Top 5 bezienswaardigheden van Native America

Top 5 bezienswaardigheden van Native America

door Nena van Bakel

Het landschap van Amerika blijft ons steeds weer verbazen. Torenhoge besneeuwde bergen, uitgestrekte woestijnvlaktes, spuitende geisers, voorbijrazende bizons en natuurparken vol dennenbossen en kraakhelder blauwe meren. Niets is te gek in dit uitgestrekte land. Maar wat als je nu juist meer van de geschiedenis te weten wil komen?

Ga dan op rondreis door Native America! In dit gebied van Arizona tot aan South Dakota ondervind je de geschiedenis van het land namelijk in levende lijven. En waar je dan precies naartoe moet? Wij vertellen je over de top vijf plekken voor een duik in de historie.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

5. Little Bighorn

Verborgen tussen de grenzenloze prairies en pijnboomheuvels van de zuidwestelijke vlaktes van Montana, is het Crow Indian reservaat de thuisbasis van de Little Bighorn Battlefield. Een van Amerika's meest bekende, inheemse Amerikaanse slagvelden, waar de welbekende generaal George Custer samen met 272 Amerikaanse soldaten en vele indianen op 25 en 26 juni in 1876 het leven liet.

Bezoek de graven van de Amerikaanse soldaten en die van de Lakota- en Cheyenne-indianen. Daarnaast vergaar je bij het bezoekerscentrum nog veel meer uitgebreide informatie over deze imposante en toonaangevende veldslag.

4. Red Earth Native American Culture Festival

Meer in de stemming voor een wat vrolijkere aangelegenheid? Bezoek dan het Red Earth Native American Culture Festival. Dit inheems Amerikaanse festival wordt ieder jaar in juni in Oklahoma City gehouden en is de grootste Native American-bijeenkomst van het land.

Wat hier zoal te doen is? Op dit driedaagse festival waar inheemse Amerikanen van over het hele land bij elkaar komen, geniet jij van hun culturele dansen, bekijk je de mooiste kunst en koop je de meest bijzondere sieraden. Vier samen met de oude indianen hun religie en bijzondere cultuur!

3. Black Hills

Het westen van South Dakota wordt van oudsher al eeuwenlang door de Lakota- en Dakotah-Sioux-indianen bevolkt, die dit gebied vol kolenmijnen de Black Hills hebben genoemd. Vlakbij de Black Hills vind je dan ook het enorme Pine Ridge Indian reservaat, dat het thuis is van de Oglála, een subgroep van de Lakota-Sioux-indianen.

Maar wat is hier nog meer te doen? Naast een lesje geschiedenis bezoek je ook Mount Rushmore, waar de vier gigantische hoofden van George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt zijn uitgehakt. Ook geniet je in het Black Hills bos van genoeg outdooractiviteiten als hiken, bergbeklimmen en mountainbiken.

2. Mesa Verde National Park

Benieuwd hoe de pueblocultuur, ook wel de Anasazi genoemd, in grotten leefde? In het Mesa Verde National Park kom je hier alles over te weten! Bezoek de in rotsen uitgehakte woningen en loop rond in dit enigszins spookachtige park waar de bewoners zo'n zevenhonderd jaar geleden op mysterieuze wijze zijn verdwenen.

Hoewel veel mensen tijdens een dagtrip Mesa Verde bezoeken, is het zeker aan te raden hier meer dagen voor uit te trekken. In het park bevinden zich namelijk maar liefst zeshonderd onderkomens om te bezoeken, zoals het bekende Cliff Palace en Balcony House. Bovendien vind je verschillende hikes in deze oude, verlaten stad.

1. Hopi Indian Reservation

Ben je na al deze geschiedenislessen toe aan een meer grijpbare ervaring? Bezoek dan het Hopi Indian reservaat, het oudste continu bewoonde dorp van de Native Americans. Hier woont de meest religieuze en traditionele indianenstam van Amerika die tevens het minst beïnvloed is door de buitenwereld.

Rijd over Highway 264 door de verschillende dorpen heen en maak kennis met de bijzondere cultuur. Daarnaast vind je een bezoekerscentrum in het kleine dorpje Walpi, waar je meer leert over de Hopi-stam en hun tradities. Ben je er wel van bewust dat fotograferen of het opnemen van de mensen op recorder verboden is.

Fascineert de geschiedenis van Native America jou ook? Check dan hier de beste reizen naar Amerika!

Fotocredits: Loren Kerns | Inge Vautrin

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors