De 5 gaafste steden van Amerika

De 5 gaafste steden van Amerika

door Maurice Kosterink

Ontdek jij liever een concrete jungle dan een groene jungle? Voel jij de adrenaline door je lichaam stromen als je bovenop een gigantische wolkenkrabber staat, uitkijkend naar de krioelende mensen onder je? Dan zijn de steden in Amerika misschien wel jouw favoriete jungles. 

Want in de steden van Amerika kijk je omlaag vanaf titanische gebouwen of snuif je cultuur in musea. De allerleukste steden van Amerika hebben we voor je op een rij gezet.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

5. Chicago was vroeger berucht

Chicago ligt aan Lake Michigan in de Amerikaanse staat Illinois. Vroeger was de stad berucht om haar gangsters, zoals de beroemde Al Capone die de straten van de stad onveilig maakte. Tegenwoordig zijn de straten van Chicago voor toeristen goed te bewandelen en loop je tijdens je wandeling door Millennium Park in het midden van de stad. Maar niet voordat je vanaf de Willis Tower het park van boven bekijkt. 

4. Los Angeles is een en al glamour

Schrik niet! In Los Angeles kan je zomaar die knappe Brad Pitt tegen het lijf lopen. De grootste stad van Californië is het epicentrum van de Amerikaanse filmindustrie. Bezoek tijdens je verblijf daarom een van de filmstudio’s in de stad en bekijk waar jouw favoriete televisieseries zijn opgenomen. En maak als afsluiter een foto bij het Hollywood-sign!

3. Boston bruist van de historie

Tijdens een wandeling door Beacon Hill in Boston komt de gehele Amerikaanse geschiedenis voorbij. Boston is daarom een van de meest historische steden van Amerika. Via de Freedom Trail wandel je bijvoorbeeld langs belangrijke plaatsen voor de Amerikaanse Revolutie, zoals het Old State House. Hier regeerden de Engelsen vroeger over de Amerikaanse koloniën. Maar vergeet Old North Church ook niet aan te doen. Hier kan je heerlijk winkelen.

2. Las Vegas is een groot feest

Ben je toch meer van het feesten? Dan is Las Vegas misschien wel jouw droomstad. Trek je mooiste kleding vol glitters aan  en waag een gokje in een van de meest chique casino’s van Amerika, zoals Ceasar’s Palace. Ga daarna met je gewonnen dollars uit in een van de clubs op de Strip. Geniet van uitbundige dansshows tot in de vroege uurtjes. Pas je op dat je niet opeens bent getrouwd met Elvis Presley? 

1. In New York City wil je niet eens slapen

The city that never sleeps. New York City is een van de meest bekende steden van Amerika. Begin je tocht door dit icoon bij het Vrijheidsbeeld. Doorkruis daarna Manhattan met de subway en maak een stop bij het Empire State Building of Central Park. Pak de subway verder naar Williamsburg en laat je inspireren door de graffiti aan de muren. Wist je dat dit de favoriete plek is van onze redacteur Charlotte?

Sta je te trappelen om de gaafste steden van Amerika te bezoeken? Bekijk dan hier ons reisaanbod en laat de voorpret beginnen!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors