Salt Lake City
7,6
8,0 Algemene ervaring
7,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
7,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
- Stranden

Salt Lake City

door Frans Verhagen

De hoofdstad van Utah heeft de laatste twintig jaar de saaiheid van zich afgeschud die bij haar paste als zetel van de conservatieve mormonen. Nog steeds vormen de mormoonse monumenten een toeristen trekpleister.

Het Great Salt Lake buiten de stad is ook populair onder toeristen. Maar geleidelijk aan begint ook het sociale leven buiten de woonkamer van de grote gezinnen wat interessanter te worden. De drankwetten zijn geliberaliseerd, wat het nachtleven ten goede is gekomen.

ZELF NAAR Salt Lake City?

Bekijk alle 21 reizen naar Salt Lake City

Stedentrip Salt Lake City

Temple Square is de centrale plaats van Salt Lake City. Op een terrein van vier hectare liggen daar de belangrijke gebouwen van de mormoonse kerk. De grote tempel is alleen toegankelijk voor gelovigen, niet voor het publiek. Twee visitor centers verschaffen informatie. Het Sea Gulf Monument herdenkt het wonder van de zeemeeuwen die de eerste oogst van de mormonen gered zouden hebben van de zwermen krekels die zich eraan tegoed deden. Indrukwekkend is ook het Tabernakel, waar het Mormon Tabernacle Choir resideert. Een jaar of vijftien geleden kenden de meeste Amerikanen dit koor nog wel, omdat het in veel gezinnen op zondagmorgen live op de radio was te horen. De directe uitzendingen bestaan nog steeds, op CBS op zondag. Het koor is nu minder bekend, maar het tabernakel is imposant, vooral vanwege de akoestiek en het orgel met 11.000 pijpen. Verder is er het Museum of Church History and Art - de naam spreekt voor zich.

Er zijn rondleidingen over de Square. Zoals The Rough Guide to the USA het stelt: 'In theorie kun je in beide visitor centers lectuur over de mormonen krijgen, maar ze staan erop om het door middel van missionarissen bij je thuis af te laten leveren, en tientallen mormoonse jongedames lopen er rond om op geen enkele van je vragen antwoord te geven.'

Vlak bij Temple Square ligt het hoofdkwartier van de kerk, een stevig kantoorgebouw dat in al zijn zakelijkheid een goed idee geeft van de rijkdom van de kerk, het Church Office Building. In de kelder ligt daar de genealogische bibliotheek, de grootste ter wereld. Wie wil kan daar zijn familiestamboom terugzoeken. Aardiger is het misschien om de lift te nemen naar de topverdieping, vanwaaruit een fantastisch uitzicht mogelijk is op het Great Salt Lake, de Wasatch en de Oquirrh Mountains en de stad zelf.

Brigham Young

The Beehive House, ten zuiden van het plein, was het officiële huis van Brigham Young. Ernaast staat het Lion House, ook deel van zijn residentie, wat gezien zijn verzameling van 27 vrouwen en 56 kinderen geen overbodige zaak mag heten. Bezoekt u ook de State Capitol (uw vaste punt in iedere state capital). Iets verderop is dan nog het Marmalade Historic District en het Avenues Historic District met woonhuizen uit de negentiende eeuw.

Crossroads Plaza

Ten zuiden van Temple Square vindt u Crossroads Plaza, een gigantische winkelcentrum dat eigendom is van de mormonen. Dank zij hun investering echter, bleef het centrum van Salt Lake City de leegloop bespaard die veel andere grote steden hebben meegemaakt. Ook het ZCMI centrum aan de overkant wordt door de mormonen beheerd. Ze houden hier wel andere openingstijden aan dan elders in de VS - even opletten dus.

Bezienswaardigheden Salt Lake City

Salt Lake City heeft een bloeiend cultureel leven, met onder andere het Utah Symphony Orchestra, het Salt Lake Art Center, Capital Theatre, Ballet West en de Utah Opera Company. 's Zomers, een uitstekend seizoen om Salt Lake City te bezoeken, vindt er ook een groot Shakespeare Festival plaats. Vraag om inlichtingen over activiteiten bij het lokale VVV.

Een paar minuten van downtown verwijderd ligt Wasatch Canyon Country. In dit relatief kleine gebied zijn toch al zeven ski-pistes uitgezet, vier in Big en Little Cottonwood Canyons, en drie in Park City.

The Great Salt Lake strekte zich ooit uit over delen van Idaho en Nevada. Inmiddels is het aardig ingedampt, maar nog steeds indrukwekkend. Door forse overstromingen in de late jaren tachtig staan veel kampeerplaatsen onder water. Aan de noordkant ligt de Golden Spike National Historic Site, waar in 1869 de oostelijke en westelijk spoorweg aan elkaar gekoppeld werden. Spoor ligt er niet meer, maar wel een aardig museum en twee originele locomotieven - Promontory Summit, 50 kilometer ten westen van Brigham City.

Reizen Salt Lake City

Meer Salt Lake City

Reviews Salt Lake City

Zoutvlakte nabij salt lake city (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Angelique Termeer op 23 mei 2017

Uitgestrekte natuurlijke zoutvlaktes zover als het oog reikt. Een droge dorre woestijn vol zoutkristallen. Niks wat op deze plek kan overleven. Maar ook zo indrukwekkend om te zien. De afstand naar de andere kant van de vlakte is niet in te schatten.

7,6
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Salt Lake City

  • gratis zout
Ultieme tip: Stap uit de auto bij de zoutvlaktes en loop eens een stuk de vlakte op. Vergeet je hoed, zonnebrand en water mee te nemen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors