Ontdek New York!

Reviews New York

8,2
8,7 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
7,9 Locals
7,7 Restaurants
7,9 Veiligheid
6,9 Stranden
  • Aantal reviews: 130
  • Aantal waarderingen: 79

Big Apple (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Willeke van Riesen op 15 november 2018

Fijne stad, veilig met veel leuke verborgen plekjes. Zorg voor dat je thuis je huiswerk goed doet. En je citytrip is fantastisch. Alles is goed te lopen. Met metro is het sneller maar je zit dan ondergronds en mis je veel.

Pluspunten New York

  • schoon
  • , veilig

Minpunten New York

  • nvt
Ultieme tip: Alles zoveel mogelijk te voet doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Weekje NYC (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Wouter Visscher op 15 november 2018

New York is een stad die je één keer in je leven móet bezoeken! De naam ‘city that never sleeps’ is zeker niet zomaar uit de lucht gegrepen. Er is zoveel te doen en te zien dat het eigenlijk te veel is om op te noemen. Gewoon doen!

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • Bijna alles

Minpunten New York

  • Af en toe een vies geurtje
  • Kan warm worden op de perrons van de metro
Ultieme tip: Katz’s Deli, en dan de pastrami sandwich
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

New York, een stad om verliefd op te worden. (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Monique Geerdes op 13 november 2018

Alle clichés van New York zijn waar. Een waanzinnige stad waar je nooit op uitgekeken raakt. Wat is hier een hoop te doen en te zien! Uiteraard ga je alle attracties af, want deze moet je uiteraard gezien hebben. Brooklyn Bridge, Empire State Building, Het Vrijheidsbeeld... Hotels zijn zeer prijzig, maar je kunt ook naar een hostel! Dit was prima vertoeven. In Manhattan zul je veel tijd spenderen, maar wandelen of fietsen door Williamsburg is een absolute must. Mocht je naar de top willen van The Empire State Building? Kijk voor dit soort activiteiten naar tickets online. In het hoogseizoen sta je vaak lang in de rij. Een wandeling langs de Hudson richting WTC is ook aan te raden. Een prachtige wandeling die te combineren is met een bezoek aan het WTC Memorial. Een tip voor het bezoeken van het vrijheidsbeeld: ga met de ferry en sta achter op het dek. Na vertrek gaan de deuren open en kun je buiten foto's maken.

8,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • Vervoer is top
  • Oneindig veel horeca
  • Veel attracties
  • musea zijn fantastisch
  • fenomenaal

Minpunten New York

  • drukte
  • prijs
  • wachttijden
Ultieme tip: Huur een fiets en ga eens door Brooklyn fietsen! Veel street art en mooie plekjes kom je dan tegen. Wandel in Central Park en kijk eens bij de baseball wedstrijden met locals.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

7 dagen door de sneeuw (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Kirsten Pothof op 13 november 2018

Het was er in maart -26, dus dat zou ik niet aanraden. Er zijn heleboel leuke cafés, en je moet een metrodagkaart kopen! Green Card. Chinatown is de moeite zeker waard, lekker dumplings eten. Brooklyn voor artsy marktjes

Minpunten New York

  • duur
Ultieme tip: Thriftstores!!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

New York/ Washington/Miami (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Eliamar Trinidad op 12 november 2018

Heb na jaren twijfelen deze reis alleen gemaakt. Was erg onder de indruk van vooral NY en Washington. Heel veel gezien in NY Manhattan veel te kort in DC. Heb me heel goed kunnen vermaken. Wat ook heel indrukwekkend was in NY is de tour op de plek van de Twin Towers. De tour werd gegeven door overlevenden wat het nog mooier maakte. Ook reizen met de metro is heel goed te doen. NY staat zeker op mijn lijst nogmaals te bezoeken of je nu alleen gaat of samen.

Ultieme tip: Highline is zeker een bezoek waard in de zomer. Ik vond het prima om de gratis ferry te nemen naar Staten Island om de vrijheidsbeeld te zien. Die vaart er precies naast.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Meest geweldige stad van de wereld (bezocht in augustus 2012)

Review geschreven door Judith Bakkers op 12 november 2018

Tja, welke superlatieven moet ik gebruiken om New York aan te prijzen. Het is een bruisende, dynamische, drukke en echt, naar mijn mening, de meest geweldige stad aan de andere kant van de 'plas'. Er gebeurt altijd en overal wat. Je ogen, oren, neus en hart en ziel worden continu geprikkeld. Of je nu naar het Central Park gaat, lekker gaat shoppen, de green line bewandeld, musea bezoekt (vergeet het Frick niet!) of een van de vele voortreffelijke restaurants uitprobeert, je komt echt zintuigen te kort om alles tot je te nemen en optimaal te verwerken. Elke keer als we weer gaan, komen we moe, maar super voldaan weer thuis en hebben zoveel indrukken, inspiratie en culinaire verrassingen opgedaan, dat we er weer een tijdje tegen kunnen. Maar The Big Apple is een verslaving. Als je er eenmaal heen gaat hunker je na een tijdje naar die belevenisprikkel. En dan moet je er weer heen! En word je er weer blij. Een wonderfijne wereldstad om vaker te ontdekken.

Pluspunten New York

  • groots
  • bruisend

Minpunten New York

  • te groots
Ultieme tip: Vietnamees restaurant The Colonial - proef Bo luc lac (biefstuk). Een fantastisch en sfeervol restaurant voor liefhebbers van Aziatische culinaire hoogtepunten. Echt een beleving.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Charlotte Enklaar op 12 november 2018

New York is een fantastische stad. Je kijkt elke dag opnieuw je ogen uit. De toeristische trekpleisters zeker bezoeken maar wandel af en toe gewoon wat straten door. Je komt zeker hele mooie, interessante en aparte dingen tegen.

8,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • Openbaar vervoer

Minpunten New York

  • Lange rijen bij de douane voordat je het land in mag
Ultieme tip: Neem de gratis ferry naar staten island. Je komt zo langs het vrijheidsbeeld en krijgt de prachtige skyline van New York te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

The Big Apple (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Nina Hegen op 12 november 2018

New York City!!! In 1 woord WOW! Ik ben er een dikke week geweest en ik ben nog steeds niet uitgekeken. Los van het feit dat ik elke dag meer dan 20 km liep. Geweldig hoe men dit heeft kunnen bouwen! Elke dag ging ik om 8.00 op pad en was ik er om 21.00 of 22.00 weer. Voordat ik heen ging heb ik een lijst gemaakt met een vriendin over wat we allemaal wilden zien. Deze lijst hebben we op tijd voltooid want de stad is zo groot, je kan niet binnen een week uitgekeken zijn.

7,5
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
5 Stranden

Pluspunten New York

  • genoeg te doen
  • goede OV

Minpunten New York

  • duur
  • druk
Ultieme tip: Koop goede wandelschoenen, laadt je telefoon goed op voor foto's en neem genoeg geld mee.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Freedom Tower. Wij waren tot tranen geroerd. Om hier te mogen staan. (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Recy Vrijens op 11 november 2018

Snapte het niet wanneer mensen over New York vertelde. “ een geweldige stad” moet je geweest zijn. Ik kan je vertellen dat het inderdaad zo is. Wat een stad ! een stad die alles heeft een stad waar je niet komt uitgekeken een stad waar eigenlijk heel veel dingen bekend zijn van TV. geloof me je moet dit gewoon doen deze stad heeft alles. Bij thuis komst was ik vaak emotioneel wanneer ik over NY vertelde. Het had zo’n geweldige indruk achter gelaten. Dat we gewoon nog eens terug willen. Maaaaaaar......er is nog zoveel meer op de wereld te ontdekken. Dat we keuzes moeten maken. Dus komend jaar naar Indonesië. Nog nooit geweest maar mijn moeder heeft hier gewoond. Zij is pas plotseling overleden en we gaan as uitstrooien bij het graf van haar vader. Die in Jakarta begraven is.

Pluspunten New York

  • de NY pas een echte aanrader je kunt er zoveel meer door doen en zien
  • er is zoveel te zie en te doen. alles is geweldig

Minpunten New York

  • de tips die je MOET echt soms overdreven.
Ultieme tip: Ultieme tip. Pak vooral de NY pas heeft echt heel veel voordelen. Je kunt er zoveel dinge mee doen en zien.
Aangeraden voor: Stellen

New York City! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Wendy Dirksen op 11 november 2018

Wat een ontzettend leuke stad is New York. Je moet wel tegen drukte kunnen want dat is daar altijd het geval. Rust kun je vinden in Central Park of 1 van de vele andere parken.
Statue of Liberty is zeker de moeite waard om langs te gaan. Ook zijn er ontelbaar musea wat een genot is! Mijn tip is om er zeker een week naartoe te gaan om de meeste hoogtepunten te kunnen doen. Al zal je je niet vervelen als je zelfs 2 weken zal gaan.

Ultieme tip: De High Line is ontzettend leuk om te lopen en Museum of Natural History is ontzettend gaaf!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Super (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Vera Bos op 11 november 2018

Geweldige stad met de leukste mensen en bezienswaardigheden. De locals zijn super aardig en willen alrijd graag helpen. Ik ben er met een vriendin van mij geweest en heb me geen seconde onveilig gevoeld

Ultieme tip: Zorg dat je voorbereid bent
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

New york (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Miriam Dokter op 11 november 2018

Prachtige stad waar veel te zien is. Voor iedereen is er wel wat te doen. Cultuur, natuur in centraal in park.

Aanrader is een helikopter vlucht boven de stad, zo zie je de stad van een heel ander standpunt.

Pluspunten New York

  • schone

Minpunten New York

  • duur
Ultieme tip: Neem een new York pass, hierdoor hoef je niet meer per attractie een kaart te kopen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

The city that never sleeps - letterlijk (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Sherelle de Koning op 11 november 2018

New York is alles wat je er ooit over gehoord hebt - introvert maar ook extravagant, altijd levendig maar op bepaalde plekken heerlijk rustig. Oud en nieuw, modern en authentiek. Ik wilde er al heel lang heen en de stad heeft al mijn verwachtingen waar gemaakt. Er is altijd iets te doen, je hoeft je geen dag te vervelen maar je kan ook makkelijk een dag naar Central Parc gaan om even weg te zijn van alle drukte. Het is in alle opzichten een geweldige stad!

Pluspunten New York

  • altijd iets te doen
  • levendig
  • ruime keuzes in alles

Minpunten New York

  • vaak te druk
  • warm = gigantisch benauwd
Ultieme tip: Smorgasburg!!! Food market die in het weekend plaatsvind. Geweldig, niet-allerdaags eten voor een redelijke prijs!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Manhatten (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Stefan Fritschy op 11 november 2018

New york is groot en je kan er veel doen
Soms is 3 a 4 dgn zeker niet genoeg. Omdat alles zo uit elkaar ligt.
Straten zijn makkelijk te vind omdat de benamingen ook makkelijk zijn zoals bijvoorbeels central park zit op W 59th st en dan loopt het weer per str af 58th st.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • locals
  • aardig mensen
  • behulpzaamheid. shoppen.

Minpunten New York

  • veel zwervers
  • bouwen overal
Ultieme tip: Als je wilt varen en naar de vrijheidssbeeld wilt Pak dan de algemen pont deze is gratis!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

New York, where te world meets (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Irinka Van Hulst op 10 november 2018

New York is een geweldige stad waar de hele wereld samen gesmolten is. Met zijn prachtige wijken, iconische bezienswaardigheden, sfeer, leuke restaurants, mooie winkels, stijl, muziek, street artists, Broadway shows, sportevenementen voor een globetrotter een echte aanrader! Een stad om verliefd op te worden!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • metro
  • bezienswaardigheden
  • locals

Minpunten New York

  • drukketijden
Ultieme tip: Koop een NewYorkCityPas!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

The Amazing Concrete Jungle (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Wilna Eeftens op 10 november 2018

New York is echt een stad die altijd bruisend is en altijd mensen om je heen hebt. Het eerste moment dat je dan ook voet zet in The City geeft het zoveel indrukken dat je echt even een moment stil moet staan en om je heen moet kijken om alles op je in te kunnen nemen. Maar dat maakt het voor mij zo geweldig! Het geeft zoveel indruk dat je ook echt zin hebt om van sochtendsvroeg tot savonds laat de stad te verkennen. En als je eens een dagje wilt relaxen en wilt bijkomen kan je naar het geweldige Central Park, waar je helemaal tot rust komt en je geen idee hebt dat je in de stad bent. Het is een stad om op verliefd te worden en je zeker een gevoel geeft dat je niet meer naar huis wilt.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
6 Stranden

Pluspunten New York

  • Aardige mensen
  • Genoeg bezienswaardigheden
  • Zoveel diverse eetgelegenheden

Minpunten New York

  • Soms moet je wat langer wacht bij een bezienswaardigheid vanwege controle
  • Eten is wat aan de duurdere kant
Ultieme tip: Om de stad goed te ontdekken kan je gemakkelijk en goedkoop met de metro gaan. Want vooral als je ook bepaalde wijken wilt bezoeken is lopen echt te ver.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Fietsen in New York (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Idske Poortinga op 10 november 2018

New York. Een fantastische ervaring! Je kan alle bezienswaardigheden bezoeken door bijvoorbeeld een ticket te kopen voor een hop on hop off bus. Je bepaalt dan zelf waar je uit wilt stappen en wat je wilt bekijken. Ook brengt deze je naar de ligplaats van watertaxi’s en hop on hop off boten waarbij je hetzelfde concept volgt. Op een boot kan je even de drukte van de stad ontvluchten als je daar behoefte aan hebt. De boot vaart langs het Vrijheidsbeeld waar je volop de gelegenheid krijgt om foto’s te maken. New York vanaf het water is een prachtige ervaring.
Wat ook ontzettend leuk is: huur een fiets en fiets dwars door Manhattan. Hiermee kom je langs veel bezienswaardigheden maar kan je ook lekker even rustig van een pizza genieten in Little Italy en alle winkeltjes bezoeken in China Town.
Zo kan je op één dag al veel bezienswaardigheden ‘proeven’ en de keuze maken waar je op een ander tijdstip wat uitgebreider van wilt genieten. Bezoek een roofrop bar aan het einde van de dag, je hebt dan een prachtig uitzicht om de zon onder te zien gaan.
Er is zoveel te zien en te beleven in New York, zelfs genieten van een bakje koffie op Times Square is al een ervaring op zich.
Maak gebruik van de metro, sowieso een leuke ervaring maar ook handig en snel. Als je je vantevoren even verdiept via een reisgids dan is het een erg makkelijk vervoersmiddel.
New York heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt, ook de inwoners zijn heel vriendelijk en behulpzaam.
New York in één woord: Awesome!

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • zeer vriendelijke inwoners
  • bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken
  • een stad om nooit meer te vergeten

Minpunten New York

  • New York is niet goedkoop
Ultieme tip: Huur een fiets!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

The New York sightseeing pass (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Virginia van Loon op 22 juni 2018

Ik heb "the city that never sleeps" met mijn echtgenoot bezocht. We hadden 1 halve dag en 5 volle dagen om de stad te ontdekken. Om tijd en kosten te besparen hebben wij voordat we op reis gingen de sightseeing pass aangeschaft voor bezoek aan 6 attracties/musea. D.m.v. een QR code konden we de pas steeds verzilveren bij de activiteiten. Het voordeel van de pas is dat je alle vrijheid hebt in welke attractie je wilt bezoeken en op welk moment.
We sliepen in hotel "the Gallivant" die zich bevindt in een zijstraat van Times Square. Het voordeel is dat allerhande winkels, bars, restaurants en subways op loopafstand zijn. Je zit echt midden in de bedrijvigheid. Het nadeel is dat je 's nachts ook veel stadsgeluiden hebt. (ik heb er na 2 nachten voor gekozen oordoppen in te doen)
Het is druk met voetgangers en verkeer, dus kijk waar je loopt!
Ik vond het metrosysteem niet altijd even duidelijk.

* The MET cloisters
Erg mooi klooster uit 19de eeuw! De tentoonstelling zelf vond ik tegenvallen..

* 9/11 Memorial Museum
Erg indrukwekkend. Wij hebben hier 3 uur doorgebracht. Is een druk bezocht museum, dus ga meteen om 10 uur als het opent.

* The circle line cruise Statue of liberty
Aanrader! Schitterend uitzicht over de stad (Lower Manhattan) en je vaart langs Statue of liberty.

* Fietshuur Central park
Na alle dagen veel te hebben gelopen is de fiets een heerlijke afwisseling. De rust in het park is fijn.

* Rockefeller: Top of the Rock
Gaaf uitzicht over Manhattan (Empire State building, Central park)

Brooklyn Heights promenade
Waanzinnig uitzicht over de skyline van New York!

Tips:
- Neem genoeg drinken mee en/of koop dit gedurende de dag.
- Bij veel hotels zit er in NYC geen ontbijt bij. Pret a Manger of Starbucks is een prima uitwijkoptie.
- GPS werkt slecht, navigeer d.m.v. straatnamen en avenues
- Go where the crowds are, follow your gut feeling. Om te voorkomen dat je in enge situaties terechtkomt.

Pluspunten New York

  • Veel te beleven :)
  • Prima subway verbindingen

Minpunten New York

  • Druk verkeer
  • snachts lawaaierig
Ultieme tip: Doe je huiswerk. Weet wat je wilt zien, voordat je gaat. Laat het voor de rest gewoon op je afkomen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Vibrating citylife (bezocht in september 2010)

Review geschreven door Nynke Spironello op 10 december 2017

The City That Never Sleeps. Een stad waar je alles kan vinden waar je naar op zoek bent. Giga groot en elk gedeelte heeft iets anders te bieden. Deze stad moet sowieso op je bucketlist staan. Eigenlijk zou je hier een tijdje moeten wonen om het echte leven te ervaren.

Pluspunten New York

  • Heeft alles te bieden wat je zoekt

Minpunten New York

  • duur
  • grote afstanden
Ultieme tip: Meatpack district vond ik creatief, industrieel en kunstzinnig.
Aangeraden voor: Stellen

New York (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Leonie Denissen op 10 december 2017

New York is een stad die iedereen een keer gezien moet hebben in zijn leven. Het is een stad die dag en nacht leeft. Met de New York pass hebben wij in zeer korte tijd veel attracties kunnen bezoeken.

Pluspunten New York

  • bruisend
Ultieme tip: Koop de New York Pass. Zo heb kun je veel toeristische attracties bezoeken.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Reizen New York

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors