De 5 meest indrukwekkende gebergtes in Amerika

De 5 meest indrukwekkende gebergtes in Amerika

door Maurice Kosterink

Met stevig aangetrokken wandelschoenen loop je over een goudbruin pad vol gele en rode bladeren met aan alle kanten hoge eikenbomen. De takken dansen in de wind om je aan te moedigen de top te bereiken. En als je daar dan eindelijk staat, kijk je uit over een glooiende gebergte in Amerika vol gele, rode en oranje kleuren.

De gebergtes in Amerika laten je graag zien dat de natuur niet alleen maar groen is, maar ook alle andere kleuren van de regenboog. Wij hebben vijf van die kleurrijke gebergtes in Amerika op een rij. Welke bezoek je het eerste?

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

5. De Appalachen kleuren geel in de herfst

De Appalachen liggen in het oosten van Amerika en lopen van Canada helemaal tot de zuidelijke staat Alabama. Het gebied staat vooral bekend om de eikenbossen die de begroeide heuvels geel en rood kleuren tijdens de herfst. Daarom is de Appalachian Trail vooral in deze periode mooi om te lopen. 

4. In De Black Hills wonen beroemde presidenten

De Black Hills kom je tegen tijdens een rondreis door South Dakota. In dit gebergte in Amerika kom je de bekendste berg van Amerika tegen: Mount Rushmore. Vier Amerikaanse presidenten zijn hier uit het steen gehakt om de geboorte, groei en ontwikkeling van Amerika te herdenken. De portretten van de presidenten, als Abraham Lincoln, zijn maar liefst achttien meter hoog.

3. Alaska heeft de hoogste berg van heel Noord-Amerika

De voornamelijk witte Denali in het Alaska-gebergte is met zijn lengte van 6194 meter de allerhoogste berg van Amerika. Maar misschien dat je deze besneeuwde reus kent onder de naam Mount McKinley. Tot 2015 was de berg vernoemd naar de Amerikaanse president William McKinley. In 2015 besloot President Obama de naam naar Denali te veranderen. Zo noemde de Native Americans de berg ook al.

2. De Amerikanen kochten het Santa Catalina-gebergte

Het Santa Catalina-gebergte ligt in de staat Arizona. In 1853 kochten de Amerikanen deze bergketen van de Mexicanen om een spoorlijn aan te leggen, wat ook wel bekend staat als de ‘Gadsdenaankoop’. Tegenwoordig wandel je in dit gebergte in Amerika door verschillende dennenbossen en beklim je grote bruine rotsen met hier daar een saguaro. 

1. De Rockies zijn de toppies

De Rocky Mountains zijn een van de grootste gebergtes van Amerika en lopen van Noord-Canada helemaal tot New Mexico in het zuiden van de VS. Hier bezoek je wereldberoemde natuurparels, zoals de geisers van Yellowstone en de dichtbegroeide bossen van Glacier National Park

Hebben wij je geïnspireerd en wil je de gebergtes van Amerika ontdekken? Bekijk dan hier ons reisaanbod.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors