Top 5 must-sees in Philadelphia

Top 5 must-sees in Philadelphia

door Elsemieke Land

Tijdens je stedentrip naar Philadelphia is het onmogelijk om aan de geschiedenis van deze stad te ontsnappen. Philly is namelijk de geboorteplaats van Amerika: hier werd in 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring getekend. Daarnaast barst het er van de historische gebouwen die worden afgewisseld door moderne wolkenkrabbers. 

Maak een stadwandeling langs de historische plekken als de Independence Hall, bezoek het Philadelphia Museum of Art en leer meer over de geschiedenis in de Philadelphia City Hall. Wanneer je je geschiedeniskennis hebt bijgespijkerd is het tijd om de rest van de stad te verkennen. Wij zetten vijf must-sees in Philadelphia op een rij!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

5. Ben Franklin Bridge

De opvallende Ben Franklin Bridge spant over de Delaware rivier en verbindt de stad Philadelphia met Camden en daarmee de staten Pennsylvania en New Jersey. Oorspronkelijk werd de brug vernoemd naar de Delaware rivier, maar in 1955 werd de naam veranderd ter ere van nationaal icoon Benjamin Franklin. 

Steek in de avond de brug over om vanaf de Camden-zijde de zonsondergang over Philadelphia en de Delaware rivier te zien zakken. De oranje, roze en paars gekleurde lucht leveren een spectaculair uitzicht over de rivier en skyline van Philadelphia.  

4. Magic Gardens, South Street

De kleurrijke mozaïeken muren van de Magic Gardens met daarop en -tussen allerlei soorten glaswerk en andere prullaria zijn een opvallende verschijning op South Street. Wanneer je de tuin betreedt wacht je een levendige galerij gemaakt van keukentegels, spiegels, fietswielen en andere gevonden voorwerpen of bijdragen van de gemeenschap. 

De openluchttentoonstelling is gecreëerd door mozaïekartiest Isaiah Zagar en open voor publiek van woensdag tot maandag tussen elf en zes uur. De tuin is erg populair, dus koop vooraf een ticket om teleurstelling te voorkomen. 

3. Chinatown

De grote, kleurrijke Friendship Arch verwelkomt je in Philadelphia’s Chinatown. Het spreekt voor zich dat dit de toegangspoort is tot de Aziatische buurt van de stad, die hier midden negentiende eeuw gevestigd werd door immigranten. 

Chinatown beschikt over tal van Aziatische restaurants en winkels. In de internationale buurt vind je de lekkerste Aziatische gerechten, drink je bubbelthee en meng je je in het gedruis van de seizoensgebonden straatfestivals.

2. Elfreth’s Alley

Kleine kleurrijke huisjes sieren het historische straatje Elfreth’s Alley, wat wordt gezien als de oudste woonwijk van Amerika. De steeg is in 1966 aangeduid als Nationaal Historisch Oriëntatiepunt. 

Je vindt het straatje tussen Second Street en de Delaware rivier. Het decor wordt gevormd door 32  huisjes. Ze zijn gebouwd tussen 1728 en 1836. De Georgische en eensgezinde stijl was kenmerkend voor deze bouwperiode. Tegenwoordig worden veel van de huizen gebruikt als winkel. 

1. South street

Het levendige South Street is een smeltkroes van groepen en culturen. Het wemelt er van de winkels, restaurants, cafés en bars en street art kleurt het straatbeeld. 

De straat is altijd gezellig druk en leent zich perfect voor een middagje mensen kijken en winkelen. Strijk daarna neer bij een van de restaurants en proef de ultieme stadshap Philly Cheese Steak. Met een beetje geluk geniet je ondertussen van livemuziek.

Heb jij zin gekregen om deze historische maar bruisende stad te bezoeken? Combineer Philadelphia dan met een bezoek aan andere steden of met een rondreis langs de oostkust van Amerika. Bekijk hier alle reizen naar Philadelphia!

Fotocredits: Jason Murphy | Kevin Burkett | Terry Robinson | Céline | Paul Joseph

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors