De 9 mooiste kampeerplekken in Amerika

De 9 mooiste kampeerplekken in Amerika

door Paulien Tak

Je rijdt met je camper door uitgestrekte, rode woestijnen. Kampeert in dichtbegroeide bossen tussen de bizons. En maakt wandelingen op zoek naar de indrukwekkende zwarte beren. Dát is een camperreis in Amerika.

De natuur van Verenigde Staten leent zich uitstekend voor een camperreis. Maar welke parken móet je bezoeken? Of beter nog: wáár zet je je camper neer? Dat weten wij! Daarom hebben we de negen beste kampeerplekken in Amerika voor je op een rijtje gezet. 

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

9. Custer State Park - South Dakota

In het Custer State Park parkeer je de camper midden in de natuur, vlakbij een van de heldere meren. Zo sta je op Blue Bell Campground tussen de ponderosa dennenbomen, waar bizons regelmatig over het terrein lopen. De camping heeft toiletten, douches, een restaurant, wasserette, supermarkt en brandstofvoorzieningen.

Het 287 vierkante kilometer grote park ligt in de heuvels van de Black Hills in South Dakota en kent veel recreatieve mogelijkheden. Zo maak je er prachtige wandelingen, rijd je op een paard door de bossen of ga je op zoek naar het wildleven in het park. Naast de kuddes bizons leven er ook berggeiten, herten, coyotes, elanden, dikhoornschapen en zelfs katachtigen, zoals de bergleeuw en lynx. De camping is ook een perfecte plek voor een uitstapje naar Mount Rushmore, wat op ongeveer drie kwartier rijden ligt.

8. Yellowstone National Park - Wyoming

In het Yellowstone National Park vind je een totaal ander landschap. Hier rijd je met je camper dwars door een vulkanische vlakte. Je komt langs blauwe bergmeren, steile rotshellingen en kletterende watervallen.  In dit park in Wyoming liggen ruim tienduizend warmwaterbronnen.

Je camper zet je op Bridge Bay Campground. Hier kampeer je aan het gigantische Yellowstone Lake. Het gebied is schilderachtig met open weides, het diepblauwe meer en groene bossen. De camping ligt boven de tweeduizend meter hoogte en heeft toiletten, stromend water en picknicktafels.

In het Yellowstone park bezoek de natuurlijk de stomende geisers van de warmwaterbronnen. De kleurrijke Midway Geyser Basin liggen op een uurtje rijden en iets verder weg, op zo’n ander half uur rijden bezoek je de kalkstenen Mammoth Hot Springs. Maak ook een van de fantastische wandelingen en ga op zoek naar grizzlyberen, zwarte beren, wolven, bizons en elanden.

7. Mount Rainier National Park - WashingtonDwars door Washington loopt het Mount Rainier National Park. Ruige dennen en hoge cederbomen sieren de voet van Mount Rainier, een 4.392 meter hoge vulkaan waarvan de top het hele jaar door bedekt is met sneeuw.

In het park kampeer je op de White River Campground in het noordoostelijke deel van Mount Rainier National Park. Zoals de naam al zegt, kampeer je tussen de reusachtige bomen met uitzicht op de rivier. De camping is voorzien van toiletten en washokken, maar heeft geen douches. Tip: op donderdag, vrijdag en zaterdag worden er ranger-activiteiten aangeboden rondom het centrale kampvuur.

In het Mount Rainier National Park liggen koude gletsjers, mossige toendra’s, ruige bergtoppen, dichte wouden en groene bergweides. De ideale omgeving voor spectaculaire wandelingen dus. Vanaf de camping lopen meerdere routes, bijvoorbeeld de Glacier Basin Trail. Onderweg kom je misschien wel een bergleeuw, wasbeer, coyote of slang tegen. En kijk ook eens omhoog om de Amerikaanse oehoe of een steenarend te spotten.  

6. Monument Valley - Utah

Eindeloze wegen leiden je door het westernlandschap van Monument Valley. De rode rotsen steken fel af bij de knalblauwe lucht en hier en daar staat een verloren cactus. De enorme vallei strekt zich uit over zowel Utah als Arizona en je lijkt zo een westernfilm binnen te rijden.

Kampeer op de Gouldings Campground met een spectaculair uitzicht op de rode rotsformaties. De camping ligt midden in de vallei en is voorzien van warme douches, een zonneterras, een klein restaurant, supermarktje en benzinestation. Op de camping plons je ook nog eens lekker in het zwembad om af te koelen. Reserveren doe je van te voren op de website van Gouldings.

Vanaf de camping onderneem je verschillende activiteiten. Boek bijvoorbeeld de Sunrise Tour. Deze tocht begint bij de Mitten-rotsformaties en leidt je door de vallei, terwijl de goudgele zon opkomt tussen de rode rotsen. Of boek een dagtour en ontdek alle hoogtepunten van de vallei, inclusief een kennismaking met het Navajo-volk.

5. Yosemite National Park - Californië

Rijd door uitgestrekte bossen met mammoetbomen, langs granieten rotsformaties, torenhoge watervallen en diepblauwe meren. In Yosemite National Park in Californië ontdek je de Nevada Falls, beklim je Half Dome en ga je op zoek naar zwarte beren.

Zet je camper op de Upper Pines Campground. Deze camping ligt in het hart van Yosemite Valley, vlakbij het historische plaatsje Curry Village. Je kampeerplek ligt tussen de hoge dennenbomen en is voorzien van een speciale bear-resistant locker. Er zijn ook wc’s en picknicktafels aanwezig, en er is drinkwater.

Maak een wandeling vanaf de camping naar de Nevada Falls of beklim de Half Dome en ontdek de ruige natuur van Yosemite National Park. Op zoek naar nog meer avontuur? Ga dan raften over de Merced River. Let op: in het park leven ook zo’n vierhonderd zwarte beren, dus weet wat je moet doen als je er een tegenkomt.

4. Big Bend National Park - Texas

Droge woestijn vlaktes, grillige rotsen, gigantische cactussen en diepe canyons vormen het decor van het Big Bend National Park in Texas. Met je camper rijd door dit bijzondere landschap langs de Rio Grande-rivier. En kampeer je tussen de ruige bergen.

Je zet je camper op de Chisos Basin Campground. Deze camping ligt hoog in het ruige Chisos-gebergte en is omgeven door rotsachtige kliffen, vanwaar je de mooiste wandelingen maakt. Op de camping vind je drinkwater, wc’s, picknicktafels en bear-resistant lockers.

Wandel de Lost Mine trail en geniet van het uitzicht over de Casa Grande en Juniper Canyon. Je loopt door bossen vol jeneverbessen, eikenbomen en dennenbomen. Of beklim het hoogste punt via de Pinnacles Trail. Onderweg ga je op zoek naar coyotes, wolven en zwarte beren. En kijk ook eens omhoog of je adelaars ziet vliegen.

3. Chattahoochee National Forest - Georgia

Het Chattahoochee National Forest in Georgia is dé plek voor een camperreis door Amerika en heeft maar liefst vijfhonderd kampeerplekken. In het park rijd je door hoge bergen en groene bossen. En langs kolkende rivieren en kletterende watervallen.

Om je even helemaal in de middle of nowhere te voelen, parkeer je je camper op het Upper Chattahoochee River Campground. Deze camping midden in het bos ligt aan een zijstroom van de Chattahoochee River. Je kampeerplek is omgeven door hoge bomen, kabbelende beekjes en op wandelafstand ligt een kletterende waterval.

Vanaf de camping loop je de Horse Trough Falls Foot Trail. Deze korte wandeling brengt je naar de Horse Through Falls. Deze steile waterval dondert dwars door het bos naar beneden. Een andere manier om het park te verkennen is te paard. Rijd net als de oorspronkelijke bewoners, de Cherokee en Creek Indianen door de wildernis. En spot wasberen, herten en beren.

2. Everglades National Park - Florida

Je zit voor je tentje op het strand, het kampvuur knettert en de zon zakt langzaam achter de helderblauwe zee. Klinkt gaaf toch? In het Everglades National Park in Florida kampeer je op een van de verlaten stranden van Cape Sable.

Om hier te komen moet je wel een beetje avontuurlijk ingesteld zijn. Deze idyllische kampeerspot bereik je namelijk niet per camper. Je maakt een avontuurlijke kanotocht naar het strand van East Cape, waar je je tentje opzet op het witte strand aan het helderblauwe water van de Golf van Mexico.

Rijd naar Flamingo in het zuiden van het park en huur een kano in de jachthaven. Zorg dat je genoeg eten en drinken meeneemt en regel je vergunning bij het Visitor Center. Kano elf kilometer naar East Cape, een van de baaien van Cape Sable en zet hier je tentje op. Tijdens de tocht spot je schildpadden, vissen en misschien wel een stierhaai.

1. Acadia National Park - Maine

Het mooiste stukje natuur van Maine bewonder je in het Acadia National Park. Dit beschermde natuurgebied ligt op Mount Desert Island en staat vol pijnbomen, heeft de mooiste stranden en een ruige kustlijn.

Met je camper rijd je naar Seawall Campground in het zuiden van het park. Op deze camping heb je erg veel ruimte en privacy door de hoge bomen. De plekken zijn voorzien van picknicktafels en vuurplaatsen. De camping heeft toiletten en washokken. Op wandelafstand ligt een picknickplaats met prachtig uitzicht over de zee.

Vanaf de camping ontdek je het park. Hike door de bossen op zoek naar elanden en zwarte beren. Of maak een boottocht om Mount Desert Island. Vanaf hier zie je de hoge golven kapot slaan tegen de hoge kliffen en misschien spot je wel zeehonden en walvissen.

Heb jij al zin om je camper te parkeren in deze nationale parken? Bekijk dan hier alle camperreizen door Amerika

Fotocredits:  LodahlnJeff Gunn | Tobias Scheck 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors