Top 5 surrealistische plekken in New Mexico

Top 5 surrealistische plekken in New Mexico

door Getaway Travel

New Mexico wordt niet voor niets The Land of Enchantment genoemd. Haar dramatische landschappen variëren van enorme witte duinen tot ondergrondse werelden van stalagmieten en stalactieten. Kilometerslange rivierkloven wisselen af met vulkanische valleien. Elke hoek van New Mexico brengt je iets nieuws!

Benieuwd welke natuurwonderen je niet mag missen tijdens je rondreis door New Mexico? Laat ons je alvast betoveren met deze top 5 surrealistische plekken van New Mexico.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

5. Kasha-Katuwe Tent Rocks

Heb je ooit zulke gekke rotsen gezien? De Kasha-Katuwe Tent Rocks zijn kegelvormig en lijken daardoor net tenten! Er lopen verschillende wandelpaden door het kleine natuurpark die je tussen de stenen tenten door naar een fantastisch uitkijkpunt begeleiden.

4. Rio Grande Gorge

De rivier Rio Grande stroomt door een tachtig kilometer lange kloof. De Rio Grande Gorge splijt het landschap in tweeën, van Taos tot vlakbij de grens met Colorado. In de buurt van Taos vind je de Rio Grande Gorge Bridge, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Deze stalen boogbrug hangt op een hoogte van 172 meter boven de kloof.

3. Carlsbad Caverns

Honderden en honderden meters onder de bergen van Guadelupe ligt een grottenstelsel met maar liefst 116 kamers. De Carlsbad Caverns vormen een bizar ondergronds landschap van stalagmieten en stalactieten. Je wandelt langs druipsteenformaties naar de Big Room, die met een lengte van 1.219 meter de op één na grootste grotkamer ter wereld is!

2. Valles Caldera

Zo’n 1,25 miljoen jaar geleden barstte een gigantische vulkaan uit. Er ontstond een krater van bijna 22 kilometer breed die uitbloeide tot een beeldige vallei. De Valles Caldera is getekend door koepelvulkanen en grasvlaktes, en is omringd door het Jemez-gebergte. Het grootste elandsoort van New Mexico struint hier rond!

1. White Sands

Dit is de meest bijzondere woestijn die je ooit gaat tegenkomen. Het White Sands National Monument is maar liefst 710 vierkante kilometer groot en is getekend door enorme witte duinen en gipskristallen. Neem je sandboard mee om er van af te boarden!

Wil jij graag op rondreis naar New Mexico? Bekijk hier de beste reisdeals!

Fotocredits: Scrubhiker | Larry | George Heartsfield | Jim Legans Jr | US Embassy Canada

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors