Top 5 presidentenmonumenten

Top 5 presidentenmonumenten

door Getaway Travel

Als er een volk trots is op haar eigen land is het wel het Amerikaanse. De American Dream van vrijheid en gelijkheid is bijna een grondwet, waar de Founding Fathers al voor streden. Door het sterke geloof in de democratie zijn veel Amerikanen bereid hun president te volgen.

Vereringen van de presidenten kom je tegen in alle staten. Monumenten van Kennedy, Roosevelt en Jefferson zijn er in alle vormen en maten. Wij zijn op zoek gegaan naar de gaafste monumenten van Amerikaanse presidenten. Bekijk ze hier!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

5. Ulysses S. Grant Memorial

Dit bronzen monument van president Ulysses S. Grant staat aan de voet van het Capitool in Washington D.C. Grant veroverde zijn plaats in het Witte Huis in 1869, een paar jaar na zijn heldhaftige prestaties tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

Interessant aan dit monument is dat het in teken staat van Grants tijd als generaal. En dat is niet zo gek: meneer Grant betekende meer voor het land tijdens de oorlog dan tijdens zijn regeerperiode, waarin plotseling drie miljoen dollar aan belastinggeld verdween.

4. Lincoln Memorial

Een gedenktegen aan een veel geliefdere president staat recht tegenover Grant. Het Lincoln Memorial vereert niemand minder dan president Abraham Lincoln: de man die het land door de burgeroorlog sleepte en slavernij afschafte. En de eerste die tijdens zijn ambtsperiode werd vermoord.

Bij zo'n president hoort een passend monument. Het Lincoln Memorial is een massief klassiek bouwwerk dat een marmeren standbeeld van de president herbergt. Binnen kijkt de president op ongeveer negen meter hoogte op je neer. Alsof hij nog steeds over Amerika waakt.

3. Het vervallen Virginia's Presidents Park

In het boeren Croaker, Virginia, staat je een spookachtig tafereel op te wachten. Enorme witte hoofden met afgehakte neuzen, bladderende ogen en gekraakte schedels staan in lange rijen langs de kant van weg. Het zijn 43 verwaarloosde bustes van de presidenten die voorafgingen aan Obama.

De bustes maakten ooit deel uit van het Virginia's Presidents Park dat jaren geleden failliet ging. De presidentenhoofden stonden op het punt om vernietigd te worden, toen een van de oprichters van het park besloot de beelden mee te sleuren naar zijn boerderij. Het kostte hem een rib uit z'n lijf. Maar dan heb je ook wat.

2. Mount Rushmore

Uiteraard staat het meest bekende, populaire, grootse presidentenmonument van Amerika in dit rijtje. Mount Rushmore is een granieten berg in South Dakota waaruit vier gigantische portretten zijn gehakt. Washington, Roosevelt, Lincoln en Jefferson kijken met trots uit over hun land.

Aan het project werd jarenlang gewerkt. Veertien jaar, om precies te zijn. Zo'n 400 beeldhouwers en bouwvakkers kwamen te pas aan dit kolossale meesterwerk.

1. Rapid City

Hoe groot en imposant Mount Rushmore ook is, de titel 'gaafste presidentenmonument' gaat naar Rapid City. De stad wordt gezien als een uitvalsbasis voor de vier portretten, maar daarmee wordt ze totaal geen recht gedaan.

In de straten van Rapid City, 'The City of Presidents', ontmoet je elke president die de Verenigde Staten gekend heeft - in de vorm van een levensgroot, bronzen beeld. Kennedy wandelt naast je, Nixon overdenkt zijn zonden in een antieke stoel en Carter zwaait je met een glimlach tegemoet. De burgerlijke sfeer laat zien dat de presidenten ook gewoon mensen waren.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors