Columbia

Columbia

door Nina Bergh

Probeer de lokale ijsthee, bezoek een gratis openluchtconcert en geniet van de smakelijke zuidelijke keuken. Columbia wordt gezien als de hoofdstad van zuidelijke gastvrijheid. Geen wonder dat de bijnaam van deze plaats 'The Big Friendly' is.

De stad Columbia is de hoofdstad van South Carolina en heeft zijn naam te danken aan de ontdekkingsreiziger Columbus. Het is de grootste stad van South Carolina met bijna 800.000 inwoners. De stad werd in 1786 gesticht als hoofdstad van de staat en is één van de meest aangename stad in Amerika om te wonen.

Edventure

Als je met kinderen op stap bent is Edventure een leuk uitstapje dat je niet snel zal vergeten. Op meer dan zesduizend vierkante meter is een speciaal kindermuseum gebouwd. Het Edventure museum heeft verschillende exposities over de natuur, het menselijk lichaam en andere culturen.

Erg interessant is de grote plastic pop die in het museum staat, genaamd Ed. Je wandelt en klimt in en op hem en maakt kennis met de werking van het menselijk lichaam.

Finlay Park

In het hart van Columbia ligt Finlay Park. Het park is vernoemd naar voormalig burgemeester Kirkman Finlay en is het drukst bezochte park van de stad. Dit stuk groen is een echte aanrader als je even wil uitrusten. Ga er picknicken op een zonnige dag, laat de kinderen ravotten in een van de speeltuinen en dwaal rond over de paden.

Het park is in 1990 heropend en de trots van Columbia. In het midden ligt een schitterende waterval met kabbelend water dat over een aangelegde rotspartij het meer in stroomt. In de zomermaanden kan je op de vrijdagavonden vaak openluchtfilms kijken. Ook zijn er het hele jaar door gratis concerten.

Like deze pagina

Reizen Columbia

Meer Columbia

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors