De 7 mooiste plekken van Oregon in Wie is de Mol? 2017

De 7 mooiste plekken van Oregon in Wie is de Mol? 2017

door Marleen de Keyzer

Koffers doorzoeken, jokers stelen, dubbele bondjes sluiten en natuurlijk 'de sneer van Sanne'. Het spel van Wie is de Mol? 2017 is vuriger dan ooit. Al weken worden we meegezogen in de strijd en dromen we weg bij de adembenemende omgeving.

Want wat een geluksvogels zijn het, die molkandidaten. Midden in de groene wildernis van Oregon mogen ze hun zoektocht naar de mol voeren. En die omgeving betovert je. Wij zijn hier op de redactie van Amerika.nl in ieder geval verkocht: onze volgende rondreis door Amerika gaat naar deze duurzame staat.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 272 reizen naar Amerika

Om je te inspireren zetten wij de zeven mooiste plekken van Oregon uit Wie is de Mol? 2017 voor je op een rijtje. Trek je wandelschoenen maar alvast uit de kast!

7. Portland

Aan het begin van het seizoen wordt meteen al duidelijk dat Portland een tikje weird is. En hoewel dit de grootste stad van Oregon is, voelt het als een gezellig dorp. Haar geheim? Ze is vooruitstrevend, liberaal, groen en de koffie- en biercultuur is booming.

Proef net als de molkandidaten de sfeer op straat. Loop door naar rozen ruikende parken, langs de Willametterivier en door interessante wijken, waar Mount Hood altijd bovenuit torent. Stop voor een biologische koffie en plof neer bij een van de eetkraampjes. Maak een praatje met de vriendelijke inwoners en ontdek het open karakter van de stad.

6. McKenzie Pass in Cascade Range

In de uitzending van afgelopen week - nummer 7 - waren we getuige van een bijzonder gebied. Hooggelegen, zwarte lavavelden en besneeuwde bergtoppen trakteerden ons op adembenemende beelden. De McKenzie Pass is een bijzonder stukje route in het vulkanische Cascadegebergte.

In een weekend maak je een roadtrip door deze waanzinnige omgeving. Of doe een deel van de route lekker duurzaam op de fiets. Stop bij een van de watervallen, spot de zogenaamde Three Sisters en vergaap je aan kraakheldere kratermeren.

5. Cannon Beach aan de Oregon Coast

Terug naar aflevering 3, waar de molkandidaten naar een van de meest mooie en populaire stranden aan de Oregon afreisden: Cannon Beach. Hier strekt het goudgele strand zich kilometers voor je uit. Haystack Rock trekt je aandacht en nodigt je voor een duik. En de laaghangende wolken rondom deze rotsformatie creëren iets magisch.

4. Mount Hood

Kan jij je de introducerende beelden van Wie is de Mol? 2017 nog herinneren? Dichtbegroeide dennenbossen, een rustig, bijna zwart lijkend meer en laaghangende wolken. Mysterieus waren ze.

Het gebied rondom Mount Hood heeft iets sprookjesachtigs. In de zomer maak je een onvergetelijke hike langs verborgen bergmeren en bloeiende rotswanden. 's Winters ski je juist van die hellingen af en warm je op bij het vuur met een glas wijn.

3. Oregon Trail

Hoe gaaf was de aflevering waarin de molkandidaten de Oregon Trail mochten afleggen met paard en wagen? Een route van bijna 3500 kilometer die van het middenwesten van Amerika helemaal naar de kust van Oregon loopt. Ze trokken dwars door een oase van groen, gevuld met acaciabomen en historische verhalen. Natuurlijk deden de molspelers maar een deel van de route.

Ben je zelf van plan de route te bewonderen? Vergeet dan niet een kijkje te nemen bij Farewell Bend State Park, Oregon State Interpretative Center en Baker City die allemaal historie ademen.

2. Columbia River Gorge

Weet je nog, die enorme waterval in de eerste aflevering? Dat magische stukje Oregon heet Columbia River Gorge, vijftienduizend jaar geleden uitgesneden door gletsjers en overstromingen. En die waterval heeft ook een naam: Multnomah Falls.

Wandel door de kloof en kom langs wilde bloemenvelden, met varens begroeide canyons en voorkabbelende rivieren. Watersportliefhebbers nemen hun kite of windsurfplank mee. Niet zo'n zin in actie? Rust dan uit bij een van de watervallen, waarvan de Multnomah Falls met een hoogte van bijna tweehonderd meter zonder twijfel de meest spectaculaire is.

1. Painted Hills

Onze nummer één hebben we nog niet mogen bewonderen, maar de vooruitblik verklapte genoeg. En de naam komt niet uit de lucht vallen: de Painted Hills is een verzameling van kleurrijk gestreepte bergen. Elke kleurlaag weerspiegelt een andere erosie. Geel, beige, oranje, rood en zwart, het is een ongewoon gezicht.

Rijd in de namiddag met de auto naar het uitzichtpunt, wanneer de kleuren het best tot hun recht komen. Of maak een wandeling door het gebied. De Carroll Rim Trail leidt je in een klein half uurtje naar een hoge klif, waar je een eindeloos uitzicht hebt op de gekleurde bergen.

Wil jij net als de molkandidaten op rondreis door Oregon? Bekijk dan alle reizen naar Oregon of boek je vliegticket naar Amerika!

Fotocredits: Penjelly | Lotsa Smiles Photography | Kirt Edblom | Kirt Edblom | Ralph Aversen | Abhinaba Basu | Zach Dischner | Arun Mallikarjunan | Baker County Tourism | Baker County Tourism | Ian Sane | Dmytrok | Misserion | Loren Kerns

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors