New York

Reviews New York

8,1
8,7 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
7,9 Locals
7,6 Restaurants
7,9 Veiligheid
6,9 Stranden
  • Aantal reviews: 119
  • Aantal waarderingen: 75

The city that never sleeps (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Femke van der Bij op 29 november 2017

New York is een immens grote stad. Er zijn enorm veel activiteiten en monumenten om van je bucketlist af te strepen. Bezoek het Empire State Building, wandel over de Brooklyn Bridge of fiets door Central Park. Elke dag is anders in deze stad!

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • Enorm aardige mensen
  • Veel activiteiten
  • central park

Minpunten New York

  • redelijk duur
  • overal druk
Ultieme tip: New Yorkers zijn altijd bereid om je te helpen, vraag ze dingen over de metro of bus indien je er niet uit komt. Loop daarnaast zoveel mogelijk, je kijkt je ogen uit in elke straat
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers

6 daagse citytrip New York (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Robin van den Broek op 26 november 2017

Een stad die je een keer gezien moet hebben!
Goede tip is trek stevige schoenen aan, want als je veel wilt zien wordt het veel lopen.
Het uitzicht vanaf het Empire state building en het World obsevatory centre zijn het mooiste. Het uitzicht vanaf het Rockefeller centre valt tegen. Een aanrader is via de Brooklyn bridge naar Brooklyn te lopen.

6,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Locals
5 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • Veel activiteiten

Minpunten New York

  • Erg duur
  • Drukke stad
Ultieme tip: Pak de gratis ferry die bij Wall street aan de haven vertrekt richting Staten Island. Hier heb je een mooi uitzicht op het vrijheidsbeeld en de skyline van New York.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

New York (bezocht in oktober 2011)

Review geschreven door Sylvia Hallingse op 25 november 2017

New York een prachtige wereldstad , waar het 24 uur leeft. Zeer apart om mee te maken. De mensen zijn er vriendelijk en behulpzaam. Er zijn zoveel bezienswaardigheden voor ieders wat wil.
Tip : plan je reis koop entreekaarten online met korting dit is handig om lange wachttijden te voorkomen!
Op elke straat vind je vele restaurants voor elke beurs.

Pluspunten New York

  • empire stat building
  • de merto

Minpunten New York

  • drukte in metro
  • lange wachttijden
Ultieme tip: Handige tip! Reis 1 dag met hop on hop of zodat je de grote trekpleisters kunt zien.
Aangeraden voor: Budget reizigers

City trip New York (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Ellen Spapens op 22 november 2017

Een geweldige metropool met duizend en een mogelijkheden, Central Park, Empire State, 9/11 memorial, Broadway, Top of the Rock, teveel om opnieuw noemen maar allemaal stuk voor stuk de moeite waard, wandelen over de Brooklyn Bridge een bezoek aan Brighton beach Brooklyn, lady Liberty natuurlijk niet vergeten allemaal adembenemend, moet je gedaan hebben, schrijf op je Bucketlist, MUST DO!

New York (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Mark Verlijsdonk op 21 november 2017

New York is echt dè wereldstad waar je een keer moet zijn geweest. Zoveel te zien, zoveel te doen. Na 5 dagen heb je nog maar de helft gedaan wat je wilde doen. Het magische Central Park waar zoveel films zijn opgenomen. Top of the Rock met een uitzicht van heb ik jou daar. The World Trade Center (incl. indrukwekkend memorial), allemaal niet te missen uitstapjes in The Big Apple.

Pluspunten New York

  • Hele aardige locals
  • Veel te doen
  • Unieke cultuur

Minpunten New York

  • Prijzig
  • Druk
Ultieme tip: FlyNyon was echt mijn toppunt van de trip. Met een helikopter met open deur langs het vrijheidsbeeld en de Manhattan skyline afvliegen voor die epische bengelende-voeten-foto.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Een geweldige ervaring in een metropool (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Ellen Spapens op 19 november 2017

Het is een geweldige stad met legio mogelijkheden, zowel cultureel als het uitgaansleven als het bezoeken van shows op Broadway, veelzijdig is t zeker. Central Park is de uitvalsbasis als je even uit de drukte weg wil, het is een veelzijdige stad die je gezien moet hebben.

Ultieme tip: Top of the rock, een adembenemend uitzicht over de stad
Aangeraden voor: Stellen

New York, New York... (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Pien Bosma op 19 november 2017

New York. De stad die echt nooit slaapt. Straatverkopers staan er dag en nacht, deli’s zijn 24/7 geopend. De diners (vooral de Manhattan Diner op 96st en Broadway) zijn geweldig voor America Breakfast. En dan heb ik het over pannenkoeken, wafels met heel veel chocolade, siroop en aardbeien. Koop tickets voor de hop on hop off bus en laat je verrassen door het meest simpele stratensysteem van de wereld. Alles is groot, mensen zijn klein, overal branden lampen en het eten is geweldig!! De mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Ga overdag naar de Top of the Rock en 's avonds in het donker naar The Empire State Building. Wauw.. dat is het enige wat ik erover kan zeggen. Ik was sprakeloos van het geweldige uitzicht. Duizenden lichtjes, duizenden mensen en voel je, je “on top of the World”. Maak gebruik van de boot die bij het busticket hoort en blijf op de boot zonder tussendoor af te stappen. Onder de bruggen door naar Brooklyn, langs Lady Liberty. Nog een keer, wauw! Ik voelde me zo thuis dat ik zo ontzettend sip was toen we naar huis moesten. Ga naar Williamsburg met de metro, stap uit op Bedford Avenue en loop door de straten. Het voelt alsof de tijd daar een tijden stil heeft gestaan. De gebouwen zijn oud, de mensen rustiger en ontzettend vriendelijk. De kledingstijl is vintage en artistiek. Overal is streetart te zien. En als ik zeg streetart, dan is het ook echt art. Het is niet zomaar een beetje graffiti. Ga vervolgens eten bij Sweet Chick. Chicken en waffles, hun specialiteit. Klinkt raar, maar het is zo de moeite waard. De hele sfeer van het café is heerlijk.

Pluspunten New York

  • vriendelijke mensen
  • veel bezienswaardigheden
  • betaalbaar
  • uitzichten
  • veilig

Minpunten New York

  • druk
  • arm en rijk dicht bij elkaar
Ultieme tip: Ga boven op de Empire State Building staan wanneer het donker is. Kijk en geniet. Neem je tijd, want je uitzicht veranderd iedere seconde.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

New York City (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Anne van de Zanden op 15 november 2017

New York was een geweldige ervaring om nooit meer te vergeten! Een mooie, moderne en vooral grote wereldstad! Er zijn ontelbaar mooie plekken om te bezoeken en ook veel goede gelegenheden om lekker te winkelen.

Ultieme tip: Bezoek zeker The Top of the Rock!
Aangeraden voor: Vriendengroep

Fantastisch! (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Isja Terng op 14 november 2017

New York is een geweldige plek, vol leuke winkels, leuke mensen, maar ook leuke bezienswaardigheden! Het Central Park is zeker must-see! En de 9/11 herdenking ook.
Het eten is overal echt lekker! Een aanrader is de pizza, 7$ voor een hele pizza!

Ultieme tip: Bezoek zeker de 9/11 herdenking!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

There is something in the New York air that makes sleep useless (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Jessica Jonker op 13 november 2017

Wat is New York een gave bestemming! Bezienswaardigheden overal waar je kijkt.
Brooklyn was voor mij toch wel een hoogtepunt. Gezellige restaurantjes (Friend of a Farmer) en een prachtig uitzicht over de skyline van New York!
Ook een wedstrijd van de New York Rangers (ijshockey) was een geweldige ervaring. Één van de mooiste reizen in mijn leven!

9,2
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • prachtige uitzichtpunten
  • heerlijk eten

Minpunten New York

  • best duur
Ultieme tip: Friend of a Farmer in Brooklyn was het gezelligste restaurantje waar we gegeten hebben. Echt onvergetelijk! Perfect voor een 'sunday brunch'.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

5 dagen, 100 km, 1 paar sneakers, New York te voet (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door kim poldervaart op 13 november 2017

New York, the city that never sleeps en dat is waar. We wilden de stad zien, ervaren en naast natuurlijk de toeristen hotspots als Central Park, 42nd street, Vrijheidsbeeld, Brooklyn, Broadway en Ground Zero ook gewoon ervaren hoe New York is op de minder toeristische plekken. Dus we hadden een paar van die lekker Amerikaanse hardloopschoenen aan en liepen zo'n 20 kilometer per dag. Van Financial district te voet langs het water naar 30th street. Een route die je voert langs kantoren, woontorens, doggy daycares (jep je wilt een hond maar moet werken dus dit is de oplossing) en heel veel mooie kleine stadsparkjes en leuke terrassen. Zin om te sporten? Langs die zelfde route zijn hardlooppaden, fietspaden en tenniscourts aangelegd die je vrij kunt gebruiken.

Van Central Park naar 42nd street te voet is prima te doen maar op de hoofdwegen wel erg druk en toeristisch dus namen we een paralelstraat. Gewoon een smal straatje met aan weerszijden woningen en kleine bedrijfjes tot we plotseling de hoek om gingen en over de set van The Blacklist liepen. Geen afzetlinten, geen bodyguards maar ineens stonden we tussen de camera's tafel met snacks en liepen acteurs en visagisten op en neer. Een beetje overdonderd maakte ik gauw een foto en aan het einde van de straat realiseerden we ons pas dat we dwars door een filmset liepen. Heel leuk om eens mee te maken. In New York moet natuurlijk ook gewoon gewerkt worden!

Zere voeten? Jep dat zeker maar het is zoveel leuker om te voet New York te doorkruisen ipv alleen per metro, touringcar of taxi. Je ziet meer en komt op plekken waar de gemiddelde toerist niet komt.

7,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Locals
6 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • New Jersey is een goed en betaalbaar alternatief om te verblijven
  • Betaalbare ferry tussen NJ en NY
  • Je kunt je geen seconde vervelen.

Minpunten New York

  • Lange wachtrijen op JFK voor de security. Anderhalf uur is heel normaal daarna nog de douane check en koffer halen. Van landen tot buiten de aankomsthal zit 3 uur
  • Het klimaat wisselde heel snel. Van 21 graden en zon naar de volgende dag 13 graden en regen.
Ultieme tip: Verblijf in Hoboken New Jersey, rustiger dan Manhattan. Neem Path trein naar Manhattan. Of wandel over de boulevard en pak de ferry naar Manhattan en geniet van het uitzicht.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

New York - City of Dreams (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Ferry Passchier op 13 november 2017

Een erg grote stad met veel verschillende wijken, veel verschillende mensen, indrukwekkende gebouwen en op elke hoek is er wel iets te eten. Het overnachten in de stad kan prijzig zijn, maar als je op een budget bent en iets minder moeite hebt met kakkerlakken, dan is er ook plek haha

7,0
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
6 Restaurants
7 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten New York

  • uitgaansleven
  • architectuur
  • kunst

Minpunten New York

  • druk
  • altijd open
Ultieme tip: Meatpacking District
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Madison Square Garden, de sporttempel van de wereld! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Jurgen Blakenburg op 12 november 2017

In 2016 met mijn beste vriend naar “The Big Apple” geweest. Wat een fantastische stad met vele gezichten. De hectiek op Times Square, de rust in Central Park, een heerlijke sportcultuur, wandelen op de Highline, fietsen in het mooie Brooklyn met Tony Mantione van BrooklynBikeTours en heerlijk eten. Je kunt hier dagenlang genieten. Opvallend was ook dat de mensen erg vriendelijk en behulpzaam waren. We hebben 6 dagen genoten van de city that never sleeps. Op zoek naar een mooi hotel? Wij verbleven in The NewYorker. Een hotel met een fantastische ligging op een centrale plaats in Manhattan en een rijke geschiedenis. Neem een kamer op een van de hogere verdiepingen voor een heerlijk uitzicht op The Empire State Building, MSG en/of Chrysler building. Een echte aanrader. Hoogtepunt van de trip waren 2 bezoeken aan Madison Square Garden. Op zondag een wedstrijd van de New York Knicks en een dag later in dezelfde sporttempel bij een concert van Billie Joel. Echt genieten.
Ben je eenmaal in NewYork geweest dan wil je weer terug!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • de unieke ervaring

Minpunten New York

  • Een dure stad
Ultieme tip: Bezoek een basketbalwedstrijd van the Knicks
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Precies zoals in de films (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Nikita van Grieken op 12 november 2017

Gele taxi’s, duizenden lichtjes op Times square, eekhoorns in Central Park, met een Starbucks in je hand de metro in stappen, gekarameliseerde pinda’s kopen op het hoekje van de straat en etalageshoppen op de 5th av. New York is alles wat je verwacht en nog zoveel meer. Deze plaats stond al zo lang op mijn bucketlist maar ik moet eerlijk bekennen dat ik hem er nog steeds niet afgestreept heb. Ik heb nog zoveel te zien en te doen... Ik wil weer terug! Toen ik er in Januari was, lag er overal sneeuw. Een echte aanrader was toen een wandeling maken door Central Park wat was veranderd in een soort Narnia-achtig landschap. Lekker lunchen bij The Boathouse en eekhoorntjes spotten in het sneeuw. Als je wilt is er gelegenheid om te gaan schaatsen op dé schaatsbaan uit alle oh zo leuke, lieve cliché romkom’s. Als je helemaal klaar bent met de kou geef ik als tip om naar het MoMA museum te gaan aangezien dit er vlakbij is en ik dit museum simpelweg fantastisch vond. Ook als je geen kunstliefhebber is, is dit zeker de moeite waard! Werken van Monet, Dali, Picasso, Warhol en nog zoveel meer bekende kunstenaars zijn hier te zien en ik was ook wel weer trots op ons kleine kikkerlandje dat van Gogh met de sterrennacht (mijn favoriet) een van de populairste schilderijen was. Al met al kan ik me niet voorstellen dat iemand zich kan vervelen in New York en als deze plaats nog niet op je bucketlist stond, zou ik hem zeker toevoegen!

8,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Locals
6 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • bezienswaardigheden

Minpunten New York

  • Duur
Ultieme tip: John’s Pizzeria. Als je op zoek naar een gezellige plaats met goeie pizza vlakbij Times Square moet je hier zijn. Je kan de pizza’s per helft beleggen dus meerdere smaken proberen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

New York (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Kelsie Lentjes op 12 november 2017

Geweldige stad en lieve mensen. Top of the Rocks geeft het beste uitzicht en Time Square de beste sfeer! Central Park is heerlijk om even bij te komen van de drukke stad. Wel is het erg lastig om een betaalbare slaapplek te vinden.

8,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
6 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • veel te doen
  • aardige locals

Minpunten New York

  • duur
  • druk
Ultieme tip: Bestel tickets vooraf
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

New york (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Emmily Berends op 12 november 2017

Alle grote attracties moet je eigenlijk wel gezien hebben als je in New York bent. Neem de hop in hop off. Ze hebben meestal leuke deals om zo veel mogelijk New York te zien in je vakantie. Aan een dag of 8 heb je zeker genoeg om alles te zien.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Minpunten New York

  • veel toeristen
  • tax komt nog boven op het afreken bedrag
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Zomaar een stedentripje (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Stephanie Van de Lisdonk op 12 november 2017

In maart 2016 8 dagen New York bezocht met een vriendin.. beide geen liefhebbers van theater/musea dus al met al was 8 dagen voor ons te lang.. diverse hoge gebouwen bezocht, een dagje lekker in het zonnetje in het park en flink wat shoppen is het geworden.. mooie stad, erg levendig en 24/7 geluid te horen.. wanneer je een stukje New York uit gaat kom je in een heel andere wereld, huisjes met tuintjes enzo..

6,0
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
5 Locals
6 Restaurants
5 Veiligheid
nvt Stranden

Minpunten New York

  • veel herrie
  • het verkeer is een drama
Ultieme tip: Rockefeller tower, minder bekend maar vanwege het open dakterras een veel mooier uitzicht dan de andere gebouwen
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Fietsen door NYC (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Melinda Van zanten op 11 november 2017

New York is een stad als geen andere, het heeft een geweldige eigen sfeer of je nu fietst over de Brooklyn Bridge of gaat wandelen door Central park. Geniet van het uitzicht geniet boven op the Empire State building of het indrukwekkende museum bezoekt van 911 en het memorial het is gewoon allemaal even uniek!

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • uniek
  • sfeervol
Ultieme tip: Pak een dag of een dagdeel een fiets! Fiets over de Brooklyn Bridge of door Central park, je ziet een hoop zo! Wandel over de high line, gratis en toch uniek
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

New York - bliksembezoek (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Laura Madelon de Vries op 11 november 2017

De drukte van Times Square tegenover de relatieve rust in Central Park 's ochtends hardlopend. De American Museum of Natural History. Geweldig nazomer weer in Oktober en een reünie met familie. Tavern on the Green voor een cocktail. Wandelen door Central Park, om het Jacky Onassis Reservoir. Wicked op Broadway. Brooklyn bridge. De Staten Island Ferry, langs het Vrijheidsbeeld. Charging bull& fearless girl. Een geweldige en verrassend betaalbare beergarten in battery park. 9/11 memorial, indrukwekkend vormgegeven met water dat in de oneindige diepte verdwijnt. Al met al een heerlijk weekendje weg.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • lekker eten; goed openbaar vervoer

Minpunten New York

  • veel toeristen
  • duur
Ultieme tip: American Museum of Natural History - prachtige vormgeving van opzette dieren. Van een kudde Afrikaanse olifanten tot vechtende elanden. AMAZING.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

New York de stad van dromen (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Femke Verwey op 09 november 2017

Iedereen moet wel is in New York geweest zijn. De stad die nooit slaapt, iets wat echt waar is. De stad laat je je ogen uit kijken en Nederland is veel te klein hierna!
De one world trade centre is nu in plaats van de twin towers. Als je New York goed wilt zien ga hier op!

8,6
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • cultuur
  • empire state building
  • one world trade centre

Minpunten New York

  • er zijn geen minpunten aan New York!
Ultieme tip: Ga er heen met een klein plan. Wat wil je zien, wat niet. Kan je al dingen thuis boeken? Het is geen luier vakantie, neem goede schoenen mee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors