Top 7 bezienswaardigheden in Washington D.C.

Top 7 bezienswaardigheden in Washington D.C.

door Emma van Kampen

Welkom in Washington D.C.! Je bent in het centrum van de Amerikaanse politiek, de stad van de presidentmonumenten en uiteraard de woonplaats van Donald Trump. Maar dat is niet alles! Je bezoekt er de mooiste musea en wandelt er uren door de groene parken, botanische tuinen en langs fonteinen. Ga je mee op ontdekkingsreis in de hoofdstad?

Alhoewel Washington D.C. de hoofdstad is, is de stad lang niet zo populair voor een stedentrip als New York City of Los Angeles. Dat is zonde, want er valt genoeg te beleven. Wij hebben onze zeven favoriete bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Ga ze allemaal af tijdens je rondreis door Amerika!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

7. Uitkijken op de stad vanaf Washington Monument

Je moet er even voor in de rij staan. En waarschijnlijk het langste lift-ritje van je leven voor maken. Maar dan heb je ook wat:  vanaf het Washington Monument zie je Washington D.C. in vogelperspectief. Binnen tien minuten vlieg je 169,16 meter de lucht in en kijk je door een klein raampje over de hele stad uit. En dat is niet alles, enkele meters onder het observatieplatform bezoek je zelfs een museum. 

Het Washington Monument is gebouwd ter ere van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten. De marmeren obelisk torent met net geen 170 meter uit boven Washington D.C. George Washington stond bekend om zijn uitstekende leiderschap. Net als hij staat het enorme bouwwerk dan ook niet in iemands schaduw. 

6. Word een wetenschapper in het National Museum of Natural History

Wil jij met je hoofd boven een tweeduizend jaar oude mummie hangen om te zien of die écht niet tot leven komt? Een vogelspin van zijn lunch zien genieten? Wandelen door de prehistorie en fladderende vlinders spotten in de vlindertuin? Dan is uren struinen door het National Museum of Natural History voor jou een droom die uitkomt. 

Het enorme National Museum of Natural History ligt aan de National Mall en heeft een collectie van meer dan 125 miljoen exemplaren van planten, dieren, fossielen, mineralen, gesteentes, meteorieten en culturele artefacten. Er lopen ook nog eens 185 wetenschappers rond die demonstraties geven en al je vragen beantwoorden.

5. Duik de geschiedenis in bij het Pentagon 

In een uur tijd wandel je samen met een gids door het strengbewaakte Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie. Je leert er alles over de vijf gewapende diensten en de medewerkers en neemt een kijkje in het kantoor van de minister. Als kers op de taart zie je ook nog eens een militaire tentoonstelling over het leger, de luchtmacht en vloot.  

In Arlington, Virginia, ligt het Pentagon. Om toezicht te kunnen houden, mogen er jaarlijks maar zo’n 100.000 bezoekers naar binnen. 

Op 11 september 2001 is het Pentagon, net als de Twin Towers in New York, getroffen door een terroristische aanslag. Een groot passagiersvliegtuig stortte neer in een van de buitengevels van het Pentagon. Daarbij vielen 184 doden. Vlak naast het Pentagon is daarom het openbare 9-11 Memorial and Chapel gebouwd. 

4. Breng de zestiende president van Amerika een bezoekje bij het Lincoln Memorial

Na een wandeling door de National Mall, eindig je bij het Lincoln Memorial. Via een witte stenen trap bereik je een marmeren, op het eerste gezicht grieks ogend, klassiek gebouw. Als je tussen de tien meter hoge massieve pilaren doorloopt, stuit je plotseling op een 5,8 meter groot beeld van een zittende Abraham Lincoln. Vervolgens ga je alle muurschilderingen en inscripties af om meer te weten te komen over de oorsprong van dit belangrijke monument. 

In het verlengde van de National Mall ligt het Lincoln Memorial. Dit is het gedenkteken voor de zestiende Amerikaanse president Abraham Lincoln, die in 1865 werd vermoord. Het monument speelt een belangrijke rol in de Amerikaanse geschiedenis. Zo hield Martin Luther King er in 1963 zijn historische toespraak ‘March on Washington for Jobs and Freedom’, waar maar liefst 250.000 mensen voor naar het monument kwamen. 

3. Ontmoet politici in het Capitool

Wil jij altijd al eens getuige zijn van een politiek debat tussen Republikeinen en Democraten? Dan ga je naar het Capitool, want daar leggen ze elkaar het vuur aan de schenen! Voordat je de politici met elkaar het debat ziet aangaan, baan je je een weg door de gangen waar je alles leert over de politieke geschiedenis van de Verenigde Staten. 

Het Capitool is het hoofdkwartier van de Amerikaanse volksvertegenwoordiging. In het Capitool zit de Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden die samen het Congres vormen. Een bezoekje aan het bezoekerscentrum van het Capitool is gratis, maar houdt wel rekening met strenge veiligheidsvoorschriften.

2. Op de koffie bij Donald Trump in het Witte Huis

Je stedentrip naar Washington D.C. is eigenlijk niet compleet zonder het Witte Huis van dichtbij te zien. Vanaf de National Mall, loodrecht op het Washington Monument, schiet je het perfecte plaatje: hier kijk je uit op het beroemde Oval Office. Om ook de andere kant van het gebouw te bekijken, ga je naar Lafayette Square.

Een rondleiding door het gebouw maakt je trip écht af. Maar dat kan alleen als je ver van tevoren contact opneemt met de senator en een verzoek tot een rondleiding indient.  Als je dit lukt, wandel je misschien wel binnenkort door de vertrekken van de enige echte Donald Trump. 

In het Witte Huis woont en werkt de zittende president van de Verenigde Staten. Sinds 20 januari 2017 is president Donald Trump ingetrokken in het enorme complex dat in het zogeheten President’s Park staat. Het complex omvat onder meer 132 kamers, een bowlinghal, een bioscoop, een zwembad en meerdere sportvelden. Ondanks deze riante woning, verblijft Trump tóch liever in zijn penthouse in New York.

1. De highlight der highlights is: de National Mall

Te voet of met een fiets ga je op verkenningstocht door de National Mall. Deze uitgestrekte groenstrook van vier kilometer lang is het thuis van tientallen bezienswaardigheden die je écht niet mag missen. Tussen al die politieke highlights en het cultuur snuiven door, haal je hier de beste streetfood van de omgeving en geniet je van het uitzicht op het Tidal Basin. ‘s Avonds uitrusten in je hotelkamer? Zeker niet! Je gaat terug naar de National Mall om alle monumenten compleet verlicht te bekijken. 

De National Mall beslaat het gebied tussen het Capitool en het Washington Monument. Tijdens een wandeling door de National Mall kom je langs beroemde gebouwen, monumenten, gedenktekens en musea. Je ziet er onder andere het: Jefferson Memorial, het Franklin Delano Roosevelt Memorial en het United States Holocaust Memorial.  

Wil jij zelf alle bezienswaardigheden in Washington D.C. bekijken? Bekijk dan hier het aanbod voor een rondreis door Amerika. 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors