Berkshire County
Like ons op Facebook

Berkshire County

door Frans Verhagen

Het westelijk deel van Massachusetts, Berkshire County, is een heuvelachtig en bebost gebied. De valleien van de naar het zuiden stromende Housatonic en de noordwaarts gaande Hoosic lopen aan de voet van pieken van enige hoogte.

Dit is het deel van New England met de dorpjes en stadjes die haast typisch geworden zijn voor dit deel van Amerika. Meestal wordt de hele regio The Berkshires genoemd.

ZELF NAAR Berkshire County?

Bekijk alle 3 reizen naar Berkshire County

Rijke Amerikanen

Het relatief koele zomerweer trok aan het eind van de vorige eeuw rijke Amerikanen naar The Berkshires toe. Ze bouwden zomerverblijven en injecteerden een dosis high culture in de regio die er nooit meer uit is gegaan. Het stikt van de musea, de galerieën en kunst uitstallingen, en 's zomers vinden er tientallen voorstellingen plaats. De romantische bed and breakfasts zitten dan vol met New yorkers of Bostionians, op zoek naar een combinatie van frisse lucht en cultuur.

In de herfst is het hier afgeladen vol met mensen die hopen precies het juiste weekend of de juiste week te hebben geboekt waarin de bladeren van kleur veranderen. Dat is hier inderdaad een spektakel van jewelste.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Amerika.nl nieuwsbrief!

Nog steeds voel je in het noordelijk deel van The Berkshires dat dit gebied tot laat in de negentiende eeuw totaal geïsoleerd was. Pas toen de Hoosaic Tunnel werd geopend, konden de treinen hier komen, en begon de industrie hier wortel te schieten. Maar nog steeds doet het gebied hier ruiger en eenzamer aan dan je in zo'n oude kolonie zou verwachten. Je dient hier ook de tijd te nemen om te reizen. Hoewel afstanden weinig lijken voor te stellen, kosten de heuvels, haarspeldbochten en smalle wegen behoorlijk wat tijd.

Williamstown

Williamstown is het grootste stadje in dit deel van The Berkshires. Tenzij u kampeert, is dit de plaats voor motels en hotels. Maar in de dit universiteitsstadje (Williams College) ligt ook een prachtig museum, een van die privé-collecties waar Amerika het patent op heeft: het Sterling and Francine Clark Art Institute. De verzameling bevat onder meer dertig schilderijen van Renoir en een flinke hoeveelheid werk van Degas, Monet en andere impressionisten. Zelf vond ik de negentiende-eeuwse Amerikanen erg mooi. Het museum heeft ook een grote verzameling zilver en beeldhouwwerk.

De collectie werd verzameld door een erfgenaam van het Singer-imperium (van de Singer- naaimachines). Curieus genoeg is een van de redenen dat ze het museum hier neerzetten de Koude Oorlogsangst dat Krutchev ooit raketten op New York zou kunnen laten regenen. Daar was hier in Williamstown weinig kans op.

Berkshire County zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Berkshire County

Specialisten Amerika

Reizen Berkshire County

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors