New York

Reviews New York

8,1
8,7 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
7,9 Locals
7,6 Restaurants
7,9 Veiligheid
6,9 Stranden
  • Aantal reviews: 119
  • Aantal waarderingen: 75

New york (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Miriam Dokter op 11 november 2018

Prachtige stad waar veel te zien is. Voor iedereen is er wel wat te doen. Cultuur, natuur in centraal in park.

Aanrader is een helikopter vlucht boven de stad, zo zie je de stad van een heel ander standpunt.

Pluspunten New York

  • schone

Minpunten New York

  • duur
Ultieme tip: Neem een new York pass, hierdoor hoef je niet meer per attractie een kaart te kopen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

The city that never sleeps - letterlijk (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Sherelle de Koning op 11 november 2018

New York is alles wat je er ooit over gehoord hebt - introvert maar ook extravagant, altijd levendig maar op bepaalde plekken heerlijk rustig. Oud en nieuw, modern en authentiek. Ik wilde er al heel lang heen en de stad heeft al mijn verwachtingen waar gemaakt. Er is altijd iets te doen, je hoeft je geen dag te vervelen maar je kan ook makkelijk een dag naar Central Parc gaan om even weg te zijn van alle drukte. Het is in alle opzichten een geweldige stad!

Pluspunten New York

  • altijd iets te doen
  • levendig
  • ruime keuzes in alles

Minpunten New York

  • vaak te druk
  • warm = gigantisch benauwd
Ultieme tip: Smorgasburg!!! Food market die in het weekend plaatsvind. Geweldig, niet-allerdaags eten voor een redelijke prijs!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Manhatten (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Stefan Fritschy op 11 november 2018

New york is groot en je kan er veel doen
Soms is 3 a 4 dgn zeker niet genoeg. Omdat alles zo uit elkaar ligt.
Straten zijn makkelijk te vind omdat de benamingen ook makkelijk zijn zoals bijvoorbeels central park zit op W 59th st en dan loopt het weer per str af 58th st.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • locals
  • aardig mensen
  • behulpzaamheid. shoppen.

Minpunten New York

  • veel zwervers
  • bouwen overal
Ultieme tip: Als je wilt varen en naar de vrijheidssbeeld wilt Pak dan de algemen pont deze is gratis!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

New York, where te world meets (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Irinka Van Hulst op 10 november 2018

New York is een geweldige stad waar de hele wereld samen gesmolten is. Met zijn prachtige wijken, iconische bezienswaardigheden, sfeer, leuke restaurants, mooie winkels, stijl, muziek, street artists, Broadway shows, sportevenementen voor een globetrotter een echte aanrader! Een stad om verliefd op te worden!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • metro
  • bezienswaardigheden
  • locals

Minpunten New York

  • drukketijden
Ultieme tip: Koop een NewYorkCityPas!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

The Amazing Concrete Jungle (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Wilna Eeftens op 10 november 2018

New York is echt een stad die altijd bruisend is en altijd mensen om je heen hebt. Het eerste moment dat je dan ook voet zet in The City geeft het zoveel indrukken dat je echt even een moment stil moet staan en om je heen moet kijken om alles op je in te kunnen nemen. Maar dat maakt het voor mij zo geweldig! Het geeft zoveel indruk dat je ook echt zin hebt om van sochtendsvroeg tot savonds laat de stad te verkennen. En als je eens een dagje wilt relaxen en wilt bijkomen kan je naar het geweldige Central Park, waar je helemaal tot rust komt en je geen idee hebt dat je in de stad bent. Het is een stad om op verliefd te worden en je zeker een gevoel geeft dat je niet meer naar huis wilt.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
6 Stranden

Pluspunten New York

  • Aardige mensen
  • Genoeg bezienswaardigheden
  • Zoveel diverse eetgelegenheden

Minpunten New York

  • Soms moet je wat langer wacht bij een bezienswaardigheid vanwege controle
  • Eten is wat aan de duurdere kant
Ultieme tip: Om de stad goed te ontdekken kan je gemakkelijk en goedkoop met de metro gaan. Want vooral als je ook bepaalde wijken wilt bezoeken is lopen echt te ver.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Fietsen in New York (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Idske Poortinga op 10 november 2018

New York. Een fantastische ervaring! Je kan alle bezienswaardigheden bezoeken door bijvoorbeeld een ticket te kopen voor een hop on hop off bus. Je bepaalt dan zelf waar je uit wilt stappen en wat je wilt bekijken. Ook brengt deze je naar de ligplaats van watertaxi’s en hop on hop off boten waarbij je hetzelfde concept volgt. Op een boot kan je even de drukte van de stad ontvluchten als je daar behoefte aan hebt. De boot vaart langs het Vrijheidsbeeld waar je volop de gelegenheid krijgt om foto’s te maken. New York vanaf het water is een prachtige ervaring.
Wat ook ontzettend leuk is: huur een fiets en fiets dwars door Manhattan. Hiermee kom je langs veel bezienswaardigheden maar kan je ook lekker even rustig van een pizza genieten in Little Italy en alle winkeltjes bezoeken in China Town.
Zo kan je op één dag al veel bezienswaardigheden ‘proeven’ en de keuze maken waar je op een ander tijdstip wat uitgebreider van wilt genieten. Bezoek een roofrop bar aan het einde van de dag, je hebt dan een prachtig uitzicht om de zon onder te zien gaan.
Er is zoveel te zien en te beleven in New York, zelfs genieten van een bakje koffie op Times Square is al een ervaring op zich.
Maak gebruik van de metro, sowieso een leuke ervaring maar ook handig en snel. Als je je vantevoren even verdiept via een reisgids dan is het een erg makkelijk vervoersmiddel.
New York heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt, ook de inwoners zijn heel vriendelijk en behulpzaam.
New York in één woord: Awesome!

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • zeer vriendelijke inwoners
  • bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken
  • een stad om nooit meer te vergeten

Minpunten New York

  • New York is niet goedkoop
Ultieme tip: Huur een fiets!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

The New York sightseeing pass (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Virginia van Loon op 22 juni 2018

Ik heb "the city that never sleeps" met mijn echtgenoot bezocht. We hadden 1 halve dag en 5 volle dagen om de stad te ontdekken. Om tijd en kosten te besparen hebben wij voordat we op reis gingen de sightseeing pass aangeschaft voor bezoek aan 6 attracties/musea. D.m.v. een QR code konden we de pas steeds verzilveren bij de activiteiten. Het voordeel van de pas is dat je alle vrijheid hebt in welke attractie je wilt bezoeken en op welk moment.
We sliepen in hotel "the Gallivant" die zich bevindt in een zijstraat van Times Square. Het voordeel is dat allerhande winkels, bars, restaurants en subways op loopafstand zijn. Je zit echt midden in de bedrijvigheid. Het nadeel is dat je 's nachts ook veel stadsgeluiden hebt. (ik heb er na 2 nachten voor gekozen oordoppen in te doen)
Het is druk met voetgangers en verkeer, dus kijk waar je loopt!
Ik vond het metrosysteem niet altijd even duidelijk.

* The MET cloisters
Erg mooi klooster uit 19de eeuw! De tentoonstelling zelf vond ik tegenvallen..

* 9/11 Memorial Museum
Erg indrukwekkend. Wij hebben hier 3 uur doorgebracht. Is een druk bezocht museum, dus ga meteen om 10 uur als het opent.

* The circle line cruise Statue of liberty
Aanrader! Schitterend uitzicht over de stad (Lower Manhattan) en je vaart langs Statue of liberty.

* Fietshuur Central park
Na alle dagen veel te hebben gelopen is de fiets een heerlijke afwisseling. De rust in het park is fijn.

* Rockefeller: Top of the Rock
Gaaf uitzicht over Manhattan (Empire State building, Central park)

Brooklyn Heights promenade
Waanzinnig uitzicht over de skyline van New York!

Tips:
- Neem genoeg drinken mee en/of koop dit gedurende de dag.
- Bij veel hotels zit er in NYC geen ontbijt bij. Pret a Manger of Starbucks is een prima uitwijkoptie.
- GPS werkt slecht, navigeer d.m.v. straatnamen en avenues
- Go where the crowds are, follow your gut feeling. Om te voorkomen dat je in enge situaties terechtkomt.

Pluspunten New York

  • Veel te beleven :)
  • Prima subway verbindingen

Minpunten New York

  • Druk verkeer
  • snachts lawaaierig
Ultieme tip: Doe je huiswerk. Weet wat je wilt zien, voordat je gaat. Laat het voor de rest gewoon op je afkomen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Vibrating citylife (bezocht in september 2010)

Review geschreven door Nynke Spironello op 10 december 2017

The City That Never Sleeps. Een stad waar je alles kan vinden waar je naar op zoek bent. Giga groot en elk gedeelte heeft iets anders te bieden. Deze stad moet sowieso op je bucketlist staan. Eigenlijk zou je hier een tijdje moeten wonen om het echte leven te ervaren.

Pluspunten New York

  • Heeft alles te bieden wat je zoekt

Minpunten New York

  • duur
  • grote afstanden
Ultieme tip: Meatpack district vond ik creatief, industrieel en kunstzinnig.
Aangeraden voor: Stellen

New York (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Leonie Denissen op 10 december 2017

New York is een stad die iedereen een keer gezien moet hebben in zijn leven. Het is een stad die dag en nacht leeft. Met de New York pass hebben wij in zeer korte tijd veel attracties kunnen bezoeken.

Pluspunten New York

  • bruisend
Ultieme tip: Koop de New York Pass. Zo heb kun je veel toeristische attracties bezoeken.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Perfect (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Eline Koers-van Der Mije op 10 december 2017

Bizarre stad, waar het leven 24-7 door gaat. Zoveel mensen bij elkaar en zoveel licht, super gaaf! On te winkelen voor ieder wat wils. Cultuur in overvloed en zeer indrukwekkende gedenkplaats van de twintowers.Zoveel restaurants dat er voor iedereen genoeg keus is.

Pluspunten New York

  • het openbaar vervoer
  • uitzicht vanaf de freedom tower

Minpunten New York

  • drukte in musea
Ultieme tip: Super gave stad, prima met openbaar vervoer.Iets om niet te missen is de gedenkplaats 9-11 en freedom tower.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

New York (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Arthur Schellinck op 09 december 2017

New York is een heel mooie bestemming. Het is mooi, maar wel duur. We hadden een heel goed hotel. In New York eten we heel goed. Jammer genoeg was het aan het regenen toen we er waren, anders was het nog toffer geweest.

Pluspunten New York

  • Lekker eten
  • Mooie gebouwen
  • Mooie stad

Minpunten New York

  • Onaardige bewoners
  • Veel toeristen
  • Duur
Ultieme tip: Ik raad jullie het hotel TRYP aan. Die is zeer goed geplaatst, namelijk op de 35st.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Indrukwekkend New York (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Shenay Prosen op 08 december 2017

Red Lionn Inn hotel in Brooklyn is een aanrader voor iedere budget reiziger die New York wilt ontdekken! Het zit dichtbij een metrostation die rechtstreeks de stad in gaat. De Top of The Rock is een must see! Reserveer op tijd zodat je met zonsondergang van het uitzicht kunt genieten! Dan heb je zicht op het Empire State Building en Central Park. Dit is het mooiste uitkijkpunt van Manhattan. Onderin de Top of The Rock bevindt zich het beste hamburger restaurant van New York: Bill's Bar and Burger. Huur verder een fiets om door Central Park te gaan zodat je veel kunt zien in minder tijd. Stop ook bij Black Tap in Soho voor hun reuze milkshakes en ga eens bij Magnolia Bakery naar binnen voor een heerlijke cupcake zoals te zien in Sex and the City! Er is genoeg te zien en te beleven in New York!

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Restaurants
6 Veiligheid
nvt Stranden

Minpunten New York

  • Drukte
  • Je bent erg aan het zoeken
Ultieme tip: Top of The Rock met zonsondergang en daarna een hamburger bij Bill's Bar and Burger.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Take me to New York (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Roos Nijhuis op 06 december 2017

New York, wauw wat een stad!! Helaas kon ik maar 4 dagen afreizen naar het geweldige New York vanwege tentamens.. Mijn vriend heeft 2 maanden in New York gewoond vanwege zijn studie en nam mij mee naar alle local plekken, geweldig! In New York is het druk, maar pak is een zijstraatje of een minder bekende tent als het je te druk wordt. New York verveelt nooit!

7,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
6 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • Indrukwekkend
  • Groot
  • Stad die altijd leeft

Minpunten New York

  • Drukte
Ultieme tip: Neem minstens één dag de tijd om alle 'niet' toeristische cafeetjes, parkjes, straatjes en marktjes te bezoeken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

New york (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Janina Pieterse op 06 december 2017

"New york, New York. It is so good they had to name it twice".
Wat een geweldige diverse stad is New York. Je hebt zoveel variatie in deze stad dat je hier voor iedereen wel wat leuks kan vinden. Er is veel leven in de brouwerij en veel brouwerijen. Williamsburg, Harlem en de Bronx zijn opkomende hippe wijken waar veel te doen is voor jonge artietsen. Er is veel kunst door heel New York en genoeg mogelijkheden om je onder te dompelen in cultuur.

Pluspunten New York

  • hip
  • divers
  • nooit klaar
  • verschillende wijken
  • mooie parken
  • zoals in de films

Minpunten New York

  • weinig natuur
  • onoprechte mensen
Ultieme tip: Ga gewoon op pad en verken de stad d.m.v. de metro. Je koopt voor 1 week voor 35 euro een kaart en zo kom je overal erg gemakkelijk!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Luxe reizigers

New York (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Irma deL op 03 december 2017

The first time you go to New York, go ahead and be a sight-seer—everyone should visit the Statue of Liberty, the Met, Times Square, etc. But on a return trip, pick a neighbourhood and go deep. You’ll find hole-in-the-wall bars, great delis, quirky shops. Exploring the non-touristy side of New York is an incredibly rewarding experience for a traveller.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid

Pluspunten New York

  • Alles

Minpunten New York

  • Niets
Ultieme tip: Staten Island Ferry
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Last night in New York (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Sanne Pulles op 03 december 2017

Ik heb genoten van iedere dag hier. We maakten dagen van 13 uur op pad zijn, maar alles was het zo waard! De hele sfeer die in de stad hangt is super inspirerend en iedereen is met zijn eigen ding bezig.

Minpunten New York

  • Drukte
  • veel toeristen
  • Alles met creditcard betalen
  • Duur
Ultieme tip: Mr. Purple, een hele toffe rooftop bar met een prachtig uitzicht over New York.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

New York New York (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Annette Haagen op 03 december 2017

Fantastische stad. The City That Never Sleeps. Ook al loop je 's avonds laat door de stad, voelde me totaal niet onveilig. En natuurlijk shop till you drop. Ook erg mooi om veel door de stad te wandelen.

Ultieme tip: 9/11 memorial
Aangeraden voor: Stellen

Het was overweldigend! Een schitterende stad met ontzettend veel highlights. (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Jenny ten Wolde op 03 december 2017

Vooral 9/11 was heel indrukwekkend, ook het World Trade Center is een prachtig gebouw! We hebben een Helikoptervlucht, een Dinercruise gemaakt en zijn naar het Vrijheidsbeeld geweest! Maar ook de Top Of The Rock en het Empire State Building waren echt de moeite waard, ook s’avonds! Het Central Park is een prachtig park. Neem wel genoeg tijd om er doorheen te fietsen, want er is zoveel te zien!

Pluspunten New York

  • De goede Metroverbindingen
  • Beveiliging

Minpunten New York

  • Vuilnis op straat
Ultieme tip: Koop vooraf een Citypass en tickets. En koop ter plaatse een metrokaart voor de tijd die je er bent!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

City that never sleeps (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Rosalie Avalon van Beek op 02 december 2017

Begin 2017 ben ik samen met mijn tante naar New York geweest. 6 dagen lang volop genoten van top eten en er is genoeg te doen voor jong en oud. En 6 dagen was echt veels te kort om heel New York te zien. We zijn nu al aan het kijken wanneer we weer naar ‘The Big Apple’ zullen gaan!

Pluspunten New York

  • transport
  • eten
  • entertainment

Minpunten New York

  • kosten
  • drukte
  • toeristen
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor New York is om een Ierse pub te bezoeken. Een echte Ierse pub, met een engelse twist. ( Locatie: Times Square )
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

The city that never sleeps! (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Marco van der Ven op 01 december 2017

Wat een stad! In en rond deze stad verveel je je nooit.
Het Vrijheidsbeeld, yankee stadium, central park, te veel om op te noemen.
Zet deze stad absoluut op je bucketlist!
Vergeet niet het Empire state building of/en Rockefeller center te bestellen voor het uitzicht!

Pluspunten New York

  • Onvergetelijke indruk

Minpunten New York

  • Niet goedkoop
  • Redelijk druk
Ultieme tip: Neem the newyork pass, hij is niet goedkoop maar zeker het geld waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors