Top 7 activiteiten Alaska

Top 7 activiteiten Alaska

door Nena van Bakel

Hoge bergen, kolkende rivieren, groene bossen, elanden en grizzlyberen. Alaska kent zoveel hoogtepunten die je allemaal ontdekt tijdens een rondreis door deze gigantische staat van Amerika. Omdat Alaska redelijk duur is, erg afgelegen ligt en veel wilde natuur bezit, is deze staat een echte uitdaging. Durf jij het aan?

Bezoek de steden Anchorage en Fairbanks, haal die outdoorgek in jezelf naar boven en verken de natuur van dit prachtige deel van Amerika. Benieuwd naar de beste activiteiten voor je vakantie in Alaska? Wij helpen je een handje en zetten de zeven beste activiteiten op een rijtje.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

7. Raften

Hoge golven, onverwachts opduikende rotsen en noodzakelijk teamwork. Ga raften over een van de maar liefst twaalfduizend rivieren van Alaska en probeer je samen met je team staande te houden in de kolkende massa. En vergeet onderweg niet te genieten van de schitterende natuur om je heen.

Zo is de grote en krachtige Nenana-rivier in het Denali National Park een leuke plek voor je raftavontuur. Je vindt er rafttrips voor beginners en families, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een adrenaline rush. Raft over de Nenana-rivier omdat deze vol afwisseling zit en daarnaast makkelijk te bereiken is, altijd mooi meegenomen.

6. Bezoek de Sawyer gletsjer

Ben je niet op zoek naar zoveel actie en wil je liever puur van de natuur genieten? Bezoek dan per boot de Sawyer gletsjer, een van de meest spectaculaire en grootste gletsjers van Alaska. De weg ernaartoe warmt je alvast op. IJsschotsen versieren het water, zeehonden spelen op het ijs en zeearenden houden alles voor je in de gaten.

Eenmaal bij de gletsjer aangekomen, brengt de boot je heel rustig zo dicht mogelijk bij dit natuurfenomeen. Op deze manier geniet je vanuit je luie stoel van dit fonkelende spektakel. Schrik niet van de afkalvende stukken gletsjers die een explosie aan geluid veroorzaken.

5. Mountainbiken

Op de fiets beleef je de natuur van Alaska weer op een geheel andere manier dan tijdens een boot- of rafttour. Op het schiereiland Kenai Peninsula en iets ten noorden van Anchorage vind je vele mountainbiketrails waar je van heuvels en bergen affietst en door de uitgestrekte bossen crosst. Of ga per mountainbike op tour naar de Portage Glacier. In Alaska is niets te gek!

Daarnaast doe je in Alaska mee aan een mountainbikerace dwars door de natuur. Wordt dit je allemaal iets te gek? Dan kijk je gewoon gezellig toe, ook al een heel spektakel.

4. Hiken

Alaska is hét paradijs voor wandelaars en hikers. Het uitgestrekte landschap ontdek je het beste wanneer je met de benenwagen op een rustig tempo om je heen kijkt. Een echte aanrader is een wandeling in Kenai Peninsula, een schiereiland in het zuiden van Alaska, waar je lange trekkingen maakt door de natuur en je na al deze inspanning een heerlijke verse zalm eet.

Liever niet in het wilde weg wandelen? Boek dan een van de talloze excursies die variëren van hikes dwars door de bossen, over weidse landschappen vol scenische uitzichten en over gletsjers vol spannende klimmingen over het ijs.

3. Kajakken

Spring in je kajak en peddel erop los in het Glacier Bay National Park & Preserve. Geniet van de rust, terwijl je langzaam over het water glijdt en uitkijkt op de prachtig besneeuwde bergtoppen in de verte. Maar schrik niet, veel walvissen leven hier en springen nog wel eens plots uit het water!

Ben je niet in de buurt van Glacier Bay? Ook in Resurrection Bay, gelegen vlak onder Seward, is kajakken een genot. Peddel over het helderblauwe water langs ijsschotsen, gletsjers en spot in de verte op de oever wat nieuwsgierige beren. Daarnaast bestaat ook hier de kans dat je walvissen, zeearenden en zelfs orka's tegenkomt.

2. Dieren spotten in Denali

Het Denali National Park is de meest bezochte attractie van heel Alaska, en terecht. Een groot deel van de bezoekers hoopt Mount McKinley in zijn volle glorie te bewonderen, maar dit fenomeen komt helaas maar zelden voor.

Wat daarom wel aan te raden is? De titel verklapt het al, vanwege de dieren! In Denali National park wemelt het van de bruine beren, elanden, wolven, berggeiten en grondeekhoorns. Rijd mee met een shuttlebus over The Denali Park Road en spot deze wilde dieren op een veilige afstand.

1. Kamperen

Maar de állerbeste activiteit? Dat is toch echt het kamperen onder de gigantische sterrenhemel van Alaska. Gooi jezelf in het diepe en slaap midden in de natuur en haar wilde dieren. Verspreid door Alaska vind je op talloze verschillende plekken primitieve campingplaatsen. Zet je tentje op in de weelderige bossen, aan de rand van een meertje of gewoon bikkelhard in de winter in de sneeuw. Geloof ons, hier ga je geen spijt van krijgen!

Wil jij na het lezen van dit artikel ook op rondreis door Alaska? Hier vind je onze beste reizen!

Fotocredits: Keith Parker | Ian D. Keating | Paxson Woelber | Paxson Woelber | Joseph | Denali National Park and Preserve | Paxson Woelber

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors