Top 7 uitzichten in het Wilde Westen

Top 7 uitzichten in het Wilde Westen

door Elsemieke Land

Op rondreis door het Wilde Westen zie je het beste van zuidwestelijk Amerika. De mooiste highlights van het gebied zijn verdeeld over vijf verschillende staten. Van uitgestrekte woestijnen en impostante rode rotsen tot hoge watervallen en bruisende steden. In het Wilde Westen raak je niet uitgekeken. 

Start in Los Angeles, volg de reisroute door de zuidwestelijke staten en je komt ze állemaal tegen: dit zijn de zeven mooiste uitzichten in het Wilde Westen!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

7. Grand Canyon 

In het Grand Canyon National Park in de staat Arizona vind je ’s werelds beroemdste kloof, waar het park haar naam aan te danken heeft: de Grand Canyon

Kijk uit over de 1.600 meter diepe kloof en schiet je spreekwoordelijke fotorolletje vol, want door de extreem lage luchtvochtigheid is de overkant vanaf elke kant goed te zien. 

6. Monument Valley

Monument Valley ligt op het Colorado Plateau op de grens van de staten Utah en Arizona. De unieke oranjerode rotsformaties dienden als decor voor vele western films, documentaires en televisieseries. De vallei mag daarom met recht het symbool van het Westen genoemd worden. 

Rijdend over Route 163 zie je de eenzame rotsen al van veraf opdoemen uit de woestijn. Wacht op de zonsondergang en zie hoe de vallei in het zonlicht van kleur verandert.  

5. The Wave

Sla als je de kans krijgt op het Colorado Plateau ook zeker The Wave niet over. Het door zandsteen gevormde rotslandschap lijkt op een versteende golf en doet daarmee haar naam eer aan. 

Het rode, roze en geel gekleurde gesteente bestaat uit enorm kwetsbaar Navajo Sandstone, waardoor er slechts twintig mensen per dag toegang krijgen tot het gebied. Wees er dus op tijd bij en meld je aan voor de internetloterij waar de tickets worden uitgegeven. 

Ben je uitgeloot voor het bezoeken van The Wave? Dan is de Antelope Canyon in Noord-Arizona ook een aanrader!

4. Bryce Canyon National Park

Het Bryce Canyon National Park is het kleinste park in Utah, maar zeker niet minder indrukwekkend. Je vindt hier een verzameling van bizarre rotsformaties van kalk, zandsteen en modder. De oranje zuilen worden ‘hoodoos’ genoemd. 

Wandel via de Rim Trail langs het Bryce Amphitheater voor een goed uitzicht op de hoodoos. Het pad is vrijwel vlak en goed te doen. Ben je sportief en houd je van een uitdaging? Bewandel dan de Fairyland Loop,  Peekaboo Loop of de Navajo Trail. 

3. Zion National Park 

Met haar rode, roze en witte rotsformaties is Zion National Park een van de natuurwonderen in de staat Utah. Als natuurliefhebber kijk je naar hartenlust je ogen uit. 

Het park wordt gekenmerkt door de diepe kliffen van de Zion Canyon in een landschap van kleine grotten, inheemse bomen en wilde bloemenvelden. Volg een van de wandelroutes door het park en klim vervolgens naar de top van Angels Landing. Hier kijk je uit over de rotswanden van de canyon.  

2. Valley of Fire State Park

Het Valley of Fire State Park vind je ongeveer tachtig kilometer ten noordoosten van Las Vegas in Nevada en is een leuke afwisseling met de drukke stad. De naam van het park verwijst naar de vuurrode rotsformaties. 

De Valley of Fire dankt haar bekendheid onder andere aan haar verschijning in de film Total Recall en is een populair decor voor autofabrikanten. Je vindt hier bijzondere bogen en rotsformaties, zoals de Beehives, Arch Rock en de Rainbow Vista. 

1. Death Valley

Het bijzondere Death Valley bestaat uit uitgestrekte zoutvlakten, diepe canyons en dorre woestijn. Het nationale park in Californië bevindt zich dan ook in het laagst gelegen, heetste en droogste gebied van Amerika.  Mede dankzij deze kenmerken is de vallei dan ook met geen ander parkop het continent te vergelijken. 

Ga vroeg uit de veren om voor de extreme hitte het park te bezoeken. Ga op zoek naar het Badwater Basin, waar de hitte door de lage ligging van het ondiepe meer goed voelbaar is. Vanaf uitzichtpunten Dante’s View en Zabriskie Point heb je een goed uitzicht over de vallei, de kleurrijke rotsen en het woestijnlandschap.

Ben jij klaar voor een roadtrip door het Wilde Westen? Bekijk hier alle rondreis aanbieders!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors