Top 5 hiking trails in Hawaii

Top 5 hiking trails in Hawaii

door Priscilla Nooijen

Met zijn fenomenale vulkanen, tropische wouden en overvloed aan walvissen is Hawaii een ware droombestemming. Je danst en zingt er met de opgewekte huladansers, nipt aan een rietje een kokosnoot leeg en proeft een traditionele ‘tuna poke’. Nu je energieniveau weer aangevuld is, kan het echte werk beginnen: een drie uur durende hike langs mangobomen en steile kliffen.

Of je je nu bevindt op Oahu, Maui of Kauai, de wandelmogelijkheden zijn enorm. Voorzien van inheemse vogels, stromende watervallen en een lavameer zijn deze eilandjes ideaal voor een wandelmiddag. Wij hebben de vijf beste hiking trails van Oahu, Maui en Kauai voor je op een rijtje gezet. Trek je wandelschoenen aan en ga mee!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

5. Pipiwai Trail (Maui)

Gelegen in het zuidoosten van Maui, vind je de Pipiwai Trail naar de Waimoku Falls. Deze hike is vrij kort en veilig, en goed te doen voor beginners. Goede wandelschoenen zijn voor deze hike wel aanbevolen, want de grond is soms oneven en na een plensbui loop je in de modder.

De Pipiwai Trail heeft vier hoogtepunten. Het eerste fotomoment bereik je na zo'n anderhalve kilometer bij een enorme Banyan boom. Net als je voorgangers kerf je jouw naam in de schors. Daarna bewonder je van bovenaf een zestig meter hoge waterval: de Makahiku Falls. Je vervolgt de weg over een smalle brug naar een groen bamboewoud. Tot slot word je na een hike van ruim drie kilometer beloond met een uitzicht op een adembenemende waterval van 122 meter lang.

4. Alakai Swamp Trail (Kauai)

De Alakai Swamp Trail loopt door een stuk natuur dat je niet veel tegenkomt in Hawaii. Het natuurgebied is namelijk erg moerassig. Het Alakai Wild Preserve ligt in de bergen op 1.200 meter hoogte en krijgt daardoor veel regen! Laat je schoenen hier niet in de modder wegzakken. 

Tijdens deze hike klim je omhoog naar het Kilohana-uitzichtpunt. Hier kijk je uit over de groene heuvels die hobbelen door het landschap tot aan de kust. Mist komt helaas wel vaak voor, waardoor het uitzicht soms is verhuld in een grijze wolkendeken. Dit mag de pret niet drukken! Ook in de mist is deze hike de moeite waard door de bijzondere vogels die er met je meevliegen, zoals de suikervogel.

3. Koko Head Crater Trail (Oahu)

De Koko Head Crater is één van Oahu's populairste bezienswaardigheden. Deze stenen kegel ligt in het zuiden van het eiland en valt door zijn uiterlijk meteen op in de omgeving. Van een afstand zie je de wandelroute naar het hoogtepunt al.

Uniek aan deze hike is dat je er deels over een oude spoorbaan moet lopen. Binnenin de krater kom je paardenstallen tegen en vind je een botanische tuin. Hier bewonder je cactussen en euphorbia's. Je sluit de hike af met een sensationeel uitzicht op Sandy Beach en de rest van Honolulu. Op een heldere dag kun je ook nog de andere drie eilanden zien.

2. Diamond Head Summit Trail (Oahu)

De meest populaire trail van Oahu is de Diamond Head Summit Trail . Tijdens deze hike bewandel je de bekende Diamond Head vulkaan en vang je een glimp op van zijn militaire en geologische geschiedenis.

Maak je klaar voor de steile trap met 99 treden en laat je door de 68 meter lange, verlichte tunnel leiden. Neem tussendoor een korte pauze en houd de kustlijn in de gaten. Misschien zie je er wel een bultrugwalvis voorbij komen. Op de weg naar de top kruist je pad bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en een bijna honderd jaar oude vuurtoren. En als je dan helemaal bovenaan de krater aankomt, heb je een panoramisch uitzicht over het eiland.

1 Kalalua Trail (Kauai)

De KalaluaTrail is een achttien kilometer lange hike langs de populaire Na Pali Coast in Kauai. De wandeling begint bij het Ke'e strand en eindigt bij Kalalua beach. Onderweg heb je prachtige uitzichten over het water, dus vergeet je camera niet en schiet plaatjes van de witte stranden, rotsen en het blauwe water.

Tijdens deze hike kom je onder andere kleine waterstromingen tegen, steek je rivieren over en loop je over nat jungle terrein. Na bijna tien kilometer kom je een rustplek tegen voor backpackers. Hier kun je overnachten om de volgende ochtend de hike voort te zetten. De vervolgroute heeft gevaarlijke en steile gedeeltes, maar je vindt er wel adembenemende landschappen. Ben je een ervaren hiker? Loop dan verder naar Kaulalau Beach, een strand omringd door groene bebossing waar helder turquoise water het zand op kabbelt.

Sta je nu te trappelen om te gaan hiken in Hawaii? Bekijk dan hier ons reisaanbod naar de meest tropische staat van Amerika! 

Fotocredits: Garden State Hiker, Eric Tessmer, Eric Tessmer, Leonard S. Jacobs, daveynin

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors