Harvard

Harvard

door Getaway Travel

Harvard is in 1636 opgericht als eerste universiteit van Amerika. De vooraanstaande school ligt in Cambridge op loopafstand van Boston. Ook als je niet van plan bent om er te gaan studeren, is het leuk om een tour maken.

Oorspronkelijk werd de universiteit opgericht om predikanten op te leiden. Tegenwoordig heeft de Ivy League universiteit twaalf faculteiten en meer dan 20.000 studenten. De geschiedenis, kwaliteit van educatie, academische invloeden en rijkdom maken het een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld.

ZELF NAAR Massachusetts?

Bekijk alle 32 reizen naar Massachusetts

Tour Harvard University

Je maakt zelf of met een student een tour over het enorme complex van Harvard University. De tour begint bij de Harvard Yard. Overal zijn parkjes, standbeelden en historische gebouwen met rustige binnenplaatsen. De schoolmuren zijn bedekt met klimopplanten. Studenten lopen onoplettend voorbij.

Je bezoekt de verschillende bibliotheken en musea als het Natural History, Busch-Reisinger, Archeologie, Etnologie, Foggy Art en Arthur Sackler Museum. Op Harvard University Square komen studenten samen op de vele terrasjes en restaurantjes.

De wandeling gaat verder over de campus. Waar je verhalen hoort over beroemde Amerikanen die hier hebben gestudeerd, als John F. Kennedy, Bill Clinton, George W. Bush, Steve Jobs, Tom Wolfe, Paul Newman en Meryl Streep.

Zou je ook aan deze universiteit willen studeren? De universiteit biedt verschillende educatieprogramma´s met zeer hoge toelatingseisen voor (aspirant-)studenten. Ook de collegegelden zijn hoog, maar er zijn mogelijkheden om daarvoor een studiebeurs aan te vragen.

Het is een enorme investering, maar wie aan deze universiteit studeert, heeft na zijn afstuderen grote kans op een goed betaalde baan. Op de website van Harvard University vind je meer over de tour en andere praktische informatie.

Massachusetts Institute of Technology

Overigens ligt naast Harvard ook het Massachusetts Institute of Technology in Cambridge. Het Massachusetts Institute of Technology is een leidende universiteit op het gebied van natuurwetenschap en techniek. Ook hier kun je een uitgebreide tour maken over het complex.

Reizen Massachusetts

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors