijn de parken in New York een goede uitvlucht. En als je goed om je heen kijkt kom je zelfs libellen en vlinders tegen.

Pluspunten New York

  • Vriendelijke mensen

Minpunten New York

  • Soms te druk
Ultieme tip: Kies eens de metro om naar New York te gaan in plaats van een taxi. Zit je ook niet in de file en het is goedkoper.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

NYC, absoluut the city that never sleeps (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Mayke Holtrigter op 02 oktober 2016

NYC is absoluut het bezoeken waard, de geweldige bezienswaardigheden, de sfeer, gewoon er een keer geweest zijn, een stad voor op je bucketlist!! Geniet van het Empire State Building, wandel door Central Park, kijk je ogen uit op Times Square!

Pluspunten New York

  • Vriendelijke mensen
Ultieme tip: Neem geen dure taxi de stad in, land je op JFK, neem de subway, één keer overstappen en je staat in de stad en dat voor nog geen $10 p.p.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

NYC ♡ stole my heart ♡ (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Jolanda Wardenier op 02 oktober 2016

Zucht...Als je 1 keer in NYC bent geweest, dan ben je verkocht en volgen er waarschijnlijk nog vele trips na deze. In 2004 waren wel hier voor het eerst. ..En inmiddels alweer 5 keer deze stad bezocht. Heerlijk genieten op een bankje in Central Park op een rustige zondag ochtend. Of door ChinaTown wandelen en snuffelen in de vele winkeltjes. Natuurlijk kan je niet deze stad verlaten zonder op straat een hotdog gegeten te hebben. Hoewel. ..Op Coney Island zijn de beste.... maar dat is ook een leuke dagtrip waard. Gewoon met de metro....enjoy the ride!

Pluspunten New York

  • Gastvrij
  • betaalbaar

Minpunten New York

  • geen
Ultieme tip: Wandelen in Central Park. ..in alle seizoenen de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

New York City (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Nicolette van der Meijden op 01 oktober 2016

Fantastische stad, overal wat te doen en te zien.
Boottocht naar Liberty Island en natuurlijk vanaf the Rock uitzicht over de stad.
Wandelen over de Brooklynbridge vanaf Brooklyn is prachtig om zo een mooie kijk op Manhattan te hebben. Ook de 911 Memorial is heel indrukwekkend en aangrijpend als je er midden in staat.

Ultieme tip: New York is een stad waar je eens in je leven moet zijn geweest. Central Park in de winter met ijs en sneeuw.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

MermaidParade ConeyIsland 2016 (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Hans Straub op 30 september 2016

The Mermaid Parade begint bij Surf Avenue en W 21st Street. Reis langs Surf Avenue en de Boardwalk voordat je eindigt bij Steeplechase Plaza. Als je kans wil maken op een goede spot, kom dan om 11 uur 's ochtends. Of als je bereid bent $150 te betalen, kan je een Coney Island USA member worden en een plekje in de overdekte Judge's Stands bemachtigen.

Reizen New York

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors