Top 5 leukste Amerikaanse staten voor kinderen

Top 5 leukste Amerikaanse staten voor kinderen

door Kimberly Hermans

We weten allemaal dat Amerika geen tekort heeft aan fastfoodketens, maar het is ook hét land van plezier en vertier. Gillen in de achtbaan, fietsen in natuurparken, genieten van een Broadway-musical of leren surfen? Dat kan allemaal!

Een rondreis door Amerika is de perfecte keuze voor de hele familie. Maak een treinreis, stap in het vliegtuig of ga roadtrippen in een auto. Twijfel je over welke staten nou écht leuk zijn voor het hele gezin? Gelukkig hebben wij voor jou de leukste Amerikaanse staten uitgekozen.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

5.Utah

​Hier moet je absoluut heen als je van natuur houdt. Niet alleen genieten de ouders van de Zion en Bryce Canyon: voor de kinderen is dit ook een indrukwekkend openluchtmuseum. Maar naar Utah ga je niet alleen om natuurverschijnselen te bewonderen, er zijn hier allerlei leuke activiteiten.

De iets oudere kids mogen raften, onder begeleiding van de ouders natuurlijk. En de snelheidsduivels genieten in een rodelbaan van de natuur. Ook is Utah een perfecte staat om met het gezin doorheen te fietsen. Zet wel een helm op!

4. Florida

​Ga naar Florida met het gezin! De staat waar altijd de zon schijnt. Voor de mooiste stranden gaje naar Miami. Het overbekende Miami Beach is dé ultieme plek om te zonnebaden, terwijl de kindjesspelen in het water. Maar veel mensen vergeten dat er in Florida ook natuurparken zijn. Dus ga zeker langs het Everglades National Park om te hiken en de krokodillen te zien...

In Florida bevindt zich ook het Disneywalhalla. Maar veel mensen weten niet dat Disney uit verschillende parken bestaat. In Orlando vind je alle Disneyparken. De leukste is natuurlijk Magic Kingdom, waar je alle films en figuren herkent. Hier staat ook het fameuze Disneykasteel. Daarnaast zijn er twee waterparken en een pretpark met een zoölogisch thema: Disney Animal Kingdom. Dus als je tijd hebt, ga hier dan zeker langs!

3. Hawaii

Ja, dit is ook een Amerikaanse staat! Voor iedereen die houdt van een strandvakantie:ga naar Hawaii! Amerika heeft overal mooie stranden, maar Waikiki beach geeft toch het ultieme vakantiegevoel. De kids kunnen hier leren surfen of wakeboarden. En papa en mama liggen ondertussen met een Piña Colada op het strand.

Voor de families die liever iets actiever zijn op vakantie: zet het eiland Maui op je to-do-lijstje. Hier bekijkje watervallen, spot je walvissen vanaf een cruise of hike je op vulkanen. Maui is net zo mooi als Hawaii, maar dan net iets minder toeristisch.

2. New York

In het noordoosten ligt de staat New York. Helemaal bovenin die staat bewonder je de Niagarawatervallen. Schiet hier een leuke foto van de familie op de boot, compleet met regenponcho’s. Maar wat misschien nóg verplettender is dan de watervallen, is natuurlijk New York City.

Wandelen door de verschilende wijken van Manhattan. Fietsen door Central Park. Een bezoekje brengen aan de boetiekjes van SoHo en Lower Manhattan. En tegelijkertijd de kleurrijke streetart bekijken. Kids’ favorite: neem ze mee naar een musical in Broadway!

1. Californië

​Californië vinden wij de leukste staat om te ontdekken met de kids. De afwisseling van natuur en geweldige steden vinden de kleintjes geweldig.

In San Francisco geniet je van de zonsondergang bij de Golden Gate Bridge, wandel je door het Golden Gate Park en spot je zeeleeuwen bij Pier 39. Daarna ga je door naar Los Angeles en loop je over de Walk of Fame. Laat de kids zoeken naar de ster van Mickey Mouse en Sneeuwwitje! In het zuiden van California ligt San Diego, waar je verschillende musea bezoekt én een gigantische dierentuin. Wist je dat er in San Diego Zoo meer dan 3.000 dieren leven?

En vergeet Universal Studios Hollywood niet! De kleintjes kunnen Dora en Diego ontmoeten. Er is een Harry Potter-gedeelte waar je met een toverstok doet alsof je zelf magische krachten hebt. Universal is niet alleen voor kinderen leuk, maar ook voor volwassenen is dit fantastisch.  Het is nét alsof je op een filmset loopt.

Travelnauts verzorgt de leukste reizen naar Amerika met kinderen

Je rondreis door Amerika met kinderen vereist net wat meer voorbereiding dan wanneer je alleen of met z’n tweetjes gaat. Laat je dat liever aan iemand anders over? Reisorganisatie Travelnauts verzorgt kindvriendelijke, op maat gemaakte reizen door Amerika. Zodat je zonder zorgen het schitterende land aan je kinderen kunt laten zien.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors