De 5 mooiste nationale parken van Noordwest-Amerika

De 5 mooiste nationale parken van Noordwest-Amerika

door Emma van Kampen

Met goede wandelschoenen, een landkaart in je ene hand en een camera in de andere, ontdek je de ongerepte natuur van Noordwest-Amerika. Je trotseert de pittige wandelroutes en steile bergweggetjes. Kajakt door kristalheldere meren, warmt je op aan de explosieve geisers en komt oog in oog te staan met elanden, herten en wellicht een grizzly.

Tijdens je rondreis door Noordwest-Amerika moet je écht wat zien van de natuur die de staten rijk zijn. Tijdens je bezoek word je overdonderd door de diversiteit van het landschap. Om ervoor te zorgen dat je niks mist van de weergaloze natuur in Noordwest-Amerika hebben we de vijf mooiste nationale parken voor je op een rijtje gezet. 

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 265 reizen naar Amerika

5. Glacier National Park

In de noordelijke Rocky Mountains van Montana ligt het Glacier National Park. Waaghalzen zitten hier goed. De tachtig kilometer lange Going-to-the-Sun Road leidt je langs de rotswand Garden Wall, een 2.912 meter diepe afgrond. En de tweeduizend meter hoge Logan Pass begeleidt je naar het Hidden Lake waar je in juli en augustus grizzly’s spot. 

Doe je het liever iets rustiger aan? Het Glacier National Park zit vol met serene meren. Ieder meer heeft zijn charmes. Lake McDonald is met een lengte van zestien kilometer het grootste meer in het park. Avalanche Lake en St. Mary Lake kijken uit over besneeuwde bergtoppen. En bij St. Mary Lake spot je, behalve elanden en herten, de dertig meter hoge Virginia Falls! 

4. Olympic National Park

Ten westen van Seattle zoek je de wildernis van het Olympic National Park op. Verspreid door het park zijn veel uitdagende wandelpaden. Ervaren hikers kiezen voor de paden naar de toppen van de Olympic Mountains. Met het zweet op je voorhoofd trotseer je de 2.430 meter hoge Mount Olympus. Nog niet moe? Dan volg je de steile wegen die naar Lake Quinalt leiden. 

Klaar voor nog meer avontuur? Door de bossen van de Elwha Valley stroomt de Elwha-rivier. Huur een kajak en peddel mee met de wilde stroom! Tijdens je avontuur kom je langs de achttien meter hoge Madison Falls. Als afsluiter waai je lekker uit op Rialto Beach, Second Beach of Ruby Beach in het westen van het Olympic National Park.

3. Mount Rainier National Park

Op slechts drie uur rijden van Seattle, Washington, ligt het Mount Rainier National Park. Watervallen, warmtebronnen en kristalheldere meren tekenen het nationale park. In het voorjaar komen daar nog eindeloze bloemenweides bij.

Maar het middelpunt van het Mount Rainier National Park is nog wel de vulkaan Mount Rainier van 4.392 meter hoog. Rookpluimen zien nog steeds het daglicht: de vulkaan is dus actief. Het beste uitzicht op de Mount Rainier heb je ‘s ochtends vroeg vanaf de Sunrise Area. Zet je wekker ervoor aan! De besneeuwde top kleurt van oranje tot rood onder de eerste zonnestralen. 

2. Grand Teton National Park

In de staat Wyoming ligt het Grand Teton National Park. ‘s Winters is dit park een paradijs voor skiërs en langlaufers. Tijdens de herfst komen de fotografen aan hun trekken: de oranje, gele, bruine en rode blaadjes versieren de bomen.  

De hoogste berg in Grand Teton heeft een piek van 4.197 meter. Bergbeklimmers wagen ieder jaar weer pogingen om de top te bereiken via de wandelroute Owen Spalding. 

Toch zullen de meeste bezoekers het park per auto verkennen. De mooiste rit is de 67 kilometer lange Scenic Loop Drive. Onderweg stop je bij het kristalheldere Jenny Lake en wandel je naar de Hidden Falls. Ook bij Teton Glacier zet je de auto stil. Vanaf het uitkijkpunt zie je de gletsjer die tussen Mount Owen en Teewinot Mountain ligt ingeklemd. 

1. Yellowstone National Park

Het oudste en grootste nationale park van de Verenigde Staten is het Yellowstone National Park. Dit park ligt voornamelijk in Wyoming, maar strekt zich uit over de grenzen met Idaho en Montana. De driehonderd spuwende hete geisers zijn de blikvangers van het park. 

Gemiddeld moet je zo’n 91 minuten wachten op een uitbarsting van de meest actieve geiser van Yellowstone, de Old Faithful Geyser. Maar het wachten is het meer dan waard. In twee á vijf minuten tijd spuit ‘de oude trouwe’ ongeveer 23.000 liter kokend water en gas tot wel 55 meter de lucht in. 

In het Upper Geyser Basin zijn nog veel meer geisers. De Morning Glory Pool is de meest kleurrijke geiser die je tegenkomt. De rode, oranje, gele en groene ringen lopen over in een diepblauwe kern. Damp en warmte spatten ervanaf. 

Wil je de mooiste nationale parken van Noordwest-Amerika een bezoekje brengen? Bekijk dan hier het aanbod voor een rondreis door Amerika. 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors