Dit zijn de top 5 leukste activiteiten voor jong en oud in Amerika

Dit zijn de top 5 leukste activiteiten voor jong en oud in Amerika

door Kimberly Hermans

Op bezoek bij Mickey en Minnie Mouse in Disney World, naar de Lion King in het Gershwin-theater bij Times Square en shoppen in de allergrootste shoppingmalls van Amerika

Dit zijn waarschijnlijk de meest voordehandliggende activiteiten die je op je to-do-lijstje hebt staan tijdens je rondreis door Amerika. Maar laten wij nou nét weten welke activiteiten je echt niet mag overslaan! 

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

5. Cupcakes proeven in New York City

De ‘cupcake rage’ is in New York City nog steeds een feit. En dat zie je aan de gigantische rij voor de beroemde Sex and the City Magnolia Bakery, waar de zoete geur je al van ver tegemoetkomt. Maar er zijn echt tientallen andere hemelse cupcake-winkels in de stad. 

Tijdens de twee uur lange cupcake- en ijstour in Greenwich Village word je rondgeleid langs de beste bakkerijen en lekkerste ijssalons. Je leert over de geschiedenis van de populaire cupcake, proeft uiteraard alle lekkernijen en maakt je eigen cupcake bij het overbekende Molly’s Cupcakes!

4. Op avontuur in Acadia National Park

Rijd over de Park Loop Road langs alle highlights van het Acadia National Park. Sla je picknickkleedje uit bij Echo Lake, bewonder de stukslaande golven bij Thunder Hole, beklim de top van Cadillac Mountain en eindig je dag aan het strand van Sand Beach. 

Een van de rustigere Amerikaanse nationale parken is het Arcadia National Park. Maar dat maakt het zeker niet minder leuk. Tijdens het hiken heb je het hele park voor jezelf en zijn de meeste wandelingen geschikt voor beginners. 

3. Wandelen in de botanische tuinen

Op zoek naar pronkende pauwen en wandelen in de botanische tuinen. Naar een concert van Grammy-genomineerde Michael Cavanaugh of gezellig naar de bioscoop. In het Los Angeles County Arboretum and Botanic Garden zijn ze van alle markten thuis!

In de 'glitter and glamour'-wereld van Los Angeles maken Amerikanen zelfs van een botanische tuin een groots spektakel. Wees niet getreurd, je kan hier ook rustig wandelen en samen met andere wandelaars het gebied verkennen. Voor families organiseren ze zelfs kindvriendelijke tours door de tuinen, en voor de jonkies tussen drie en zes jaar is er Bookworms Storytelling. De kleintjes leren dan iets over de natuur en mogen daarna zelf aan de slag in de tuin. 

2. Op onderzoek uit in California Academy of Sciences

De California Academy of Sciences is hét meest bezochte museum van San Francisco en dat begrijpen wij. In het midden van het museum staat een tropisch regenwoud waar je tussen exotische planten en kleurrijke vlinders wandelt. Een gigantische school vissen links en een paar zeesterren rechts. 

Niet alleen is het planetarium zeer interessant en is er een gehele expositie over aardbevingen, de interactiviteit maakt het voor de kinderen net zo leuk als voor volwassenen. Ze hebben zelfs aparte exposities met het doel om het jonge brein te prikkelen. Tip: elke donderdagavond transformeert het museum in een plek waar papa en mama onder het genot van een cocktail en een dj de nachtelijke kant van de academie ervaren. 

1. Kamperen in de Everglades

In de subtropische wildernis van het Everglades National Park stuit je op de meest spectaculaire landschappen en spot je honderden diersoorten. Vink alle dieren die je hebt gespot af in het 'Junior ranger'-boekje. Zoals de Amerikaanse krokodil, flinke reigers en schildpadjes. 

In het Amerikaanse natuurpark kan je makkelijk een paar daagjes vertoeven. Pak een kajak bij Nine Mile Pond of ga met de fiets het hele park door. Maak een hike langs de Anhinga Trail, zoek naar de Amerikaans slangenhalsvogel en geniet van het uitzicht over het groene natuurgebied bij Shark Valley. 

Travelnauts verzorgt de leukste reizen naar Amerika met kinderen

Je rondreis door Amerika met kinderen vereist net wat meer voorbereiding dan wanneer je alleen of met z’n tweetjes gaat. Laat je dat liever aan iemand anders over? Reisorganisatie Travelnauts verzorgt kindvriendelijke, op maat gemaakte reizen door Amerika. Zodat je zonder zorgen het schitterende land aan je kinderen kunt laten zien.

Fotocredits: Tracie Hall | Darien Law

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors