De 5 meest bizarre winkelcentra in Amerika

De 5 meest bizarre winkelcentra in Amerika

door Kimberly Hermans

Houd je creditcard gereed, want het is tijd om te shoppen! Maar wat zie je daar? Tientallen achtbanen, een gigantische ijsbaan, Venetiaanse gondels, en een stel haaien die voorbij zwemmen in een heus aquarium. Het moet niet gekker worden...

Amerika staat bekend als het land waar je de allergrootste shoppingmalls vindt. Maar wist je dat Amerikanen niet alleen naar een winkelcentrum gaan om te winkelen? Er zijn zoveel meer activiteiten. Wij vertellen jou welke bizarre winkelcentra je niet mag missen tijdens je rondreis in Amerika!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

5. Ala Moana Shopping Centre

Honolulu, Hawaii

Het grootste winkelcentrum  én allergrootste openlucht winkelcentrum van de wereld van Hawaii is het Ala Moana Shopping Centre. In andere winkelcentra wandel je meestal rond in de airco, maar in Ala Moana wandel je met de zon op je giecheltje in de buitenlucht.

Eigenlijk is de Makai Market Food Court dé hotspot van het winkelcentrum. Natuurlijk kan je kiezen voor een pizza of een sappige hamburger, maar hier proef je wereldgerechten uit Korea, de Filippijnen, Griekenland, Mexico en Thailand. En als je buik vol zit, neem dan een kijkje bij de Hawaiiaanse hula-dansshow bij het Center Stage.

4. King of Prussia Mall

King of Prussia, Pennsylvania

De King of Prussia Mall is toch wel het ultieme walhalla voor alle shopaholics. Als je hier met de kids heen gaat, hou ze dan goed in de gaten... want als je ze uit het oog verliest mag je ze gaan zoeken in een van de 450 winkels!

Het is namelijk het allergrootste winkelcentrum van Amerika, waar je makkelijk twee of drie dagen ronddwaalt. En dan overdrijven we niet, want het gebouw heeft een oppervlakte van bijna 259.497 vierkante meter. 

3. Aventura Mall

Miami, Florida

Sjees van de 28 meter hoge glijbaan in het artistieke Aventura Mall. Dit winkelcentrum staat vol met kunstwerken van onder meer The Haas Brothers. Zij ontwierpen Gorillas in the Mist: een speelse fontijn die springt tussen bronzen gorilla’s. Het winkelcentrum organiseert zelfs tours langs alle kunstwerken van Aventura Mall. 

Er is ook aan de kinderen gedacht. Het interactieve speelparadijs Rainbow Valley is ontworpen door FriendsWithYou waar de kleintjes kruipen over regenboogbruggen en glimlachende wolken. Deze kunstenaars willen positiviteit verspreiden en wie wordt nou niet vrolijk van een kleurrijke regenboog?

2. Grand Canal Shoppes

Las Vegas, Nevada

Heb je altijd al willen windowshoppen vanuit een gondel? Maak je droom waar in Las Vegas, dé stad waar alles mag en kan. Je dobbert in een bootje over het water langs de Italiaanse muurschilderingen. Kijk ook naar boven, zelfs de blauwe lucht is nagemaakt!

De winkels zitten verstopt in het Venetian Hotel & Casino en de Palazzo op de welbekende Las Vegas Strip. Bij allebei de hotels is een opstapplek voor gondels,  maar je kan ook gerust zelf rondlopen over de straten van het namaak-Venetië. 

1. Mall of America

Bloomington, Minnesota

De Mall of America spant de kroon als het aankomt op meest bizarre winkelcentrum van Amerika. Geen zin om te shoppen? Ga naar het aquarium, de bioscoop, spring in een achtbaan of sla een balletje bij de midgetgolfbaan. Het woord ‘verveling’ bestaat hier niet!

Er staat zelfs een trouwkapel tussen de winkels. Bij de Chapel of Love vinden huwelijken plaats waar echtparen het ja-woord aan elkaar geven. Dus als je nog een knapperd tegenkomt in het shopwalhalla, kan je zo door naar het altaar om het officieel te maken. 

Sta jij al te springen om te shoppen in Amerika? Bekijk hier het aanbod voor een rondreis naar Amerika. 

Fotocredits: Jason Pratt  | David Shane | Phillip Pessar | Montgomery County Planning Commission | Daniel Ramirez

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors