Top 10 mooiste natuurparken van de Verenigde Staten

Top 10 mooiste natuurparken van de Verenigde Staten

door Charlotte de Vries

We weten allemaal dat het aanbod van natuurparken in de Verenigde Staten enorm en divers is. Van noord naar zuid en van oost naar west kom je elk soort landschap tegen dat je maar kan bedenken. Uitgestrekte woestijnen, bossen, ijsvalleien, immense bergen, meren, witte kustlijnen… Hoe moet je nou kiezen uit al deze natuurpracht?

Gelukkig hebben wij de tien mooiste natuurparken van de Verenigde Staten voor jou op een rijtje gezet! Reis met ons mee naar deze wonderbaarlijke plekjes en vul jouw bucktlist aan.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 272 reizen naar Amerika

10. Everglades National Park, Florida

Florida is meer dan alleen zon, zee en strand. Neem het Everglades National Park: een enorm moerasgebied waar krokodillen en alligators zich voordoen als boomstammen. Met een kajak peddel je tussen het riet door langs verschillende waterroutes. Onderweg spot je, behalve boomstammen, ook schildpadden, aalscholvers en zilverreigers.

9. Acadia National Park, Maine

Ondanks de schitterende en ongerepte natuur van New England, is het Acadia National Park het enige natuurpark van deze regio. Het park ligt met haar glooiende heuvels, bossen en meren aan een rustige kustlijn. Je kunt er rondrijden, wandelen en zwemmen. Onze favoriete periode om Acadia te bezoeken is de herfst, wanneer de droge bomen en bladeren een enorm kleurenspel creëren.

8. Arches National Park, Utah

Het Arches National Park bedekt een woestijngebied met meer dan 2500 natuurlijke bogen. De grootste boog is de Landscape Arch en is bijna 90 meter lang! Je kunt het park rustig bezichtigen vanuit de auto. En als je een beetje fit bent kan je verschillende wandeltochten maken, zoals naar de steenpilaren van Fiery Furnace.

7. Olympic National Park, Washington

Trek je stevigste schoenen aan, want we zijn aangekomen in het dichtbegroeide Olympic National Park! Gletsjermeren, ongerepte bossen en met sneeuw bedekte bergen vormen het grotendeels onberijdbare interieur. Wandelen, skiën, kajakken en vissen: hier kan het allemaal.

6. Volcanoes National Park, Hawaii

Misschien niet het mooiste, maar zeker het meest bijzondere natuurpark in deze lijst is het Volcanoes National Park. Hier zie je hoe de eilanden miljoenen jaren geleden zijn ontstaan. De actieve vulkanen barsten niet uit, maar lekken lava dat vloeit en gloeit over het land en omvormt tot steen. Een heet spektakel!

5. Grand Canyon National Park, Arizona

Natúúrlijk staat het Grand Canyon National Park in de lijst van mooiste natuurparken van de Verenigde Staten. Deze enorme oranje kloof is niet voor niets één van de meest bekende natuurfenomenen van het land. Bezichtig de Grand Canyon tijdens zonsondergang, wanneer de rotsformaties dansen en veranderen van kleur in het rode licht.

4. Yellowstone National Park, Wyoming

Kleurrijke geisers, neerdonderende watervallen, rivieren en enorme meren liggen bovenop een gigantische supervulkaan in het Yellowstone National Park. Tussen de bomen en de stomende waterbronnen door spot je allerlei soorten wilde dieren. Grizzly's, wolven, elanden en bizons zijn enkele voorbeelden.

3. Bryce Canyon National Park, Utah

Een kloof in de Verenigde Staten die nog mooier is dan de Grand Canyon? Dat had je zeker niet verwacht! Maar het Bryce Canyon National Park wint het volgens ons toch écht van de Grand Canyon. Oranje rotspilaren vormen hier een landschap dat lijkt op een stenen bos. Vooral het amfitheater, waar de pilaren in een keurige ovaal staan, is onbeschrijfelijk mooi.

2. Glacier National Park, Montana

Het Glacier National Park bedekt een ruig natuurgebied met ongerepte bossen, gigantische meren, sneeuwbergen en alpenweiden. Neem wat pepermunt mee, want je mond staat continu open. Of je nou over de Going-On-The-Sun Road rijdt, een wandeltocht maakt naar de Grinnell Glacier of kajakt over het Iceberg Lake.

1. Yosemite National Park, Californië

Het kroonjuweel van de Verenigde Staten en de terechte winnaar van deze toplijst is het Yosemite National Park. Honderden meters hoge rotsformaties zoals de Cathedral Rocks, El Capitan en Half Dome torenen hier boven de Merced River uit. Over de kliffen storten beekjes naar beneden, waardoor een ongekend spektakel van watervallen ontstaat. Dit mág je niet missen tijdens je rondreis door de Verenigde Staten!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors