Jackson

Jackson

door Getaway Travel

Hoewel Jackson bijna 200.000 inwoners telt, heeft de stad meer weg van een groot dorp. De hoofdstad van Mississippi mixt ouderwetse charme met nieuwe hippe restaurants. Niet de plek om weken te blijven, maar zeker leuk voor een dagje.

De stad werd in 1822 gesticht. In tegenstelling tot veel andere steden in Mississippi ligt de stad niet aan de Mississippi River maar aan de Pearl River waardoor de ontwikkeling pas na de burgeroorlog op gang kwam.

ZELF NAAR Jackson?

Bekijk alle 6 reizen naar Jackson

De stad was lange tijd het strijdtoneel van mensenrechtenactivisten. Een groot aantal Afro-Amerikanen kwam hier in opstand tegen de segregatie

Jackson, Mississippi

De stad verken je het beste te voet. In de historische wijk Belhaven bezoek je het huis van schrijfster Eudora Welty. De Pullitzerprijswinnares schreef over Mississippi. Je maakt een tour door de vertrekken die in dezelfde staat zijn als in de jaren '80 toen de schrijfster overleed.

Op straat ruik je de zoete geur van magnolia's, waar Mississippi bekend om staat. Bezoek het Capitool. Het regeringsgebouw is in de beaux arts stijl gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw. In het embleem zie je een Choctaw Indiaan, een verwijzing naar de inheemse bewoners. In het Mississippi Art Museum leer je meer over de geschiedenis van de staat.

Blues en cocktails in Jackson

Op zaterdagochtend bezoek je de boerenmarkt op de Mississippi Fairgrounds, waar je eten maar ook souvenirs uit de regio koopt. 's Avonds ga je chique dineren in een van de trendy restaurants of bestel je in een diner authentieke soulfood met peach cobbler toe.

Sluit je dag af met live muziek. In barren als Hal en Mal en Martins staan in de weekenden bekende en minder bekende blues- en jazzmuzikanten op het podium. De ruimtes hangen vol foto´s en handtekeningen en je probeert de lokaal gebrouwen bier.

Reizen Jackson

Meer Jackson

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors