Ontdek New York!

Reviews New York

8,2
8,7 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
7,9 Locals
7,7 Restaurants
7,9 Veiligheid
6,9 Stranden
  • Aantal reviews: 130
  • Aantal waarderingen: 79

YOU always want to go back ..... (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Bernard Chambart op 05 november 2017

Van Upper to lower Manhattan... Er is nu eenmaal zó veel te zien. Musea, de skylines en Central Park waar je zeker moet gaan fietsen. De skyline wandeling moet je zeker doen tot aan Meat District . Als het even kan een heli flight: subliem. WIJ GAAN ZEKER TERUG.

Ultieme tip: Koop een weekpas voor de metro en je komt overal in no time.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Op rondreis door de VS (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Keet De Vries op 05 november 2017

Wat een fantastische stad! Zoveel te zien en zoveel te doen. Een stad die nooit slaapt maar zéker nooit verveeld!!
En mooie stad om je rondreis mee af te sluiten. Let er wel op dat het vliegveld JFK op meer dan een uur reizen ligt van Manhattan, een hotel bij het vliegveld is dus niet echt handig voor een dagje downtown!

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • verse broodjes
  • snelle mertoverninding

Minpunten New York

  • ver van vliegveld
Ultieme tip: Huur en fiets voor een dag en zie zoveel meer. Fietsen te huur bij central park
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tranen van geluk (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Ritchie DeGroot op 27 oktober 2017

Inmiddels alweer bijna 3 jaar geleden, maar ik herinner me het als de dag van gister, en heb de datum van aankomst in New York dan ook vereeuwigd in een tattoo! Al van kleins af ben ik Amerika fanaat! En New York stond toch wel boven aan mijn lijst om te bezoeken! In februari 2015 kwam het zo ver! 18 februari om precies te zijn! We vlogen vanaf Brussel naar Newark.. ik herinner me dat ik het vliegtuig uit liep en achterom keek door het raam! Daar zag ik voor het eerst de skyline van deze prachtige stad! Ik kreeg tranen in mijn ogen! Wat was ik gelukkig! Vervolgens zijn we met de trein naar Manhattan gegaan (van te voren de mogelijkheden bekeken)! We zijn uitgestapt bij Penn Station in Manhattan! Dan loop je uiteindelijk de trap omhoog en dan maak je voor het eerst kennis met ‘the streets of NY’ ! Ik hoorde auto’s claxonneren, en een sirene, en dan de prachtige gebouwen! Precies als in de film! Ik kon het niet meer bedwingen, en barste in tranen uit! Tranen van geluk! Mijn ultieme echte kennismaking met Amerika, met New York! Samengevat: WAUW! We zijn vervolgens 9 dagen gebleven, en hebben veel highlights gepakt zoals, de empire State, Liberty Island, 9/11 memorial en museum, Brooklyn bridge, Central park, Times Square en nog veel meer! een jaar later(alleen precies 2 weken eerder) gingen we weer naar New York, we wouden zo graag het nieuwe World Trade Center in, wat een jaar eerder nog niet open was voor publiek! Wat geweldig! Wat een uitzicht! Natuurlijk hebben we nog meer highlights gepakt die we het jaar er voor niet gedaan hebben, zoals Rockerfeller Center, het Apollo theater, Roosevelt Island (incl tram).. na 4 dagen lieten we NY achter ons en vlogen we naar Los Angeles om vervolgens 2 weken op roadtrip te gaan en te trouwen in Las Vegas! In 2017 zijn we 3 weken aan de westkust geweest en hebben we een roadtrip gedaan door 10 staten! Het kriebelt om weer naar NY te gaan, en de plannen zijn gemaakt voor 2018! Hotel geboekt! NY 2018 here we come!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten New York

  • cultuur
  • bekend
  • ultieme citytrip
Ultieme tip: Roosevelt Island tram! Prachtig uitzicht op de straten van NY en de skyline!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Een stad zoals geen ander! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Gunar Lustermans op 11 september 2017

Ga fietsen én wandelen in Central Park, bekijk het vrijheidsbeeld vanuit een helicopter, geniet van het strand op Coney Island, laat je bang maken door de T-rex in het American Museum of Natural History en loop over de Brooklyn Bridge. Zoveel te doen, zoveel te zien, g-e-w-e-l-d-i-g-.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten New York

  • Goed openbaar vervoer

Minpunten New York

  • niet goedkoop
Ultieme tip: Bezoek een musical op Broadway (Lion King is echt schitterend)
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

De eerste keer New York was geweldig (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Mara Den Teuling op 23 juli 2017

Mijn eerste keer New York is meer dan goed bevallen! Een prima hotel in het financial district, wat verder weg van alles drukte maar wel heel centraal gelegen. In 5 minuten bij de metro en rondom het hotel een leuke upcoming wijk met terrasjes en shops. Heel veel gelopen, maar ook de hop on hop off bus gebruikt en natuurlijk de metro. Hoogtepunt met het mooie weer wat we hadden is zeker Central Park. Verder uiteraard natuurlijk 9/11 memorial, Top of the Rock en nog veel meer gedaan. Wat echter op mij heel veel indruk heeft gemaakt was het Vietnam Veterans Memorial Plaza. Stil van de brieven naar huis....

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Een hotel in het financial district is een stuk voordeliger en met een beetje zoeken heb je er snel 1 gevonden die dicht bij een metro station zit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Long Island in NYC (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Astrid Roox op 28 juni 2017

Long Island is een stukje NYC wat behoorlijk in ontwikkeling is. Was. Vroeger industriegebied. Nu is het de groene long van NYC. Fantastisch uitzicht op Manhattan en je kan door allerlei parken dwalen langs het water. Urban gebouwen, planten en bomen. Aanrader om hier rond te fietsen en te bezoeken.

Pluspunten New York

  • nieuwsgierige en gastvrije bewoners

Minpunten New York

  • druk op Manhattan
Ultieme tip: De gratis ferry van Manhattan langs het Vrijheidsbeeld en retour naar Manhattan. Waanzinnig uitzicht en het is helemaal gratis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Mooiste plekje van new york! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door menno groenenboom op 27 juni 2017

Prachtige stad met niets te vergelijken: hoogbouw, laagbouw, heerlijke restaurants, vriendelijke maar soms ook exentrieke mensen, overal bekende spots uit films, heerlijke bagels. Kortom gewoonweg teveel om op te noemen maar bucketlist waardig! Deze foto is gemaakt op een plekje in brooklynn vanuit waar je gratis en voor niets naar ons idee het mooiste uitzicht op de skyline van NY hebt!

Ultieme tip: Probeer ook de niet toeristen plekken aan te doen en te leven als een new yorker: ontbijt op straat met een bagel, pak lopend een kop koffie, ga picknicken in een van de parken
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

3,5 week NYC (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Kristian Riemersma op 22 juni 2017

Beste reis tot nu toe. Zoveel gezien en willen zien in 3,5 weken. 3,5 weken met 3 verschillende airbnb slaaplocaties. eerste week Brooklyn, (daarna met de bus voor 2/3 dagen naar Washington DC) 2de week Queens, en laatste week Manhattan! Het mooiste vond ik hier van, is dat je echt beetje kennis gaat maken met de bevolking in de stad, zo divers en verschillend. Ze heb ik bijvoorbeeld een mooie wandeling gemaakt aan de kust van Shore Pkwy Brooklyn, oude klooster bezocht in Harlem en bij de rode loper gestaan van de Tony Awards. Plekken die de Host ons aanbevolen. Het allermooiste blijft toch voor mij, het lopen over de Brooklyn Bridge en de High Line. Vooral bij zonsondergang! Wat ook goud waard was is de empire state building, echt een waanzinnig uitzicht daarboven en het gebouw van binnen is ook zeer prachtig en leuk gedaan met de weg naar boven toe. Het fijne van de stad is dat je overal eten kan halen. Vooral de kleine supermarkten waar je warme maaltijden kan opscheppen, kan afwegen, betalen, en je zoekt vervolgens een mooie plek op om het op te eten. Mijn favoriete plek is The Public Library in Midtown Manhattan. Het gebouw zelf is al de moeite waard om het te bekijken. Maar vooral het buiten leven er omheen sprak mij heel erg aan. Mensen werken buiten, eten buiten, sporten buiten en zijn zelfs evenementen die plaats vinden in het park achter de bib. Wat ook echt een aanrader is zijn de musicals! de prachtige oude theaters bij Time Square en de spectaculaire shows. Ik was zelf naar Matilda geweest en ik hou er echt van. Van te vrolijke nummers naar dramatische momenten met zelfs een heel decor en podium wat mee beweegt. Dit had ik niet willen missen. Het kost allemaal een bak geld. Maar je krijgt er echt zoveel voor terug!

Pluspunten New York

  • Battery Park
  • Jain Carousel
  • Brooklyn Bridge

Minpunten New York

  • duur
  • toeristische winkels
Ultieme tip: Regel zoveel mogelijk vanuit huis. Kaartjes voor de Empire state building, Musicals, Statue of Liberty etc. Dit schild je heel veel wacht tijd en kan je meer genieten als je bent!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Het prachtige New York (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Ilse Maliepaard op 13 juni 2017

Ik was in New York met mijn moeder. We hebben het erg naar ons zin gehad. We hebben veel gedaan zoals hoge gebouwen met een prachtig uitzicht bezocht. Ook hebben we in het park gelopen en geshopt. Kortom het was super top!

Pluspunten New York

  • park
  • shop
  • mooi

Minpunten New York

  • druk
Ultieme tip: Winkels, skylines en parken
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

New York, Broadway & musicals. (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Samira Bouman op 05 juni 2017

New York, the city that never sleeps. Dat heb ik zelf mogen mee maken, elk moment van de dag (en nacht) is er leven in en om Times Square. Voor een musicalgek als ikzelf is Broadway een waar walhalla. De grote rede voor mijn bezoek aan New York was de musical Hamilton, wat een waar spectakel was. Als je er dan toch bent, pak je natuurlijk nog een paar musicals mee.

Pluspunten New York

  • levendig
  • spectaculair
  • indrukwekkend

Minpunten New York

  • altijd druk
  • redelijk pijzig
  • vrij vervuilt
Ultieme tip: Ga lekker lopen! Vrijwel alles is te voet te doen en misschien vind je zo dan net dat éne speciale tentje, restaurantje of boetiekje.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Letchworth National State Park, fantastisch! (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Marieke Noort op 05 juni 2017

Fantastisch mooi park wat zeker de moeite waard is om daarheen te rijden en te wandelen. Vooral de watervallen zijn erg mooi! Ook de wandelroutes zijn erg mooi, en de uitzichten fantastisch.
Ga ik zeker nog een keer naartoe

7,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
7 Stranden
Ultieme tip: Letchworth National State Park

Te land te zee en in de lucht (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Lenie Bani op 01 juni 2017

Mijn ervaring was heel briljant. Ik was met mijn twee zonen. Eerst gingen we naar Toronto bij de niagare falls. We hadden een auto gehuurd en ik heb zelf gereden. Toronto Niagare Falls was echt fantastisch, zo mooi. We hebben daar twee nachten geslapen en daar vandaan zijn we naar New york gereden. We hebben de auto vier dagen in een garage laten staan en met de trein zijn we naar Manhattan gegaan. Daar hadden we een hotel voor vier nachten. Het ontbijt was met een bagel dat vond ik het minst van de hele reis. In New york zijn we aan de wandel gegaan. We zijn gezellig wezen shoppen en sliepen vlakbij de State Building. We hebben een boot genomen om langs de Vrijheidsbeeld te gaan, erg mooi. Daar vandaan deden we een helikoptervlucht van 20 minuten, dat was vet gaaf. Hij cirkelden over de bekende gebouwen en plekjes. We zijn ook in een heel grote dinosaurusmuseum geweest: American Museum of Naturalis Historie. Echt dat was de mooiste museum dat ik ooit heb gezien. Daar was ook een skelet van een kind en een aap, zo bijzonder! Bijna hetzelfde, alleen de kaak is anders . Het was voor mijn een hele belevenis, ik zou het zo weer overdoen. Wat ik wel jammer vond was het eten. De vier dagen waren zo om.

Pluspunten New York

  • Leuke bezienswaardigheden
  • Manhattan

Minpunten New York

  • het eten vond ik minder
  • het was wel wat duur
  • het hotel kon ook beter
Ultieme tip: Het is makkelijk om met de tram te gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Onwijs geweldig (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Leontien Rosanne op 31 mei 2017

New York is echt de stad die nooit slaapt. In hotel Pennsylvania kun je in de ochtend, middag en avond uitstekend eten en drinken (tegen kleine vergoeding). Time Square op loopafstand. Aanrader is Lenny's, een eetgelegenheid waar ze van alles op een broodje of in een wrap stoppen. Begin februari (sneeuw) is Central Park een aanrader; van een drukke stad naar rust. 911 Memorial lady liberty restaurant 5 guys.
Allemaal aanraders om daar heen te gaan.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • lennys
  • 5guy

Minpunten New York

  • cd verkopers
Ultieme tip: Lennys en 5 guys.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Beleef New York (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Annie Vercruysse op 31 mei 2017

New York beleef je het beste met er rond te lopen, je komt er heel veel schitterende plejes tegen en er is altijd wel iets te doen. Zo hebben we de dance parade gezien, met een allegaartje van culturen en we hebben zelf meegestapt met de aidswalk in Central Park. Brooklyn was ook een echte ontdekking en vooral als je er te voet naartoe gaat, via de Brooklynn Bridge. Nog een topper was de Lower East, nog heel puur. Als je wil, kan je ook makkelijk gratis een show van stand up comedians meemaken. En geniet van de skyline, Moma ... om Central Park te bezoeken hebben wij gekozen om een fiets te huren, heel makkelijk. Kortom, veel te veel om hier neer te schrijven, belangrijkste tip is dat je New York niet alleen moet bezoeken maar vooral beleven!

Pluspunten New York

  • beleving
  • musea
  • vriendelijk

Minpunten New York

  • nogal duur
Ultieme tip: Wijk Dumbo in Brooklyn bezoeken!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

New York (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Francisco Kock op 31 mei 2017

Voor twee dagen in een airbnb-hotel geweest, heerlijk genieten en gegeten. 24 uur non stop gaat het leven door. De mogelijkheden voor hotels zijn enorm groot, je kan het beste in New Jersey verblijven dat is goedkoper, en met de metro daarheen.

Minpunten New York

  • weet ik helaas niet
Ultieme tip: Metrokaart, kan je beter voor een gehele week kopen in plaats van losse kaartjes voor elke dag.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Bucketlist... Check!!! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door katja luyten op 30 mei 2017

Het beste van deze hele reis was het feit dat je elk moment van de dag wel iets herkent. Er zijn zoveel emoties en indrukken die op je afkomen. Hier zijn eigenlijk geen woorden voor... Dit heb ik op nog geen enkele reis meegemaakt. Van de Empire State tot top of de rock, van Lady liberty en Ellis Island tot de Charging Bull, van Times Square tot Central Park, dit is een stad waar iedereen zijn ding wel vindt!!!

9,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • vriendelijk
  • metro
  • yellow cab

Minpunten New York

  • duur
Ultieme tip: Waar je zeker moet gaan eten is Dallas BBQ, Ullysses, Westway Diner, Ellen's Stardust diner met de zingende obers en diensters
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Femke van Willigen op 14 mei 2017

Eerste keer New York, maar zeker niet de laatste keer. Wat een enerverende en indrukwekkende stad. Een stad van tegenstrijdigheden en ook van harmonie. Central Park en de High Line geven rust in de hectiek, terwijl Times Square en Broadway juist een gekkenhuis zijn. Toch vullen ze elkaar mooi aan en zorgen dat verschillende werelden samenkomen.

Pluspunten New York

  • Diversiteit aan culturen

Minpunten New York

  • Het kan erg hectisch zijn en iedereen heeft haast
Ultieme tip: De High Line en Central Park waren favoriet, omdat ze mooi laten zien dat natuur ook goed tot z'n recht komt in zo'n grote stad. Het is even ontsnappen aan de hectiek.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Niels Van Dorp op 09 mei 2017

Na meerdere malen USA nu voor het eerst vier dagen New York wat een geweldige stad! Vooral The Highline, Central Park en Chelsea zijn mijn favorieten. Een tip is ga naar Bryant Park haal een sandwich om de hoek en eet hem lekker op rond lunchtijd in het park. Je kijkt je ogen uit naar de mensen.

Pluspunten New York

  • rust in parken
  • chelsea

Minpunten New York

  • drukte timesquare
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep

New York bruist! (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Ria Smit op 08 mei 2017

Inmiddels is het alweer bijna twee jaar geleden dat ik in The Big Apple was en nog staat het me voor de geest alsof het vorige week was. Dé stad die nooit slaapt.

De stadstour in de dubbeldekker bus, waarbij je langs heel veel bekende plekken komt is absoluut aan te raden, NY in een notendop. Empire State Building, fantastisch, maar laat je niet in de luren leggen door ‘medewerkers’ die je door een zij-ingang mee naar binnen willen nemen, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Ga gewoon in die rij staan en koop een ticket aan de balie, scheelt je een hoop dollars.

Ground Zero, wat een indruk heeft dit op me achterlaten. De serene stilte, midden in de stad, het respect wat er in de lucht hangt. De monumenten zijn prachtig, indrukwekkend en de jonge groene boompjes, die gretig groeien, symboliseren voor mij het opnieuw beginnen.

Statue of Liberty, nou daar ging ik bijna door het lint, ik ga daar héén! Het is dat ik niet zo’n zwemmerd ben maar ik was in staat om a la minuut in het water te duiken en de overtocht op z'n schoolslags te doen, want het duurde even voordat we de boot op konden. Jammer dat zo’n camera het stuitereffect niet registreert.

De Brooklyn Bridge, geweldig. De voetgangersbrug is helemaal van hout en kleiner dan je zou verwachten. In het midden loopt een witte streep, in eerste instantie denk je misschien voor tegenliggende voetgangers, iedereen blijft aan z'n eigen kantje, dan loop je elkaar niet in de weg. Nou… dat is dus niet zo. Het is wel voor tegenliggend verkeer, maar dan voor fietsers!

Wall Street, de Trump torens, de bronzen stier die je moet aanraken, Broadway, Madison Square met z'n billboards en overload neon reclames, Grand Central Station, taxi’s taxi’s taxi’s, Tiffany’s met een soort butler voor de deur, toeterende automobilisten terwijl iedereen vast staat en geen kant op kan, alle avenues en streets die alleen in nummer omhoog of omlaag gaan, opgepimpte brandweerwagens en China Town... alles is een bezoekje waard!

Pluspunten New York

  • Herkenning
  • Bruisend
  • Levendig

Minpunten New York

  • Kijk uit dat je savonds niet op zwervers gaat staan
  • Roken wordt raar tegenaan gekeken
Ultieme tip: Alles, echt alles, sorry, ik ben echt fan!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Metropool op zijn best (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Kristof Coninx op 08 mei 2017

Geweldig gevoel om zo omringd te zijn met een enorm aantal mensen in deze drukke metropool.
Altijd bruisend van het leven maar soms is het wel goed om wat rust op te zoeken in een van de parken, om toch even wat te kunnen bekomen van de aanval op je zintuigen.

7,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
6 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten New York

  • Alles wat je nodig hebt is bereikbaar

Minpunten New York

  • Verblijf kan al snel duur worden
Ultieme tip: Ervaar de metro!
Aangeraden voor: Vriendengroep, Luxe reizigers

Reizen New York

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors