Denver

Denver

door Willeke van Doorn

In Denver winkel je aan 16th Street Mall, drink je liters koffie, bezoek je het huis van 'the Unsinkable Molly Brown' en woon je een concert bij in het Red Rocks Park & Amphitheater. Denver's bezienswaardigheden maken het een top vakantiebestemming in hartje Amerika!

Billboards en flikkerende reclameborden begroeten je. In de verte zie je de bescheiden skyline van Denver, de hoofdstad van Colorado. De stad ligt aan de rand van de beroemde Rocky Mountains. Liquor shops maken plaats voor knusse koffietentjes. Via East Colfax Avenue nader je LoDo, het centrum van Denver. De glanzende gouden koepel van het historische Colorado State Capitol Building verwelkomt je.

ZELF NAAR Denver?

Bekijk alle 15 reizen naar Denver

Denver: de bezienswaardigheden

Denver is een stad met twee gezichten. In de clubs van het hippe downtown waan je je in een metropool. Tijdens een picknick in het Denver City Park voelt de stad aan als een dorp.
Begin je vakantie in Denver op een terrasje op 16th Street Mall, de grootste winkelstraat van de stad. Slurp uit de soepkom die ze in Denver een koffie kopje noemen. Niet alleen voor je halve liter koffie geldt in Denver het Amerikaanse motto 'the bigger, the better'. Ook de bijgeleverde donut is een supersize.

Vanaf je plek op het terras zie je de winkelketens hun glazen deuren openen. Grote SALE-borden beloven je de beste deals. 's Ochtends heerst nog een serene rust in de autovrije straat. Die zal later op de dag verdwijnen als duizenden Amerikanen hun inkopen gaan doen.

Capitol Hill Denver

Loop na het shoppen door naar Capitol Hill, waar bovenop het historische Colorado State Capitol Building prijkt. De grote villas geven de wijk een fraai aangezicht. De elite van Denver liet ze in de negentiende eeuw bouwen.

Tot deze gegoede klasse hoorde ook 'the unsinkable Molly Brown', de beroemdste overlevende van de Titanic. Haar huis in Capitol Hill is tegenwoordig een museum. Het geeft een goede indruk van het rijke leven in het Amerika van de negentiende eeuw.

East Colfax Avenue

Vanuit de wijk Capitol Hill sta je zo weer op East Colfax Avenue. De 42 kilometer lange weg doorkruist naast Denver nog drie andere steden. Lange tijd was Colfax Avenue een broedplaats voor criminaliteit en prostitutie. De straat telde talloze slijterijen.

Tegenwoordig slenter je langs hippe kunstgalerien, dans je de hele nacht door in de muziekcafés en drink je je kater de volgende ochtend weg in een hippe koffietent. Bijvoorbeeld op de grote patio van Caffe Sanora. De betaalbare biologische koffie en de supervriendelijke eigenaar maken het een geliefde plek.

LoDo

Mocht East Colfax Avenue je toch te ruig zijn, ga dan naar de oudste wijk van Denver, het centrum. William Larimer stichtte het huidige Downtown Denver in 1858. De indianen die al eeuwen op de plek leefden werden zonder pardon verdreven toen in het gebied goud werd gevonden.

De stad groeide explosief. Inwoners noemen het historische centrum liefkozend LoDo. Het stadsdeel bruist met zijn funky boetiekjes, restaurants en nachtclubs. Een lokale favoriet is het Vesta Dipping Grill restaurant.

Red Rocks Park & Amphitheatre

Maak je vakantie in Denver compleet met een bezoek aan het Red Rocks Park & Amphitheatre, dat een kleine 24 kilometer uit de stad ligt. Het natuurlijke amfitheater bestaat uit twee enorme rotsblokken die met 180 meter ruim drie keer zo hoog zijn als de Niagara Falls.

Spotlights verlichten de door de aarde omhooggestuwde rode rotsen. Ze vormen geluidsmuren die een fenomenale akoestiek voortbrengen. In het theater traden talloze wereldberoemde artiesten op, zoals R.E.M., Norah Jones en Jack Johnson. Met een beetje geluk treedt een grote artiest op tijdens jouw verblijf in Denver!

Wat is er te doen in Denver?

  • Bezoek de hipste galeries en boetieks in Denver. Je kunt in deze stad van alles en nog wat vinden. Trek er wel een hele dag voor uit!
  • Grote koffie, groot gebak.. in Denver serveren ze alles groter dan groot. De stad heeft veel koffietentjes waar je de lekkerste koffie drinkt.
  • Denver kent veel verschillende wijken. Het ene moment zit je tussen de upperclass, terwijl je even verder de arbeiderswijk binnenloopt.
  • LoDo is een perfecte wijk voor een bruisende avond uit. In de nachtclubs en cafés kun je zelf kiezen of je wilt praten, dansen of sjansen.

Reizen Denver

Meer Denver

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors