Top 5 mooiste plekken om de super bloom te zien

Top 5 mooiste plekken om de super bloom te zien

door Victorine Sandkuyl

Californië staat in bloei! Op de glooiende heuvels, langs de kant van de weg, aan de rand van helderblauwe meren en zelfs in de woestijn zie je ze: fel oranje en geel gekleurde bloemen. De super bloom heeft haar intrede gedaan, tijd om de lente te vieren!

Na jaren van droogte werd Californië in de winter van 2016 op heftige regenval getrakteerd. Het resultaat? Een adembenemende en unieke super bloom, een natuurfenomeen dat bestaat uit een explosie van wilde bloemen.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Vooral in het zuiden van de Golden State is de super bloom tijdens je rondreis door Californië in volle glorie te aanschouwen. Wij nemen je mee naar de vijf mooiste plekken om van de super bloom te genieten.

5. Diamond Valley Lake

Aan de rand van Diamond Valley Lake vind je eindeloze oranje klaprozen en paarse mariëtteklokjes. Dit is de perfecte plek voor een wandeling, met paden zowel rondom het meer als dwars door de velden vol bloemen. Wie hier gaat wandelen wordt aan zoveel mogelijk bloemen blootgesteld, een prachtige ervaring. Vanuit Hemet rijd je in een kwartiertje naar Diamond Valley Lake, vanuit Los Angeles doe je er ongeveer drie uur over.

4. Joshua Tree National Park

De twee totaal verschillende woestijnlandschappen van Joshua Tree National Park zijn ook omgetoverd tot een uniek gebied: de bijzondere Joshua Trees worden omgeven door groene bladeren en kleurrijke bloemen. Tijdens je vakantie in Californië rijd je vanaf San Diego of Los Angeles zo naar Joshua Tree National Park. Er zijn genoeg trails die je dwars door de super bloom en de verschillende landschappen leiden.

3. Lake Elsinore

Een van de meest toegankelijke plaatsen om van de super bloom te genieten is bij Walker Canyon, vlakbij Lake Elsinore. Hier vind je al langs de weg velden vol oranje klaprozen. Parkeer de auto op Lake St. voor een wandeling de heuvels en laat je overweldigen door de hoeveelheid wilde bloemen. Houd er wel rekening mee dat dit een populaire plek is voor mensen die de super bloom willen zien en dat je dus niet de enige zal zijn.

2. Carrizo Plain National Monument

Glooiende heuvels bedekt onder een laag van gele, oranje en blauwe bloemen, Carrizo Plain National Monument is uitgebarsten in vrolijke lentekleuren. Op deze historische plek wordt je bedolven onder bloemen, maar ook buiten de lente om is het een prachtige plek om te bezoeken. Het is op je rondreis door Californië zowel vanuit Los Angeles als Santa Barbara ruim drie uur rijden naar Carrizo Plain National Monument.

1. Anza-Borrego Desert State Park

De beste plek om de prachtige super bloom te zien is Anza-Borrego Desert State Park, op zo'n twee uur rijden van San Diego en vlakbij de grens met Mexico. Zodra je hier aankomt wordt je overspoeld door een fel gekleurd tapijt bestaande uit lelies van de woestijn, paarse verbena en gele woestijn zonnebloemen. Voor de beste ervaring vertrek je al vroeg in de ochtend naar het Anza-Borrego Desert State Park, zo vermijd je de hitte (het is en blijft een woestijn) en zie je de super bloom op zijn best.

Zou jij de super bloom in Californië zelf wel willen zien? Wij hebben een ruim aanbod aan reizen door Californië voor je!

Fotocredits: Rob Bertholf | Rennett Stowe | Nick Doty | Bureau of Land Management California | Kyle Magnuson |

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors