Top 5 parken van New York

Top 5 parken van New York

door Priscilla Nooijen

Onder het genot van een stuk pizza het Vrijheidsbeeld bestuderen, in een bootje Central Park Lake door roeien, in het badhuis van Highbridge tot rust komen en in de Conservatory Garden bloemen fotograferen. In het bruisende New York is het fijn om even aan de drukte te ontsnappen. Gelukkig zijn er genoeg groene hotspots in The Big Apple die voor de nodige ontspanning zorgen!

Kun je even geen yellow cabs en wolkenkrabbers meer zien? Wij hebben vijf parken van New York op 'n rij gezet!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 259 reizen naar Amerika

5. Fort Greene Park

Aangelegd als fortgebied tijdens de Amerikaanse Revolutie, maar uitgegroeid tot geliefd buurtpark is het Fort Greene Park. Deze openbare tuin in de gelijknamige buurt van Brooklyn is niet alleen de meest historische, maar ook het oudste park van Brooklyn. De vele glooiende heuvels, open velden en imponerende bomen maken het Fort Greene Park een parel voor buurtbewoners.

Naast veelvoorkomende sportfaciliteiten zoals basketbalvelden en tennisbanen, vind je hier ook een veld met outdoor fitnessapparatuur. Hier zet je onder andere je spieren aan het werk met sit-ups, dips, chin-ups en pull-ups. Vertoef je liever liggend in het park? Plof dan neer op één van de open velden of begeef je bij zonsondergang naar Myrtle Lawn voor een outdoor filmavond.

4. Highbridge Park

Aan de oever van de Harlem River in Washington Heights vind je het Highbridge Park. Dit gebied dankt niet alleen zijn naam, maar ook zijn bekendheid aan het bijliggende High Bridge: een voetgangersbrug uit 1883 die Manhattan met de Bronx verbindt. Door de bijzondere ligging aan het water genieten voetgangers en fietsers hier volop van schitterende uitzichten, grote rotsuitstulpingen en fraaie kliffen.

Naast de 133 jaar oude brug, is de High Bridge Water Tower een belangrijke bezienswaardigheid in het park. Vanuit de top van toren heb je prachtig zicht over Manhattan. Voor de nodige ontspanning ga je naar het Highbridge Play Center en het Recreation Center. Hier kom je tot rust in het badhuis, trek je een paar baantjes in het zwembad of versla je je tegenstanders tijdens een potje pool.

3. Flushing Meadows Corona Park

Het op drie na grootste park van New York, tevens grootste park van Queens, is het Flushing Meadows Corona Park. Net zoals in de meeste publieke parken zijn sporters hier uren zoet. Je slaat een balletje op de tennisbaan, scoort doelpunten op het voetbalveld of waagt je aan een potje cricket.

Niet te missen in dit park is de twaalf verdiepingen hoge Unisphere. Deze stalen wereldbol werd gebouwd voor de World's Fair die tussen 1964 en 1965 in het park gehouden werd. Ook de twee torens, waar de laatste scene van Men in Black gefilmd werd, zijn een bekend gezicht van het park. Cultuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op, naast de Queens Zoo vind je hier het Queens Theatre, de New York Hall of Science en het Queens museum.

2. Brooklyn Bridge Park

Hoewel de meeste parken aangelegd zijn om rust in een groene omgeving te creëren, is de waterkant van Brooklyn omgetoverd tot amusement- en sportgebied. Je vindt hier onder andere klimwanden, een draaimolen en de nodige sportgelegenheden. Denk hierbij aan volleybalvelden en een rolschaatsbaan, maar ook een pop up zwembad! Door het deels overdekte sportgebied van Pier 2 zijn sportfanaten hier ook tijdens de regen op hun plek.

Toch zijn het niet de attracties die het Brooklyn Bridge Park zo populair maken. Vooral de ligging aan het water en het adembenemende uitzicht over Manhattan maken dit park noemenswaardig. Je drinkt een wijntje tussen de bomen bij de Brooklyn Bridge Garden Bar en eet een pizza op het dakterras van Fornino. Vergeet je camera niet mee te nemen, vanuit je picknicktafel heb je perfect zicht op het Vrijheidsbeeld!

1. Central Park

Met zijn vele meertjes, groene weides en hellingen vol fleurige bloemen is het heerlijk vertoeven in New York's beroemde Central Park. Het gebied is maar liefst 3,4 vierkante kilometer groot en werd aangelegd in 1858 om een open ruimte te creëren voor de snel groeiende bevolking van New York. Vele bezienswaardigheden, waaronder de Belvedere Castle en het Guggenheim Museum, zorgen ervoor dat je je hier geen moment verveelt.

Kom tot rust tijdens een picknick op het gras, roei met een bootje de rivier over of fotografeer kleurige bloemen in de Conservatory Garden. Ook sportfanaten kunnen hun hart ophalen in het Central Park. Je legt je yogamatje uit over één van de uitnodigende grasvelden, jogt als een echte local het park door of slaat een balletje op één van de vele tennisbanen.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors